Open VLD vraagt hertelling Brusselse stemmen voor Vlaams Parlement

Open VLD vraagt dat de stemmen in Brussel voor het Vlaams Parlement worden herteld. Dat schrijft De Standaard en wordt bevestigd aan onze redactie. 

Meer krantenkoppen in België

Zeker vijf schoten. Geschreeuw, paniek, bloed. En dan krabbelt Trump weer recht: “Vecht! Vecht! Vecht!”

Slechts drie minuten zaten er tussen het eerste schot en het moment waarop hij veilig in een wagen van de Secret Service werd geduwd. Maar zelfs voor een eeuwige stoerdoener als Donald Trump zal dat als een eeuwigheid hebben aangevoeld. Reconstructie van een veelbewogen avond in het onooglijke Butler, Pennsylvania, waar de ex-president en huidige Republikeinse presidentskandidaat miraculeus aan de

Lees meer »

Oplossing voor Dunepanne in De Haan: historisch pand wordt jeugdherberg

Aan de rand van Park Potinière in de Concessie van de Haan staat Zorghotel Dunepanne sinds 31 mei leeg. De activiteiten van vzw Dunepanne werden stilgelegd, maar er is al meteen goed nieuws voor de toekomst van het gebouw. Vzw Vlaamse Jeugdherbergen oftewel HI Flanders zal hier een jeugdherberg openen. “Het wordt een van onze pareltjes.”
The post Oplossing

Lees meer »

Burgemeester Ward Vergote wordt lijstduwer van Visie dat klaar is met de volledige lijst: “Aan kiezer om te oordelen”

Zoals onze redactie had verwacht verlaat burgemeester Ward Vergote (Visie) de politiek niet en wordt hij voor de gemeenteraadsverkiezingen lijstduwer voor de partij Visie. “Niettegenstaande zijn misstap, verdient iedereen een tweede kans en dat willen we als bestuur ook aan Ward gunnen”, zegt voorzitter Thomas Paret. “Hij wordt lijstduwer, het is aan de kiezer om te oordelen.”
The post

Lees meer »

Veel witloof en ook Joost Klein tijdens Pittemse Kinderstoet

Deze namiddag trok voor de 44ste keer de Kinderstoet door de centrumstraten van Pittem. Ook nu weer inspireerde het beroep van deken en witloofboer Hans Vandewalle heel wat groepen en dus was het witloof bij overvloed aanwezig. Ook Joost Klein en de gastvedette Wim Willaert maakten hun opwachting.
The post Veel witloof en ook Joost Klein tijdens Pittemse Kinderstoet

Lees meer »

Eén vraag blijft over na voorzittersdebat Open Vld: wie is sterk genoeg om de oude krokodillen een halt toe te roepen?

Wie wordt de nieuwe voorzitter van Open Vld? De kandidaat-voorzitters legden vrijdagavond hun kaarten op tafel in een debat. Eén vraag blijft over: wie is er sterk genoeg om weerstand te bieden tegen de oude krokodillen binnen de partij? Een blauwe martelares of een zoontje van? Onze journalist was aanwezig op de confrontatie en wikt en weegt hun kansen. “Als

Lees meer »