Prijzenpot van bijna 12 miljoen euro, al is er niet op alle banken applaus: ex-spurtbom Michael Johnson lanceert nieuwe commerciële atletiekcompetitie

World Athletics lanceerde nog maar net een nieuw ideetje om z’n atleten beter te betalen of daar is spurticoon Michael Johnson al met een andere competitieformat: de Grand Slam Track, met een prijzenpot van 12,6 miljoen dollar (11,7 miljoen euro). Applaus op alle banken? Bijlange niet. 

Meer krantenkoppen in België

“Ze werd aan haar lot over gelaten”: jonge vrouw die herstelt van botkanker moet krukken afgeven bij concert Taylor Swift

Een jonge vrouw – die net meerdere operaties achter de rug had – wilde het concert van Taylor Swift in de Johan Cruijff ArenA in Amsterdam bijwonen met haar krukken. Maar ze moest haar krukken afgeven bij de beveiliging, anders werd haar de toegang ontzegd. De ArenA heeft inmiddels wel haar excuses aangeboden. “Onze standaardprocedures zijn niet gevolgd. Onze welgemeende

Lees meer »

Christophe (52) boos om nieuwe verlichtingspaal die zijn zeezicht verstoort, burgemeester reageert verbaasd: “Te gek voor woorden”

Christophe Desmet uit Westende is niet te spreken over een verlichtingspaal die pal voor zijn terras werd geplaatst. Volgens de man neemt het een deel van zijn duur betaalde zeezicht weg. Hij klopte aan bij het gemeentebestuur en beheerder Fluvius, maar stoot op verzet. “Misschien moet ik er zelf met een lamp in mijn handen gaan staan”, zegt burgemeester Jean-Marie

Lees meer »

Boeing-vliegtuig verliest opnieuw kort na vertrek een wiel

Een Boeing-vliegtuig van United Airlines heeft maandag tijdens het opstijgen opnieuw een wiel verloren. Dat meldt de Amerikaanse luchtvaartmaatschappij. Niemand raakte gewond tijdens de vlucht met een Boeing 757-200 die om 7.16 uur lokale tijd opsteeg vanuit Los Angeles en om 10.10 uur landde op Denver International Airport.

Lees meer »

KIJK. Evenepoel wil weer meer voorzichtigheid rond Covid: “Dat mondmasker? Dat is omdat jullie er geen dragen”

Remco Evenepoel heeft weer een dag in de Tour zonder kleerscheuren overleefd. De witte trui baande zich met verve een weg door het waaiergevaar richting Pau en begint morgen als tweede aan de Pyreneeën. “Het mag gaan beginnen.” Evenepoel deed ook een oproep tot weer meer ‘Covid-voorzichtigheid’ in de Tour. “Ik denk dat we terug moeten naar toestanden zoals in

Lees meer »

Gewezen milieuraadvoorzitter Louis Roelens overleden

Omringd door de dichtste familie is thuis in Elverdinge Lodewijk ‘Louis’ Roelens (79) overleden. Hij was de gewezen voorzitter van de stedelijke milieuadviesraad Ieper en was tien jaar dijkgraaf Zuidijzerpolder.
The post Gewezen milieuraadvoorzitter Louis Roelens overleden appeared first on KW.be.

Lees meer »

Prinses Anne weer aan het werk na pijnlijke val van haar paard

Prinses Anne (73) is opnieuw aan het werk. Dat nieuws raakte vrijdag bekend. De zus van koning Charles was even buiten strijd nadat ze eind juni van haar paard is gevallen. De Britse royal moest destijds ook eventjes in het ziekenhuis verblijven, maar het lijkt erop dat de prinses inmiddels volledig hersteld is.

Lees meer »

Tiental gezinnen op hotel na verwoestend noodweer in drie Mechelse dorpen: “Dit is een nooit geziene ramp”

Een tiental gezinnen heeft de nacht doorgebracht op hotel na het verwoestend noodweer dat dinsdagavond een spoor van vernieling trok door de Mechelse deelgemeenten Heffen, Leest en Hombeek. Vermoedelijk ging het om een windhoos die minstens zeven hoogspanningsmasten en de torenspits van de kerk in Heffen deed knakken. De brandweer kreeg meer dan driehonderd oproepen. “We gaan er alles aan

Lees meer »

Yperley opent opnieuw deuren voor pop-uprestaurant

et als vorig jaar opent Jürgen Crombez (48) van feest- en banketzaal Yperley de deuren van het gelijknamige pop-uprestaurant. Vanaf 17 juli kan je aanschuiven op het zuiderse terras en kan je genieten van de huisbereide specialiteiten.
The post Yperley opent opnieuw deuren voor pop-uprestaurant appeared first on KW.be.

Lees meer »

Compact Disk Dummies schitteren op Cactusfestival met special guest Brihang: “We kunnen ook al verklappen dat we een nummer uitbrengen met Blackwave”

De Compact Disk Dummies traden op vrijdag 12 juli voor het eerst deze zomer op in eigen provincie en dat met hun laatste nieuwe album. Ze brachten een knaller van een set in het Minnewaterpark in Brugge en lieten iedereen feestend het weekend of de vakantie in gaan. Voor het laatste nummer maakte specials guest Brihang zijn entree voor hun

Lees meer »

Wat is de ‘Vredesmissie 3.0’ van Viktor Orbán? “Zelfs Von der Leyen kan dit soort onemanshow niet verbieden”

Amper een week nadat Hongarije van ons land de rol van voorzitter van de Raad van de Europese Unie overnam, is premier Viktor Orbán begonnen aan een zelfverklaarde ‘Vredesmissie 3.0’. Hij ging op bezoek bij Oekraïens president Zelensky, Russisch president Poetin én vandaag Chinees president Xi Jinping om eigenhandig de oorlog in Oekraïne te proberen oplossen. Professor Europese politiek Hendrik

Lees meer »