Rode Duivels mogen in september niet tegen Israël spelen in Koning Boudewijnstadion

De stad Brussel heeft na "een zorgvuldige analyse" beslist dat de Nations League-wedstrijd van de Rode Duivels tegen Israël niet kan plaatsvinden in het Koning Boudewijnstadion. "De humanitaire en veiligheidssituatie in Gaza maken het onmogelijk", klinkt het. 

Meer krantenkoppen in België

Sekswerkers toestaan in de gevangenis? Commissie van toezicht in Nijvel legt opvallend vraagstuk op tafel: “Seksuele relaties zijn een primair recht”

Moeten gedetineerden zonder vaste partner ook de mogelijkheid krijgen om seksuele relaties te hebben? Dat vraagstuk werpt de commissie van toezicht op de gevangenis van Nijvel op. In ‘Sudinfo en ‘La Capitale’ betreurt ze dat alleen gedetineerden met een vaste relatie toegang krijgen tot een bezoek zonder toezicht (BZT) in ‘de liefdeskamer’. “Seksuele relaties zijn een primair recht.”

Lees meer »

Actiegroep vecht vergunning van camping Tomorrowland aan, Demir: “Ze hebben tot laatste dag gewacht om het festival te kelderen”

De actiegroep Leefmilieu Rupelstreek heeft beroep aangetekend tegen de vergunning van Dreamville, de camping van Tomorrowland. Over een week komen daar 40.000 festivalgangers aan. Maar het zou dus kunnen dat de voorbereidingen op de camping zullen moeten worden stopgezet, en dat de camping niet volledig gebruikt kan worden. “De indieners van dit beroep hebben gewacht tot de laatste dag met

Lees meer »

“Niet veel kunnen redden”: Karen Damen vertelt voor het eerst hoe groot schade is na wateroverlast

De kop is eraf. Karen Damen (49) beleefde afgelopen weekend de première van de musical ‘Sneeuwwitje’, waarin ze de boze koningin speelt. Een welgekomen afleiding nadat haar woning drie weken geleden onder water liep. Speciaal voor HLN blikt ze terug op die rampzalige avond en vertelt ze over haar drukke werkschema en wat er bijna fout liep tijdens haar eerste

Lees meer »

Visvijvers in Desselgem vernieuwd met paden, wandelbrug en speelplein

Met de aanleg van heel wat nieuwe paden, een wandelbrug en een speelpleintje wil het stadsbestuur het natuurgebied van 17 hectare nieuw leven inblazen. “Het resultaat mag gezien worden”, vindt schepen Rik Soens (CD&V).
The post Visvijvers in Desselgem vernieuwd met paden, wandelbrug en speelplein appeared first on KW.be.

Lees meer »

Thibaud Nuyttens is terug na gezondheidsperikelen

Thibaud Nuyttens bouwt terug op na een periode van gedwongen rust deze winter. Na een bizarre val in koers moest hij verschillende onderzoeken ondergaan om de oorzaak te achterhalen, echter zonder uitsluitsel. Ondertussen is hij wel weer aan het koersen, voornamelijk bij de LWU, en hij hoopt snel terug de oude te zijn.
The post Thibaud Nuyttens is terug

Lees meer »

Luchthaven Charleroi tijdlang gedeeltelijk ontruimd, alle vluchten zullen worden uitgevoerd

De luchthaven van Charleroi is weer toegankelijk. Rond 18.30 uur werd een terminal geëvacueerd na de vondst van wat een verdachte koffer leek. Heel wat reizigers werden door de politie naar de parking van de luchthaven geleid. Ontmijningsdienst DOVO kwam ter plaatse om de inhoud te controleren. Alle geplande vluchten zullen worden uitgevoerd, meldt de woordvoerder van de luchthaven.

Lees meer »

Tesla stelt voorstelling robottaxi uit

De Amerikaanse bouwer van elektrische wagens Tesla stelt de voorstelling van zijn langverwachte robottaxi uit. Dat meldt het financiële persbureau Bloomberg op basis van bronnen met kennis van zaken.

Lees meer »

Belle Perez ziet zesde ‘Zomerhit’-award helemaal zitten: dit vindt ze van de jongere concurrentie

In juli en augustus slaan VRT 1 en Radio2 de handen in elkaar en zullen er dus twintig artiesten strijden om de felbegeerde trofee. Siska Schoeters en Niels Destadsbader zijn, net zoals vorig jaar, de presentatoren van dienst. Eén van de 20 kanshebbers is de Spaans-Limburgse furie Belle Perez (48). Reporter Jarne gaat haar persoonlijk feliciteren in deze nieuwe Showbits.

Lees meer »

EXCLUSIEF. Gert Verhulst en James Cooke starten in Saint-Tropez met repetities ‘ZomerRevue’: “Niet bang voor woke-rel”

Ze zijn boezemvrienden, maar ook op professioneel vlak kunnen James Cooke (39) en Gert Verhulst (56) elkaar niet missen. Daarom repeteren ze in Saint-Tropez volop voor hun eerste ‘ZomerRevue’. Wat kunnen we precies verwachten? Welke actuele grapjes vonden hun weg naar het scenario? En hoe staat het met de ticketverkoop? “We hopen nog op dagjestoeristen.”

Lees meer »

Jong Anzegem stelt hele reeks nieuwe spelers voor

De start van het nieuwe voetbalseizoen 2024-2025 komt snel dichterbij. De bestuursleden van voetbalvereniging Jong Anzegem beseffen dit zeer goed en stelden al de nieuwe spelers voor derde provinciale voor.
The post Jong Anzegem stelt hele reeks nieuwe spelers voor appeared first on KW.be.

Lees meer »

KIJK. Zo klopte Girmay zowel Philipsen als De Lie, die ingesloten zat, in de spurt: de momenten van rit acht

Nadat de Noor Jonas Abrahamsen maar liefst 168 kilometer in de aanval reed, barstte het geweld rond tien kilometer van de finish in Colombey-les-Deux-Églises los. In het helse strijdgewoel voor de beste posities, kwamen zowel Philipsen als De Lie bijna ten val. Uiteindelijk werd de machtsspurt gelanceerd door Coquard, maar kwamen onze twee landgenoten net te kort om Biniam Girmay

Lees meer »

Smeden maken grote Brigand

Het bestuur van de landelijke Kriekewijk in Ingelmunster hoopt dit jaar maar op één iets, namelijk een weekend zonder regen op 1, 2, 3 en 4 augustus. De editie 2023 werd immers volledig uitgeregend, waardoor de familiedag op zondag letterlijk in het water viel. Nieuw dit jaar is ‘Smeden met vrienden’. Kriekebewoner Gus Callewaert en zijn team maken een grote

Lees meer »