Partij van Le Pen schorst parlementskandidaat om antisemitisme

De uiterst rechtse partij Rassemblement National (RN) heeft een van haar kandidaten voor de Franse parlementsverkiezingen geschorst om een antisemitisch bericht. Hoewel de partij van Marine Le Pen hem niet meer steunt, is het te laat om zijn kandidatuur in te trekken. 

Meer krantenkoppen in België

Zo slaapt u beter zonder pillen

De Belg slikt massaal benzodiazepines, verslavende slaap- en kalmeermiddelen. Een pil nemen is een gemakkelijke, maar niet de beste oplossing tegen slapeloosheid. Welke andere manieren zijn er om opnieuw beter te slapen?

Lees meer »

Al meer dan honderd executies sinds begin jaar in Saoedi-Arabië

In Saoedi-Arabië zijn vandaag een Saoediër en een Pakistaan geëxecuteerd die ter dood veroordeeld waren wegens drugshandel. Daarmee klokt het aantal executies in het land sinds begin dit jaar af op 106, zo blijkt uit een balans van het Franse persagentschap AFP op basis van mededelingen van het ministerie van Binnenlandse Zaken in Riyad.

Lees meer »

Kapellen stuurt 3 atleten uit de gemeente naar Olympische Spelen in Parijs: “We hopen dit keer op een gouden medaille”

Kapellen stuurt dit jaar maar liefst 3 atleten uit de gemeente richting de Olympische Spelen in Parijs. Het gaat om zeilster Eline Verstraelen (22), loper Jochem Vermeulen (25) en hockeyspeelster Delphine Mariën (22). "In het verleden hebben we met Kapellen al 2 zilveren en 3 bronzen medailles behaald. Het zou mooi zijn om daar eens een gouden medaille aan toe

Lees meer »

Goederenoverslag Port of Antwerp-Bruges groeit met 3% ondanks veel minder auto’s

De goederenoverslag in Port of Antwerp-Bruges groeide in het eerste halfjaar tot 143,2 miljoen ton of 3% meer dan in dezelfde periode vorig jaar. Specifiek in Zeebrugge kreeg de autotrafiek een ferme klap maar hielden de onbegeleide trailers in shortsea goed stand. Het vloeibaar aardgas (LNG) viel licht terug en de cruiseschepen werd groter.
The post Goederenoverslag Port of

Lees meer »

LIVE VERKIEZINGEN VS. Biden zal kandidatuur evalueren als hij een medisch probleem zou krijgen – Opnieuw roept invloedrijke Democraat Biden op om zich terug te trekken

Op 5 november trekken de Amerikanen voor de zestigste keer naar de stembus voor de presidentsverkiezing. Houdt huidige president Joe Biden de strijd vol tot november en gooien de rechtszaken nog roet in het eten voor Donald Trump? Volg de aanloop naar deze verkiezingen met wereldwijde impact in onze liveblog.

Lees meer »

“Nu kunnen we met een gerust gevoel deze aarde verlaten”: cruisekoppel met MS vindt steun bij CD&V rond euthanasie

Patrick Speliers en Chris Aerts vonden vrijdag, net voor hun zelfgekozen afscheid van volgende week, nog een sympathiserend oor bij Sammy Mahdi en Kris Poelaert van CD&V voor hun voorstellen rond de hervorming van de euthanasiewetgeving. “Je kunt zoveel nota’s lezen als je wilt, ze zijn nooit even sterk als een persoonlijk verhaal”, zegt CD&V-voorzitter Sammy Mahdi, die onder de

Lees meer »

Nederlandse beachvolleyballer die 12-jarige verkrachtte zal tijdens Spelen niet in olympisch dorp verblijven én niet met de pers praten

De omstreden Nederlandse beachvolleyballer Steven van de Velde slaapt tijdens de Olympische Spelen niet in het atletendorp. Op eigen verzoek is voor hem een ander onderkomen geregeld in Parijs. Daarnaast zal hij niet met de media praten tijdens het toernooi, of in aanloop daarnaartoe. Reden is de ontstane ophef rond zijn verleden – tien jaar geleden zat hij nog in

Lees meer »

Opnieuw kermiskoers in Dentergem

Op kermismaandag is er weer koers in Dentergem. Het is intussen vijf jaar geleden dat de profkermiskoers haar vijftigste en laatste editie kende. Maandag 22 juli staat Sportcomité De Zwaluw in voor een belofteninterclub, de eerste Grote Prijs De Zwaluw.
The post Opnieuw kermiskoers in Dentergem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Nieuwe school neergezet in ’s lands kleinste stad, voorzitter oude school neemt ontslag: “Dit kon vermeden worden”

Convoi Exceptionnel. Met grote vrachtwagens werd dinsdag een nieuwe school binnengereden in Mesen, ’s lands kleinste stad, na een ongeziene schoolstrijd. De sloop van de oude school is geweigerd en voorzitter Christine Vermeulen neemt ontslag. “Ik dien klacht in voor laster en eerroof.”
The post Nieuwe school neergezet in ’s lands kleinste stad, voorzitter oude school neemt ontslag: “Dit

Lees meer »

Meer dan 2.000 mensen zakken af naar p’ Latse Doen in Kuurne: “Gratis formule deed duidelijk zijn werk”

Iets meer dan 2.200 bezoekers hebben afgelopen zaterdag het gratis festival p’ Latse Doen bijgewoond op de Vlaskouter in Kuurne. Grote publiekstrekker was alvast het optreden van Abba4U. Daarnaast waren er ook onder meer optredens van de Nederlandse Tributeband Rondje Doe Maar, Scummy Men en St. Jimmy’s.
The post Meer dan 2.000 mensen zakken af naar p’ Latse Doen

Lees meer »