Poetin en Kim Jong-un ondertekenen samenwerkingsakkoord tijdens staatsbezoek: “Relaties gaan nieuw tijdperk van voorspoed in”

De Russische president Vladimir Poetin (71) en de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un (40) hebben een strategisch partnerschapsakkoord ondertekend tijdens het Russische staatsbezoek aan Noord-Korea. Op welke vlakken de twee landen gaan samenwerken, is nog niet duidelijk. 

Meer krantenkoppen in België

Actiegroep vecht vergunning van camping Tomorrowland aan, Demir: “Ze hebben tot laatste dag gewacht om het festival te kelderen”

De actiegroep Leefmilieu Rupelstreek heeft beroep aangetekend tegen de vergunning van Dreamville, de camping van Tomorrowland. Over een week komen daar 40.000 festivalgangers aan. Maar het zou dus kunnen dat de voorbereidingen op de camping zullen moeten worden stopgezet, en dat de camping niet volledig gebruikt kan worden. “De indieners van dit beroep hebben gewacht tot de laatste dag met

Lees meer »

Speelpleinwerking veel leuker dan schoolbanken

Terwijl de kleuters en lagere scholieren hun laatste schooldagen sleten, was jeugdconsulent Bieke Coucke hard aan de slag om met haar team een leuke vakantie voor te bereiden voor de kinderen. Op 1 juli werd het startschot werd gegeven van wat een spannende tijd zal worden voor heel veel Oostrozebeekse kinderen. In tegenstelling tot vorige jaren waren er meteen ook

Lees meer »

Prinses Anne weer aan het werk na pijnlijke val van haar paard

Prinses Anne (73) is opnieuw aan het werk. Dat nieuws raakte vrijdag bekend. De zus van koning Charles was even buiten strijd nadat ze eind juni van haar paard is gevallen. De Britse royal moest destijds ook eventjes in het ziekenhuis verblijven, maar het lijkt erop dat de prinses inmiddels volledig hersteld is.

Lees meer »

Topmaanden voor Hasseltse hotels: “Elk weekend in juli zijn onze hotels bijna volgeboekt”

De Hasseltse hotels in de binnenstad krijgen opvallend meer boekingen deze zomer in vergelijking met de voorgaande jaren. In sommige weekends zijn nu al 90 procent van alle kamers bezet, vooral tijdens Pukkelpop zijn er nog weinig kamers beschikbaar. De vele evenementen in de stad lokken veel toeristen, maar er verblijven ook veel mensen die naar concerten of sportgebeurtenissen buiten

Lees meer »

Tiental gezinnen op hotel na verwoestend noodweer in drie Mechelse dorpen: “Dit is een nooit geziene ramp”

Een tiental gezinnen heeft de nacht doorgebracht op hotel na het verwoestend noodweer dat dinsdagavond een spoor van vernieling trok door de Mechelse deelgemeenten Heffen, Leest en Hombeek. Vermoedelijk ging het om een windhoos die minstens zeven hoogspanningsmasten en de torenspits van de kerk in Heffen deed knakken. De brandweer kreeg meer dan driehonderd oproepen. “We gaan er alles aan

Lees meer »

Aanklagers komen met opvallend element tijdens proces tegen Alec Baldwin: “Hij belde vlak na schietpartij op de set met zijn vrouw over ‘leuke’ vakantie in New Mexico”

De aanklagers op het proces tegen acteur Alec Baldwin hebben hem met een aantal opvallende elementen in het onderzoek geconfronteerd. Daarbij een verrassend telefoongesprek met zijn vrouw, waarin hij haar uitnodigde om naar New Mexico te komen voor een ‘leuke’ familievakantie. Het telefoontje werd kort na de fatale schietpartij op de filmset van ‘Rust’ gepleegd.

Lees meer »

Politie en burgemeester ontvangen bovenbuur (27) die André (82) uit brandende woning redde in Knokke-Heist

De 27-jarige man die dinsdagmiddag met gevaar voor eigen leven een bejaarde man uit een brandende woning hielp in Knokke-Heist is door de politie en burgemeester Jan Morbee (GBL) persoonlijk bedankt. De 82-jarige André vecht ondertussen nog steeds voor zijn leven in het ziekenhuis.
The post Politie en burgemeester ontvangen bovenbuur (27) die André (82) uit brandende woning redde

Lees meer »

Willy Sommers en Wendy Van Wanten lang achtervolgd door roddels: “Ze dachten dat wij in de kleedkamer lagen te rollebollen”

Eén van de meest iconische duetten uit de geschiedenis van ‘Tien om te zien’ herleeft volgende week: dan zingen Willy Sommers (71) en Wendy Van Wanten (64) nog een keer ‘Kijk eens diep in mijn ogen’. Het duet was de aanzet voor heel wat roddels over de twee artiesten, vertellen ze in ‘Dag Allemaal’. Een gesprek over het ‘Wendy-effect’, weerbarstige

Lees meer »

Rukwind blaast toren van kerk in Heffen bij Mechelen – Fietser naar ziekenhuis nadat hij tak op zich krijgt in Brugge

Een zware regen- en onweerszone trekt momenteel van zuidwest naar noordoost over ons land. Het onweer gaat gepaard met buien, eventueel hagel en mogelijk zeer zware rukwinden die schade kunnen veroorzaken. Het KMI schaalt sommige provincies op naar code oranje, omdat er voldoende kans is dat op meerdere plaatsen de rukwinden meer dan 90 km/u kunnen bereiken. Het noodnummer 1722

Lees meer »

Supercel trekt binnenkort regio Doornik binnen met zware neerslag, hagel en zware rukwinden – Brusselse Belliardstraat ondergelopen

Een zware regen- en onweerszone trekt momenteel van zuidwest naar noordoost over ons land. Het onweer gaat gepaard met buien, eventueel hagel en mogelijk zeer zware rukwinden die schade kunnen veroorzaken. Het KMI schaalt sommige provincies op naar code oranje, omdat er voldoende kans is dat op meerdere plaatsen de rukwinden meer dan 90 km/u kunnen bereiken. Het noodnummer 1722

Lees meer »