Oorlog speelt Moskou parten: Noorwegen stoot Rusland van troon als belangrijkste olieleverancier

Noorwegen heeft Rusland vervangen als de belangrijkste bron voor aardolie na het embargo op Russische olie door de oorlog in Oekraïne. Ook vanuit de Verenigde Staten wordt fors meer olie ingevoerd. Dat blijkt uit cijfers van ‘Energia’, de spreekbuis van de petroleumsector. 

Meer krantenkoppen in België

Laatste handcarwash van Genk al voor de 3e keer gesloten: “Dit is een carwash die telkens naast de pot pist”

De handcarwash op de Maaseikerbaan in Genk heeft geen verlenging van zijn vergunning gekregen. Die tijdelijke vergunning werd in oktober gegeven door het stadsbestuur, nadat de zaak eerder al twee keer de deuren moest sluiten wegens verschillende inbreuken. De tijdelijke vergunning is niet verlengd omdat er bij twee controles in januari en maart opnieuw fraude is vastgesteld.

Lees meer »

Gareth Southgate ontvlucht Engeland

Hoewel de Engelse voetbalbond langer met hem in zee wilde, stapt Gareth Southgate op als bondscoach van de vice-Europese kampioen. Als kandidaat-opvolger wordt onder anderen ex-Bayern-trainer Thomas Tuchel genoemd.

Lees meer »

KIJK. Koning Charles lijkt gefrustreerd door page die zijn mantel goedlegt

Koning Charles leek net voor zijn troonrede even gefrustreerd door één van de pages. De jongen legde zijn mantel goed, maar Charles besloot het heft in eigen handen te nemen. Op videobeelden is te zien dat de Britse royal zijn mantel zelf wil goedleggen. Het is niet helemaal duidelijk of hij echt geïrriteerd is of hij de jongen alleen maar

Lees meer »

Vooruit Oostende lanceert masterplan voor stadscentrum: “Kapellebrug openstellen en Leopold II-laan omvormen tot Ensorlaan”

Vooruit wil openbare plaatsen in het centrum van Oostende herdenken en wil daar een betere mobiliteit. Blikvangers zijn een stadsring met eenrichtingsverkeer, het openstellen van de Kapellebrug en een krachtig symbolisch signaal: de omvorming van Leopold II-laan tot Ensorlaan.
The post Vooruit Oostende lanceert masterplan voor stadscentrum: “Kapellebrug openstellen en Leopold II-laan omvormen tot Ensorlaan” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Flamboyante Erika uit ‘B&B zoekt lief’ bleef in Toscane na pijnlijke liefdesbreuk: “Ik heb genoeg van Italiaanse mannen”

Zo idyllisch het Italiaanse Toscane is, zo hevig ging het eraan toe op het domein van Erika Raes (59). Die viel in ‘B&B zoekt lief’ namelijk zo erg in de smaak bij haar kandidaten, dat het tot een hoog opgelopen ruzie kwam. De charmante gastvrouw schrok van zoveel mannelijke aandacht, meer dan twintig jaar na de pijnlijke scheiding van haar

Lees meer »

Akropolis in Athene gesloten wegens hitte: temperaturen van wel 43 graden verwacht

Een hittegolf die al bijna sinds begin juli aanhoudt, heeft donderdag een nieuw hoogtepunt bereikt in grote delen van Griekenland. Omdat de lokale temperaturen naar verwachting de 43 graden zullen overschrijden, worden alle archeologische sites tussen 12 en 17 uur lokale tijd gesloten, zo kondigde het ministerie van Cultuur aan. Onder de getroffen sites bevinden zich de Akropolis en de

Lees meer »

Winkelketen Vanden Borre voor rechter na dodelijke gasexplosie, sector pleit voor verplicht certificaat

Winkelketen Vanden Borre moet zich verantwoorden voor de rechtbank voor een gasontploffing in Turnhout in 2021. Bij die explosie kwamen 4 mensen om het leven. De oorzaak zou een slecht aangesloten gasfornuis zijn, dat geïnstalleerd werd door een onderaannemer van Vanden Borre. De sectorfederatie van gasinstallateurs pleit ervoor dat alle installateurs van gastoestellen verplicht certificaten moeten voorleggen.

Lees meer »