Poetin geeft Noord-Koreaanse leider een Russische limousine cadeau

De Russische president Vladimir Poetin en de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un hebben woensdag niet alleen een strategisch partnerschapsakkoord ondertekend tijdens het Russische staatsbezoek in Pyongyang, ze hebben ook cadeaus uitgewisseld.

 

Meer krantenkoppen in België

LIVE OEKRAÏNE. Rusland: “Oekraïne wilde strategische bommenwerper kapen” – Vijf burgers dood bij explosie van mijn in Charkiv

De Russische autoriteiten zeggen een poging tot kaping te hebben verijdeld van een strategische bommenwerper. De Russische veiligheidsdienst FSB stelt dat Oekraïne de piloot een geldbedrag en een Italiaans paspoort had beloofd om met zijn toestel naar Oekraïens grondgebied te vliegen. Volg hier alle ontwikkelingen rond de oorlog in Oekraïne.

Lees meer »

Norbert Bethune rouwt om zuster Lucie Morren (89): “Ze moest niet onderdoen voor zuster Jeanne Devos”

Lucie Morren, de zuster die Nicaragua bergen werk verzette voor de kindmoeders, is overleden. Ze werd jarenlang gesteund door ‘t Atelier, de geloofsgemeenschap van Norbert Bethune die zichzelf omschrijft als gehuwd en uitgedreven priester van het bisdom Brugge. “Wij werden als eersten op de hoogte gebracht. Voor mij hoeft zuster Lucie niet onder te doen voor Jeanne Devos.”
The

Lees meer »

Toch geen enkelband voor verdachte van explosie

In het onderzoek naar een explosie in Brugge wilde de Brugse raadkamer een jonge Brusselaar onder elektronisch toezicht plaatsen. De Brugse afdeling van het parket West-Vlaanderen gaat echter in beroep tegen die beslissing, waardoor de verdachte toch nog twee weken langer in de cel blijft.
The post Toch geen enkelband voor verdachte van explosie appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE SPANJE-FRANKRIJK. Supporters van beide landen maken het gezellig in München – Fabián Ruiz is de talisman van ‘La Roja’

La Roja versus Les Bleus. In München strijden Spanje en Frankrijk vanavond om het eerste finaleticket op het EK voetbal. De Spanjaarden verschijnen wel gehavend aan de start: ze missen Pedri met een knieblessure en verdedigers Carvajal en Le Normand zijn geschorst. Frankrijk treedt wel op volle sterkte aan. De fans verzorgen alvast de sfeer.

Lees meer »

Nieuwe werkkledij voor technische dienst Pittem

Het gemeentebestuur investeert in veiligheid, comfort en herkenbaarheid met nieuwe werkkledij voor alle personeelsleden van de technische dienst.
The post Nieuwe werkkledij voor technische dienst Pittem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Ann Dalle (56) wint wereldkampioenschap garnaalpellen in Frankrijk: “Top drie bestaat uit West-Vlamingen”

Sinds zondag prijkt in de woonkamer van Ann Dalle uit Sint-Kruis een bijzondere trofee, die ze in de wacht sleepte in het Franse Leffrinckoucke. De Brugse slaagde erin om 111 gram garnalen te pellen in 10 minuten tijd. Dat levert haar de titel ‘Wereldkampioen Garnaalpellen’ op.
The post Ann Dalle (56) wint wereldkampioenschap garnaalpellen in Frankrijk: “Top drie bestaat

Lees meer »

Edelpapegaai Kiwi vliegt al twee jaar vrij als mascotte door Kortemark: “Dat hij zo overleeft, is echt uitzonderlijk”

Al twee jaar lang hebben de inwoners van Kortemark een nieuwe mascotte: de edelpapegaai Kiwi. De vogel ontsnapte twee jaar geleden tijdens een training bij baasje Stefaan Van Der Vreken (62) in Handzame. Maar weg is Kiwi niet: het dier wordt haast wekelijks gezien en er zijn heel wat foto’s van hem op Facebook te vinden. “Tegen alle verwachtingen in

Lees meer »

“Niet veel kunnen redden”: Karen Damen vertelt voor het eerst hoe groot schade is na wateroverlast

De kop is eraf. Karen Damen (49) beleefde afgelopen weekend de première van de musical ‘Sneeuwwitje’, waarin ze de boze koningin speelt. Een welgekomen afleiding nadat haar woning drie weken geleden onder water liep. Speciaal voor HLN blikt ze terug op die rampzalige avond en vertelt ze over haar drukke werkschema en wat er bijna fout liep tijdens haar eerste

Lees meer »

Balkan maakt zich op voor nieuwe hittegolf

De Balkan maakt zich maandag opnieuw op voor uitermate zwoele temperaturen, amper drie weken nadat een eerdere hittegolf in verschillende landen van de regio voor stroompannes zorgde en levens kostte. Vlamingen die er op reis gaan, zijn gewaarschuwd.

Lees meer »

Jeugdbewegingen worstelen met duurdere bivakplaatsen: “Het kamp betaalbaar houden wordt moeilijk”

Honderden West-Vlaamse jeugdbewegingen zetten dezer dagen weer over het hele land hun tenten op, maar een kamp organiseren wordt elk jaar moeilijker. Niet alleen het eten en vervoer is duurder geworden, ook de stijgende huurprijzen van kampplaatsen leiden tot kopzorgen. “Het wordt een uitdaging voor jeugdbewegingen om hun bivak betaalbaar te houden”, zegt het Centrum voor Jeugdtoerisme.
The post

Lees meer »

LIVE TOUR. “Leuk dat hij volle gas gaat”: Pogacar houdt van aanpak Evenepoel en komt terug op tactiek Vingegaard

Na negen etappes in de Tour de France krijgt het peloton een rustdag. Op het persmoment van Visma-Lease a Bike kwam Jonas Vingegaard deze voormiddag terug op de kritiek. Remco Evenepoel en Tadej Pogacar spraken zonet ook met de pers en ging het over de defensieve houding van Vingegaard. Pogacar: “Hij kijkt enkel naar mij. Toen Remco aanging trok hij

Lees meer »

Vijf pertinente vragen aan auto-experts over dreigende sluiting van Audi Vorst: “Kans op sluiting is veel groter dan dat fabriek deels open blijft”

De toekomst van de auto-industrie in België staat op het spel nu Audi Vorst mogelijk zijn deuren sluit. De productie van de Q8 e-tron stopt, en 3.000 jobs dreigen verloren te gaan. Wat is er fout gegaan met de Q8 e-tron? En welke impact heeft de elektrificatie van de autosector op de werkgelegenheid? Auto-experts Tony Verhelle en Brecht Vanhaelewyn delen

Lees meer »

Britse controversiële influencer Andrew Tate en broer beschuldigd van grootschalige belastingontduiking

De Britse controversiële influencer Andrew Tate en zijn broer Tristan worden beschuldigd van grootschalige belastingontduiking in het Verenigd Koninkrijk. Zo zouden ze jarenlang samen met een derde persoon belastingen hebben ontdoken op een bedrag van bijna 25 miljoen euro inkomsten uit hun internetactiviteiten. De Britse politie heeft een civiele procedure tegen de drie aangespannen.

Lees meer »