Nederlandse schrijver en schilder Jan Cremer (84) overleden

Schrijver en schilder Jan Cremer is woensdagochtend op 84-jarige leeftijd overleden. Dat meldt uitgeverij De Bezige Bij.

 

Meer krantenkoppen in België

Wijk rond Prins Albertlaan even zonder stroom

Een deel van de wijk rond de Prins Albertlaan in De Panne zat dinsdagochtend even zonder stroom. Dat kwam na een probleem dat maandagavond al ontstond.
The post Wijk rond Prins Albertlaan even zonder stroom appeared first on KW.be.

Lees meer »

Cafébaas die vriendin bedriegt met 13-jarig meisje moet niet naar de cel: “Seks gehad in een bestelwagen op de parking van McDonalds”

Een cafébaas uit Lommel heeft zijn eigen vriendin een tijd bedrogen met een 13-jarig meisje uit Turnhout. Zijn partner betrapte hen meermaals samen in bed. “Ik voelde me terug kind en wilde met haar experimenteren alsof het mijn eerste liefje was”, verklaarde de cafébaas. De rechter heeft de man nu veroordeeld tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van vier jaar.

Lees meer »

TERUGLEZEN GAZA. Civiele Bescherming: 60 lichamen onder puin gevonden na terugtrekking Israël – Spaanse premier hekelt op NAVO-top dubbele standaard Gaza

De Spaanse premier Pedro Sánchez heeft er woensdag bij het Westen op aangedrongen om de “dubbele standaard” met betrekking tot het conflict in Gaza te verwerpen. Hij deed dit in het licht van de steun voor Oekraïne die de NAVO-leiders tijdens de top in Washington uitspraken. En Benjamin Netanyahu is vastbesloten een akkoord over een wapenbestand in Gaza te sluiten,

Lees meer »

“Hoe heeft niemand dit opgemerkt?” Familie van Harmony (7) blijft met veel vragen achter na verdrinking op schooluitstap

Twee weken nadat de 7-jarige Harmony Francis verdronk bij een schooluitstap naar recreatiedomein De Mosten in Hoogstraten, blijven voor de familie nog steeds veel vragen onbeantwoord. “Hoe is dit kunnen gebeuren?”, klinkt het bij moeder Rosemary. Zaterdag wordt het jongetje in Antwerpen begraven. Om de begrafenis te kunnen betalen, zijn vrienden uit de Afrikaanse gemeenschap een geldinzamelactie gestart.

Lees meer »

Aqua Solar en Dobbero:waterpret op de Oude Leie

Aqua Solar staat garant voor een namiddag vol waterplezier in Menen. Kajak, sup, op de waterfiets of wat peddelen in een pedalo. Dit is de ideale activiteit voor gezinnen en vrienden. Iedere zaterdag- en zondagnamiddag in juli en augustus van 13 tot 17 uur. Niet op 17 (Dobbero) en 25 augustus (Triatlon). Dobbero (foto) is
The post Aqua Solar

Lees meer »

“Dit was onze beste match tot dusver”: ondanks erbarmelijk voetbal gaat Engeland na strafschoppen door naar de halve finales

Engeland overtuigde andermaal niet, maar staat wél in de halve finales van het EK. Ze bleven het koelbloedigst in de strafschoppenreeks tegen Zwitserland, Trent Alexander-Arnold vlamde de beslissende elfmeter voorbij Sommer. Ondanks de povere prestatie was Gareth Southgate, de bondscoach van Engeland, een tevreden man. “Mijn spelers waren geweldig”, klinkt het.

Lees meer »

Belgische jeugdinternational Alama Bayo is nieuw bij Cercle Brugge: “Op de flank of in de spits? Waar de coach mij zet kan ik spelen”

Cercle Brugge is maandagochtend op stageweek vertrokken naar het Nederlandse Venray. 22 spelers aangevuld met zes gasten van Jong Cercle zijn er actief. Alama Bayo is voorlopig de enige nieuweling. Hij kwam over van Seraing en ondertekende in mei reeds een contract voor vier seizoenen bij groen-zwart.
The post Belgische jeugdinternational Alama Bayo is nieuw bij Cercle Brugge: “Op

Lees meer »

Sven Ornelis getuigt over massatoerisme in Barcelona: “De inwoners hebben genoeg van de dronken Britten die de Ramblas overspoelen”

Sven Ornelis heeft al tien jaar een appartement in Barcelona. Maar de sfeer lijkt daar steeds meer te veranderen. De inwoners beginnen zich namelijk te keren tegen de massa’s toeristen. Afgelopen zaterdag trokken zelfs 2.800 inwoners de straat op om te protesteren. “De inwoners hebben niets tegen toerisme an sich, wel tegen de uitspattingen ervan”, verduidelijkt Sven in ‘Het Nieuwsblad’.

Lees meer »