Nieuw militair akkoord leidt tot onrust over mogelijke Amerikaanse kernwapens op Zweedse bodem

Het Zweedse parlement heeft met overgrote meerderheid een omstreden militair akkoord tussen Zweden en de VS goedgekeurd. Dankzij de nieuwe samenwerking mag het Amerikaanse leger gebruik maken van de Zweedse militaire basissen en trainingsgronden. Enkele (extreem)linkse partijen stemden tegen het voorstel. Ze vrezen dat de samenwerking er op termijn toe kan leiden dat Amerikaanse kernwapens op Zweeds grondgebied geplaatst worden. 

Meer krantenkoppen in België

Chirokamp in Oudsbergen ontruimd na uitbraak van rotavirus

Chirogroep TOM&SAM uit het Antwerpse Merksem heeft vandaag beslist om het vakantiekamp in Oudsbergen vroegtijdig stop te zetten, wegens een uitbraak van het rotavirus. Normaal zou het kamp nog duren tot 11 juli. Alle leden, behalve de oudste groep (aspiranten), werden vandaag opgehaald door hun ouders. Het zomerkamp telde zo een 120 mensen waarvan er een 40-tal uiteindelijk ziek zijn

Lees meer »

Oostendenaar blijft in de cel voor brandstichting op appartement

De Brugse raadkamer heeft de aanhouding van een 43-jarige Oostendenaar met een maand verlengd op verdenking van brandstichting, gewapende weerspannigheid en verboden wapenbezit. De verdachte bekende de brandstichting op zijn appartement, maar zou met psychoses kampen.
The post Oostendenaar blijft in de cel voor brandstichting op appartement appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Hadden die passanten mij niet gevonden, dan was ik nu dood. Net als mijn vriend”: Lotte (38) en Willem werden het slachtoffer van vluchtmisdrijf

“Die cijfers over het toenemend aantal vluchtmisdrijven brengen mijn verdriet weer naar boven. Vluchten na een ongeval is altijd de slechtste optie.” Lotte De Ridder (38) weet spijtig genoeg waarover ze spreekt. Ze raakte zwaargewond en verloor haar vriend nadat ze werden aangereden door een bestuurder die vluchtmisdrijf pleegde. “Een ongeval kan gebeuren, maar loop alsjeblieft niet weg. Het kan

Lees meer »

Dirk en Brigitte vieren 50ste verjaardag van brasserie Sunbeach: “Een van de oudste zaken in Nieuwpoort met zeezicht”

Op 13 juli zal het precies vijftig jaar geleden zijn dat Dirks ouders horecazaak Sunbeach op de Zeedijk in Nieuwpoort hebben geopend. Dirk Van Driessche (64) en Brigitte Beheydt (62) zijn nu aan hun veertigste seizoen bezig in de nog steeds goeddraaiende brasserie. Het geheim? Klanten zijn verlekkerd op onze mosselbereiding met look en room en de verse garnaalkroketten. En

Lees meer »

Waarom Wout van Aert daags na stevige val toch om winst sprintte: “Ik laat geen kansen meer liggen. Ik heb al genoeg gemist”

Op de Vlaamse feestdag won de Kempense koppigheid het van de ratio. Wout van Aert (29) – half mens, half mummie – mengde zich één dag na zijn fikse val in de sprint en eindigde tweede, ondanks hij alweer onreglementair gehinderd werd. Balen! Toch is de balans eerder positief: “Ik heb de pagina van de valpartijen omgeslagen. Dit doet deugd,

Lees meer »

LIVE NEDERLAND-ENGELAND (21u). Problemen op Duitse spoorwegen teisteren Oranje – Kiest Koeman opnieuw voor Bergwijn?

Vanavond maken Nederland en Engeland onder elkaar uit wie naar de EK-finale mag in Berlijn. De match wordt gespeeld in Dortmund, en wordt in goede banen geleid door Felix Zwayer. Geen onbelangrijk detail: Bellingham beschuldigde hem in 2021 indirect van omkoping. Plaatst Oranje zich voor een eerste EK-finale sinds 1988? Of mag Engeland zich opmaken voor de eindstrijd in Berlijn?

Lees meer »

Huis volledig uitgebrand in Sint-Gillis-Waas

In Sint-Gillis-Waas is dinsdagnacht een huis volledig uitgebrand. De bewoner bleef ongedeerd. Een overbuur merkte het vuur gisterenavond laat op en verwittigde de brandweer, maar al snel sloegen de vlammen uit de ramen. Het huis is na de brand onbewoonbaar. De oorzaak is nog niet gekend.

Lees meer »