Oude kinderziekten mazelen en kinkhoest zijn in alle hevigheid terug

De mazelen gaan rond in Europa en ook het aantal kinkhoestgevallen piekt. Er is een link tussen de opflakkering van de kinderziektes en de coronacrisis. “Voor kinderen zijn mazelen en kinkhoest wel veel gevaarlijker dan Covid.”

 

Meer krantenkoppen in België

KIJK. Na enkele maanden pauze: Harry Styles maakt comeback tijdens concert van Stevie Nicks (en heeft weer haar)

Harry Styles (30) verdween na zijn ‘Love On Tour’-tournee enkele maanden uit de schijnwerpers, maar de zanger is inmiddels weer helemaal terug van (even) weggeweest. Vrijdagavond maakte hij een verrassende comeback tijdens het optreden van Stevie Nicks (76). En bovendien merkten zijn fans nog meer goed nieuws op: de ‘Watermelon Sugar’-zanger heeft zijn haar weer laten groeien.

Lees meer »

“Niet veel kunnen redden”: Karen Damen vertelt voor het eerst hoe groot schade is na wateroverlast bij haar thuis

De kop is eraf. Karen Damen (49) beleefde afgelopen weekend de première van de musical ‘Sneeuwwitje’, waarin ze de boze koningin speelt. Een welgekomen afleiding nadat haar woning drie weken geleden onder water liep. Speciaal voor HLN blikt ze terug op die rampzalige avond en vertelt ze over haar drukke werkschema en wat er bijna fout liep tijdens haar eerste

Lees meer »

Het ultieme wanhoopsoffensief van Joe Biden: zelf bellen naar ochtendshow én sussende Zoom-meeting met geldschieters

Een plotse energieopstoot of toch pure paniek? In wat veel wegheeft van een laatste wanhoopsoffensief grijpt Joe Biden (81) elke mogelijke strohalm om te tonen dat hij nog steeds de enige geschikte Democratische presidentskandidaat is. Zo hield hij een geïmproviseerde Zoom-meeting met zijn belangrijkste geldschieters en belde hij zélf naar een MSNBC-ochtendshow, waarin hij zowaar Trumpiaanse ‘oorlogstaal’ bezigde. Is deze

Lees meer »

“Hoe dom kan een ploegdirectie zijn?”: Michel Wuyts ziet hoe Visma-Lease a Bike Pogacar en co horendol maakt

De Ronde van Frankrijk is over halfweg, de tweestrijd tussen Tadej Pogacar en Jonas Vingegaard woedt volop. Onze wieleranalist Michel Wuyts ziet hoe Team UAE al meermaals in de val van Visma-Lease a Bike is getrapt: “Sportief directeur Zeeman en de zijnen gebruiken de strategie van de uitlokking, de opruiing. En het jonge geweld rond Pogacar trapt daar blind in.”

Lees meer »

Helft zorgverleners kampt met te veel stress op het werk

De helft van alle werknemers in de zorg- en welzijnssector vindt dat de werkdruk te hoog is. Dat blijkt uit de nieuwe werkbaarheidsmeting van de Sociaal-Economische Raad van Vlaanderen (SERV). Het aantal blijft stabiel ten opzichte van 2019, maar toont een aanzienlijke stijging vergeleken met de eerste meting in 2004.

Lees meer »