Politie onderzoekt ongeval in Adinkerke, waarbij auto achtergelaten werd

Wat gebeurde er afgelopen nacht bij een ongeval in het landelijke De Moeren? De politie trof er een wagen aan, die duidelijk betrokken was bij een ernstig ongeval. De Citroën ramde onder andere een boom. Maar van de bestuurder of eventuele inzittenden was geen spoor meer. De politie kon intussen contact leggen met de bestuurster, die uitgenodigd wordt voor verhoor.

Het was een politiepatrouille van zone Westkust die de zwaar beschadigde wagen deze ochtend aantrof. Dat gebeurde op de W. Cobergherstraat, net op de grens van Adinkerke met Veurne in het landelijke De Moeren, maar net op grondgebied Adinkerke. “We troffen er een Citroën C3 aan met Franse kentekenplaten, die nog op de wagen hingen”, meldt politiezone Westkust. “De auto werd door de patrouille aangetroffen deels in de gracht in de W. Cobergherstraat. We konden niemand aantreffen. Uit de aangetroffen sporen kunnen we concluderen dat de wagen afweek en tegen een betonnen paal knalde en vervolgens tegen een boom. De voorzijde is verbrijzeld en het voertuig is niet meer rijvaardig. De wagen zal moeten getakeld worden. Onze diensten startten een onderzoek en konden later contact leggen met de Franse bestuurster. Zij verklaarde met de auto te hebben gereden en dat ze moest uitwijken voor iets. Ze zal uitgenodigd worden voor een verhoor. De auto werd intussen getakeld naar een garage in Frankrijk.”

Wat er dus precies gebeurde is nog onduidelijk. In ieder geval ging het om een forse klap want de aangereden boom werd deels ontworteld. De kans is dus reëel dat de vrouw gewond raakte bij het ongeval. Of het gaat om een ongeval met bewust vluchtmisdrijf, of dat de vrouw op de verlaten weg niemand om hulp kon bellen en dan maar zelf wegging is niet duidelijk. (JH)

The post Politie onderzoekt ongeval in Adinkerke, waarbij auto achtergelaten werd is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Ik wist wel dat je het kon”: Jasper Philipsen krijgt na “deugddoende” zege dikke knuffel van vriendin Melanie en Van der Poel

Een vreugdekreet van ontlading. Jasper Philipsen (26) heeft z’n eerste ritzege in deze Tour beet. Na een aantal ereplaatsen, een declassering en een portie kritiek haalt de ‘Vlam van Ham’ zijn gram. “Eindelijk hebben we gedaan waarvoor we hier zijn.” En ook ploegleider Philip Roodhooft weet: “Dit is een grote opluchting.” Het regende knuffels: met vriendin Melanie en met lead-out

Lees meer »

Australisch koppel opgepakt op verdenking van spionage voor Rusland

Twee Australische burgers van Russische afkomst zijn in Australië gearresteerd op beschuldiging van spionage. Het echtpaar van 40 en 62 jaar wordt ervan verdacht materiaal te hebben verzameld van de Australische defensie met als doel dat door te spelen aan Russische autoriteiten. Dat heeft de Australische federale politie bekendgemaakt.

Lees meer »

Eline en Nils openen opnieuw zomerbar Sprink & Drink in Moorslede: “We voorzien 600 m² aan springkastelen”

Eline Hoorne en Nils Vercaigne openen woensdag opnieuw de deuren van hun zomerbar Sprink & Drink langs de Molenstraat in Moorslede. Voor het derde jaar op een rij kunnen kinderen er zich volop uitleven in een groot springkastelendorp. “Na het Belgische zomerweer van vorig jaar hebben we beslist om hen enkele extra dagen springplezier aan te bieden.”
The post

Lees meer »

Zes gewonden bij stierenrennen in Pamplona

Bij de stierenrennen tijdens de San Fermin-feesten in de Noord-Spaanse stad Pamplona zijn zondag zes gewonden gevallen. Diverse gewonden werden naar het ziekenhuis gebracht. Dat melden de lokale medische diensten zondag aan Spaanse media.

Lees meer »

Juf Hilde zwaait na 38 jaar af

Hilde Deweer (62) gaat met pensioen na een liefdevolle carrière als kleuterjuf in de peuterklas in de stedelijke basisschool Guido Gezelle in Waregem, waar veel Waregemse kinderen hun eerste schoolpasjes hebben gezet.
The post Juf Hilde zwaait na 38 jaar af appeared first on KW.be.

Lees meer »

Pauline Bayart krijgt trofee van Belofte van het jaar

Net voor de oefenwedstrijd van de Belgian Cats in de Lange Munte ontving Pauline Bayart een aandenken als Belofte van het jaar. Als speelster van Waregem en Young Cat kreeg ze een erezitje op de match van de Cats tegen China, geflankeerd door haar trotse ouders.
The post Pauline Bayart krijgt trofee van Belofte van het jaar appeared first

Lees meer »

Collega komt met hoofd in bagagetrolley vast te zitten en moet gered worden door brandweer: “Ze was iets te nieuwsgierig”

De Amerikaanse Caitlin McCoy uit South Carolina heeft eens goed kunnen lachen met haar collega. De twee vervoerden enkele dozen op een bagagetrolley, toen de vrouw voorstelde om iets gek te doen. “Ze wilde testen of ze haar hoofd tussen de metalen staven van de kar kon steken”, vertelt Caitlin. “Maar ze kwam vast te zitten.” Caitlin moest uiteindelijk de

Lees meer »

Parket opent onderzoek naar mogelijke lijkschennis op kerkhof Lokeren

Het parket van Oost-Vlaanderen heeft een opsporingsonderzoek geopend naar mogelijke feiten van lijkschennis begin vorig jaar in Lokeren. De feiten kwamen aan het licht toen een grafdelver naar de politie stapte met informatie over de wanpraktijken van zijn collega’s, onder meer over het opgraven en dumpen van het lichaam van een non.

Lees meer »

Miljoenenboete dreigt, maar tóch weigert Tomorrowland herbruikbare bekers te gebruiken: waarom?

Tomorrowland riskeert een boete tot 2 miljoen euro omdat het festival ook tijdens deze editie met wegwerpbekers zal werken op het terrein. Nochtans zijn herbruikbare bekers sinds dit jaar ook voor grote festivals verplicht. Waarom houdt Tomorrowland dan toch vast aan de wegwerpvariant? Is het verschil in kostprijs tussen de twee dan zo groot? En doet Tomorrowland dan niks om

Lees meer »