Reglement ambulante handel goedgekeurd op gemeenteraad Harelbeke

Op de Harelbeekse gemeenteraad van 17 juni werd het reglement voor de ambulante handel door de voltallige gemeenteraad goedgekeurd. In 2023 werd een decreet gepubliceerd dat op 1 april 2024 inging. De belangrijkste wijzigingen zijn de vervanging van de leurkaart door de KBO-inschrijving en ook de termijnen van de standplaats werden gewijzigd.

Stad Harelbeke voegde hier echter nog een specifiek amendement aan toe. Schepen van Economie Kathleen Duchi (CD&V) voorzag de uitleg op de gemeenteraad en verklaart dat amendement: “Dat is er specifiek gekomen voor een kippenkraam op de wekelijkse markt in Hulste, bij Tivoli. Volgens het standaardreglement zou dat kippenkraam nu moeten verdwijnen. Met de toevoeging van het amendement zouden eventuele problemen opgelost moeten zijn. Als schepen van Economie wil ik namelijk dat de lokale handel en marktkramers allebei kunnen floreren en elke parkingplek is daarvoor belangrijk.” (RB)

The post Reglement ambulante handel goedgekeurd op gemeenteraad Harelbeke is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Parket onderzoekt doodsbedreigingen aan Koerdische man in Gent: “Ze geven me 3 dagen tijd om te verdwijnen”

Het parket in Oost-Vlaanderen onderzoekt doodsbedreigingen aan het adres van een Koerdische man. Hij beweert dat hij in het Turks bedreigd is in de snackbar waar hij werkt. De dreigers zouden hem in verband brengen met de Koerdische afscheidingsbeweging PKK. Intussen circuleren er beelden op sociale media waarin de man geviseerd wordt. De man ontkent elke betrokkenheid bij de beweging.

Lees meer »

Meisjes van K3 veranderen in zeemeerminnen voor nieuwe film

K3 is vanaf december dit jaar te zien in een nieuwe film. Hanne, Marthe en Julia veranderen in zeemeerminnen in ‘K3 en Het Lied van de Zeemeermin’. Bij een nieuwe film hoort ook nieuwe muziek. Vlak voordat de film in de Vlaamse en Nederlandse bioscopen verschijnt, brengen de meisjes het gelijknamige album uit.

Lees meer »

Dartskampioenviering bij Hummeltje uit Ichtegem

Tijdens een gezellige feestviering met barbecue in Café Brouwershof maakte dartsclub Hummeltje uit Ichtegem tijd om de kampioenen in de kijker te plaatsen.
The post Dartskampioenviering bij Hummeltje uit Ichtegem appeared first on KW.be.

Lees meer »

15 jaar verschil, maar als twee druppels water: Mbappé imiteerde jeugdidool Cristiano Ronaldo tot in de puntjes bij z’n voorstelling

“Uno. Dos. Tres. Hala Madrid!” De aandachtige Real-fans hadden het misschien al gemerkt. Kylian Mbappé (24) sloot zijn presentatie in Bernabéu op precies dezelfde manier af als zijn jeugdidool Cristiano Ronaldo dat deed, vijftien jaar geleden. Maar de gelijkenissen tussen de voorstellingen van beide Galáctico’s gaan nog een pak verder.

Lees meer »

“Vastberadener dan ooit” of “campagne op laatste benen”: hoe realistisch is het dat president Biden dit weekend uit de race stapt?

Terwijl de druk op de Amerikaanse president Biden almaar toeneemt, zet hij door om de democratische presidentskandidaat te worden. Na zijn coronabesmetting wil hij volgende week zelfs opnieuw campagne gaan voeren, tot ongenoegen van een groeiende groep democraten. “De dam is gebroken”, zegt Amerikakenner Willem Post in ‘De Ochtend’ op Radio 1. Zet Biden dit weekend een stap opzij?

Lees meer »

Achter de schermen op Tomorrowland, bij het testlab voor in beslag genomen drugs: “141 stalen getest, vooral XTC, cocaïne en ketamine”

Nieuw in de backstage van Tomorrowland: een testlab van het Nationaal Instituut voor Criminalistiek en Criminologie (NICC). Alle in beslag genomen drugs tijdens het festival worden er getest op hun samenstelling: 141 stalen al op vrijdag. “Vooral stimulerende middelen, zoals XTC, cocaïne en ketamine, maar ook cannabis”, zegt het NICC aan VRT NWS. “Voorlopig hebben we festivalgangers nog niet rechtstreeks

Lees meer »