Politie onderzoekt zwaar geval van lijkschennis van 16-jarige jongen in uitvaartcentrum: “Volledig uit de hand gelopen”

De politie voert een onderzoek naar een zwaar geval van lijkschennis in een uitvaartcentrum in Blankenberge. Een aantal jongeren zou daar het stoffelijk overschot van een 16-jarige jongen aangeraakt, verplaatst en zelfs opgetild hebben. “Sommigen zien de dood van mijn zoon blijkbaar als een spelletje”, zegt de vader van de jongen.

 

Meer krantenkoppen in België

KIJK. “Als iemand weg wil, hangt daar een prijskaartje aan vast”: Lefevere over de Tour van Evenepoel en diens contract

Zonder ongelukken staat Remco Evenepoel morgen op het eindpodium van de Tour. Tijd om terug te blikken op de voorbije drie weken met grote baas Patrick Lefevere, die logischerwijs tevreden is over de prestaties van de kopman. “Hij heeft de pech dat hij tegen de Eddy Merckx van deze tijd moet koersen”, is de CEO van Soudal Quick-Step vol lof

Lees meer »

Andermaal keizerlijke Pogacar pakt z’n vierde ritzege na inhaalrace: “Hadden het exact zo gepland tijdens stage hier”

Er is in deze Tour niets te doen aan Tadej Pogacar. De Sloveense geletruidrager pakte in de Alpen z’n vierde etappezege na een geweldige inhaalrace op Isola 2000 en verstevigde zo andermaal z’n leidersplaats. “Nu kan ik morgen gewoon genieten van de laatste bergrit”, klonk het doodleuk. Remco Evenepoel finishte op 1’42” als tweede beste van de klassementsmannen, vlak voor

Lees meer »

De openheid van Lotte Vanwezemael rond ontrouw? Sommigen zullen het toejuichen, anderen kwetst het. En dat is volledig normaal

Lotte Vanwezemael (31) heeft een vroegere partner weleens bedrogen. Dat vertelt ze zelf in ‘Humo’ en lokte nogal wat negatieve reacties uit. “Ontrouw is een woord als een splinterbom”, probeert onze journaliste Nadine Van Der Linden dat te plaatsen. “Het moet voorzichtig besproken en ontmanteld worden. Het siert de seksuologe dat ze eerlijk wil zijn, maar daarmee is de kous

Lees meer »

“Parijs is precies Fort Knox”: hoe Olympische Spelen zwaarst bewaakte evenement ooit zal zijn

Nooit eerder zullen de Olympische Spelen – of eender ander evenement tout court – zo zwaar beveiligd worden als de editie die vrijdag start. Met minstens 35.000 agenten, 18.000 soldaten én het grootste legerkamp sinds WOII wordt Parijs noodgedwongen het Fort Knox van Frankrijk. Aan de ganse veiligheidsoperatie hangt een prijskaartje van nagenoeg 250 (!) miljoen euro. Al hebben de

Lees meer »

LIVE GENTSE FEESTEN. Raymond trapt dag 1 af, het wordt drukker na de hitte

De Gentse Feesten zijn van start gegaan. Tien dagen lang palmt het gratis stadsfestival het centrum van Gent volledig in. Op dag 1 werd de sleutel overhandigd aan de feestenburgemeester en Raymond van het Groenewoud mocht de Feesten openen. Een overrompeling is het nog niet. Daar zit de hitte ongetwijfeld voor iets tussen. Maar gezellig is het wel. Mis niets

Lees meer »

EU-landen kiezen voor “voorzichtige” Europese begroting 2025

Als het van de lidstaten van de Europese Unie afhangt, gaat de EU in 2025 voor iets meer dan 191 miljard euro aan verbintenissen aan en wordt voor een bedrag van 146 miljard euro aan effectieve betalingen uitgevoerd. Met die “voorzichtige aanpak” zet de Raad zich schrap voor de budgetonderhandelingen met het Europees Parlement.

Lees meer »

Beach Festival Nieuwpoort neemt geweldige start met Sting als ijzersterke headliner

Het Beach Festival in Nieuwpoort is vrijdag 19 juli met een knaller van start gegaan. De Noorse Dagny opende het festival en nam iedereen mee met haar ontwapenende enthousiasme. Oyesono, Billie Leyers – inderdaad, het zusje en dochter van – zette deze trend verder en liet de temperatuur nog enkele graden stijgen. Fantastic Negrito en de Amerikaanse bluesmuzikant Seasick Steve

Lees meer »

Achter de schermen op Tomorrowland, bij het testlab voor in beslag genomen drugs: “141 stalen getest, vooral XTC, cocaïne en ketamine”

Nieuw in de backstage van Tomorrowland: een testlab van het Nationaal Instituut voor Criminalistiek en Criminologie (NICC). Alle in beslag genomen drugs tijdens het festival worden er getest op hun samenstelling: 141 stalen al op vrijdag. “Vooral stimulerende middelen, zoals XTC, cocaïne en ketamine, maar ook cannabis”, zegt het NICC aan VRT NWS. “Voorlopig hebben we festivalgangers nog niet rechtstreeks

Lees meer »