Nieuwe zomerbar Il Castello gaat Italiaanse toer op

Deerlijk is met Il Castello in de Kleine Brandstraat en nieuwe zomerbar rijker. Initiatiefnemer is Maxim Vandenbulcke van bistro-taverne-tearoom ‘t Gaverkasteel. Het hele concept kreeg een Italiaans kleedje aangemeten.

Maxim Vandenbulcke runt al een viertal jaar ‘t Gaverkasteel op het gemeentelijk Gaverdomein in de Vercruysse de Solartstraat. Hij gaf de zaak een nieuw elan en bouwde de site om tot een toffe ontmoetingsplaats voor jong en minder jong. Na een testcase met een winterbar kwam er naast het vaste restaurantgedeelte nog een nieuwe ruimte Bar Astère bij zodat de dynamische horecabaas en zijn partner Ann-Sophie zowel tijdens de zomer- als tijdens de wintermaanden een capaciteit van 120 gasten kunnen verzekeren.

Bewuste locatie

“In mijn zoektocht naar een tent voor mijn terras kwamen we via via bij Nude aan het Casinoplein in Kortrijk terecht. De tent werd aangekocht en het leek ons wel plezant en tegelijk uitdagend om er ook iets mee aan te vangen tijdens de zomer. Een zot idee of niet, het plan is blijven nazinderen en heeft uiteindelijk concrete vorm gekregen. De locatie in de Kleine Brandstraat op de grens met Zwevegem en Stasegem is heel bewust gekozen. Een eindje uit het centrum om niet in concurrentie te treden met bestaande horecazaken.”

“Met Il Castello, ‘het kasteel’, gaan we volledig de Italiaanse toer op. Op het 5.000 vierkante meter grote terrein kwam er een grote tent, die plaats kan bieden aan enkele honderden gasten. Er staat een pizza-oven waar we zes variëteiten zullen klaarmaken. Verder verschillende sharinggerechtjes, Italiaanse wijnen en een toets van de beste Belgische zaken.”

“We verhuren Vespa’s en voorzien 12 springkastelen voor het jonge volkje. Verder zijn er dartsborden, een petanqueveld en een kubbspel. Er is een parking voor een 60-tal wagens. Het was pittig om alles tijdig klaar te krijgen. Alles werd gerealiseerd in samenwerking met lokale mensen.”

Openingsuren

“Met Ann-Sophie ben ik er zeker van dat alles hier op wieltjes zal verlopen. Mijn vaste kok Maxiem Vanhee zal de catering verzorgen. Zelf blijf ik de goede gang van zaken garanderen in ‘t Gaverkasteel. Onze pop-up is er tot 1 september om niet in het vaarwater te zitten van de fancyfair van Scouting Deerlijk. Il Castello is open op woensdag vanaf 14 uur, donderdag vanaf 16 uur, vrijdag vanaf 15 uur, zaterdag vanaf 14 uur en zondag vanaf 10 uur. Sluiten doen we altijd om 23 uur.”

The post Nieuwe zomerbar Il Castello gaat Italiaanse toer op is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Briljant voor Eddy en Jeannette

Eddy Verbeiren (geboren in Brugge op 25 oktober 1938) en Jeannette Janssens (geboren in Brugge op 17 december 1939) uit de Vaartstraat in Brugge vierden zondag hun 65ste huwelijksjubileum in Salons Denotter in Zedelgem.
The post Briljant voor Eddy en Jeannette appeared first on KW.be.

Lees meer »

Man (69) dood aangetroffen door passanten op strand van Blankenberge

Op het strand van Blankenberge is donderdagavond een 69-jarige man levenloos aangetroffen. Voorbijgangers merkten dat er iets mis was en stelden vast dat de man niet meer ademde. Strandredders probeerden hem nog tevergeefs te reanimeren.
The post Man (69) dood aangetroffen door passanten op strand van Blankenberge appeared first on KW.be.

Lees meer »

Belgen zitten al twee dagen vast op luchthaven in Palermo, maar verlossing nabij: “Om 12.20 uur vertrekt vlucht richting Brussel”

Verschillende luchtvaartmaatschappijen ondervonden hinder door de storing van vrijdag die werd veroorzaakt door de mislukte software-update van het cybersecuritybedrijf CrowdStrike. Reizigers strandden op verschillende plaatsen wereldwijd. Zo zaten ongeveer 170 Belgische passagiers maar liefst twee dagen vast op de luchthaven van Palermo. “Omstreeks 12.20 uur kunnen ze eindelijk terugvliegen naar Brussel”, aldus Piet Demeyere, woordvoerder van TUI, bij VRT NWS.

Lees meer »

Mieke (47) en Eva (37) verhuizen met frituur naar nieuw pand… en veranderen meteen ook naam: “Iedereen noemde ons toch al ‘t Smoefel”

Frituur ’t Smoefelhuisje wordt frituur ’t Smoefel, in een nieuw pand, slechts enkele huizen verderop. Daarbij vallen zowel het interieur als de kaart op. De frituur van Mieke Vanlanduyt (47) en Eva Beirens (37) innoveert al sinds 2015 met een volledig onlinegerichte werking en doet dat nu opnieuw.
The post Mieke (47) en Eva (37) verhuizen met frituur naar

Lees meer »

Kevin (31) en Marco (40) sleuren man uit brandend huis: “Toen we hulpkreten hoorden, hebben we geen seconde getwijfeld”

Kevin De Ceulaer (31) en Marco Pauli (40) hebben vrijdagavond een bejaarde man uit zijn brandende woning gered in het centrum van Eeklo. Het slachtoffer werd met zware brandwonden naar het ziekenhuis gebracht, maar zaterdagmiddag was hij buiten levensgevaar. “Dat hij het heeft gehaald, is te danken aan een ‘collectieve effort’ van de hele buurt”, vertellen Kevin en Marco.

Lees meer »

Opnieuw leven en eenheid in de partij

Zo verdeeld als de Democratische Partij was over het aftreden van Joe Biden, zo verenigd is ze nu over de kandidatuur van Kamala Harris. Of zij van Trump kan winnen, is hoogst onzeker, maar in ieder geval brengt ze opnieuw leven en eenheid in de partij.

Lees meer »