Murielle Scherre komt in oktober op als Groen-kandidaat voor Trots op Oostende

Murielle Scherre, zaakvoerder en ontwerper van lingeriemerk la fille d’O, zal in oktober terug te vinden zijn als kandidaat op de lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen voor Trots op Oostende. Ze engageert zich als Groen-kandidaat voor het stadsproject, en wil vooral de aandacht vestigen op de meerwaarde van lokaal en duurzaam ondernemerschap.

Murielle Scherre (46) is al 20 jaar een duivel-doet-al, vooral bekend omwille van haar innovatieve ontwerpen en fotografie. Met la fille d’O stampte ze in 2003 een eigen lingeriemerk uit de grond dat volledig in Belgïe wordt geproduceerd. Daarmee voorziet ze zelfs de groten der aarde – van Michele Obama tot Lady Gaga – van avant-garde designerlingerie.

Murielle woont sinds 2009 in Oostende, en de keuze om zich politiek te engageren was bijna een vanzelfsprekendheid. “Als ondernemer hoor je soms dat kleur bekennen gevoelig ligt, maar alles wat ik doe als ondernemer is politiek. In ons huidige (politieke) klimaat vind ik het noodzakelijk mijn stem te laten horen, ook al is het ongebruikelijk dat ondernemers of merken zich politiek uitspreken. Ik kan niet lijdzaam toekijken hoe de wereld zich uit elkaar laat drijven door clickbait. Na 20 jaar innovatief, duurzaam en lokaal ondernemerschap te promoten ben ik klaar om die ervaring voor Oostende in te zetten, want een gezond lokaal economisch weefsel is er een dat mensen verbindt. De keuze voor Groen ligt voor mij voor de hand, de partij staat voor dezelfde waarden als diegene die ik in mijn leven vooropstel”, zegt Scherre.

“Trots op Oostende spreekt me als stadsproject erg aan. Samenwerken, de handen in elkaar slaan over partijen heen, voor een gezamenlijke droom, dat is wat politiek moet zijn. Dat is ook de reden dat ik mijn schouders onder deze lijst wil zetten als kandidaat. Ik kijk ernaar uit om Oostende nog mooier en inclusiever te maken.” aldus nog Murielle.

The post Murielle Scherre komt in oktober op als Groen-kandidaat voor Trots op Oostende is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

LIVE GENTSE FEESTEN. De KetnetBand brengt covers op Korenmarkt en 18-koppig collectief Free The Folk! maakt indruk op Luisterplein

Het is weeral dag drie van de Gentse Feesten! De KetnetBand brengt covers van populaire kinderartiesten op de Korenmarkt en Free The Folk! staat met 18 muzikanten op een podium en doet dat prima. Straks staat er onder meer een misviering in het Gents in de Sint-Jacobskerk op het programma en om 23 uur treedt Urbanus op op het Sint-Baafsplein.

Lees meer »

Peter onderzocht vliegtuigramp met 298 slachtoffers én leverde cruciaal bewijs: “Dit staat voor altijd in mijn geheugen gegrift”

Tien jaar geleden, op 17 juli 2014, werd vlucht MH17 van Malaysian Airlines boven Oekraïne neergeschoten. Het vliegtuig dat vanuit Amsterdam op weg was naar Maleisïe, had 298 mensen aan boord, waaronder heel wat Nederlanders. Onderzoeker Peter Zoon moest in het vliegtuigwrak en op de lichamen van slachtoffers op zoek naar aanwijzingen voor de oorzaak van de ramp. Hij blikt

Lees meer »

Programma bezoek paus Franciscus aan België bekend: ontmoeting met slachtoffers seksueel misbruik “in alle discretie”

Paus Franciscus zal tijdens zijn bezoek in België "in alle discretie" met slachtoffers van seksueel misbruik spreken. Dat blijkt uit het volledige programma van het pausbezoek. Wanneer die ontmoeting precies zal plaatsvinden en wie er aanwezig zal zijn is niet bekend. Het Vaticaan zal "omwille van discretie" pas over de bijeenkomst communiceren nadat die heeft plaatsgevonden.

Lees meer »

Van hoerenbuurt tot legale kunstmuur: expo brengt geschiedenis graffitistraatje in Gent tot leven 

Sinds de jaren 1990 is het Gentse graffitistraatje het canvas voor jonge straatkunstenaars. Voor de nieuwe expo ‘Everything is still there’ schraapte Giftshop.gent laag na laag van de muren om de oude graffitikunstwerken weer tot leven te brengen. Figuurlijk weliswaar, door archiefbeelden van oude graffitimuren tentoon te stellen. Een expo over de geschiedenis loopt nog de hele Gentse Feesten.

Lees meer »

Daan Decrock (17) uit Roeselare pakt brons op Internationale Biologie Olympiade in Kazachstan: “Medaille krijgt een mooi plaatsje”

De 17-jarige Daan Decrock uit Roeselare kan terugblikken op een mooie prestatie tijdens de Internationale Biologie Olympiade in Astana, de hoofdstad van Kazachstan. Van de 290 deelnemers uit 75 landen van over de hele wereld eindigde Daan in de top 90. Goed voor een bronzen medaille. “Daar ben ik best wel trots op, al dringt het toch nog niet helemaal

Lees meer »

Vader en zoon (12) sterven bij tragisch ongeval op weg naar vakantie in de Ardennen: “De jongste ontwaakt morgen uit zijn coma. Hij weet nog niet dat zijn papa en broer er niet meer zijn”

Wat een fijne uitstap moest worden, is voor een Antwerps gezin uitgedraaid op een drama. Zaterdag botsten ze in het Waalse Sinsin met de wagen tegen een landbouwvoertuig. Vader en oudste zoon Mathias (12) waren op slag dood. Lukaz (5) en Kyalo (8), de twee andere zoons, raakten zwaargewond. “Ze keken ongelooflijk uit naar hun vakantie.”

Lees meer »

Waarom maakt de Tour de France zoveel emoties los?

De Ronde van Frankrijk lijkt na twee weken in een plooi te liggen. Tadej Pogacar staat drie minuten voor op Jonas Vingegaard, de winnaar van vorig jaar. En op plaats drie staat een Belg: Remco Evenepoel. Hij kwam naar de Tour voor een top 5-plaats, maar kan nu hoger mikken. Staat er op de nationale feestdag een Belg op het

Lees meer »

Jasper Philipsen benut laatste sprintkans en wint zijn derde Tourrit

Jasper Philipsen heeft zijn Tour extra glans gegeven door de 16de etappe op zijn naam te schrijven. Aan de eindstreep in Nîmes was de Belg de concurrentie te snel af. Het is voor Philipsen de derde overwinning, die ondanks een valse start mag terugkijken op een geslaagde Tour. Groene trui Biniam Girmay viel op minder dan 2 km van de

Lees meer »

Maar liefst 26 nieuwkomers bij FC Passendale: “Nood aan bijna volledig nieuwe spelerskern”

De voorbije twee seizoenen waren sportief rampzalig voor FC Passendale. Het vernieuwde bestuur wil daar nu snel komaf mee maken en haalde de grove borstel door de spelerskern. Onder impuls van nieuwe trainer Jean-Pierre Wyckaert werden 26 nieuwe spelers aangetrokken.
The post Maar liefst 26 nieuwkomers bij FC Passendale: “Nood aan bijna volledig nieuwe spelerskern” appeared first on KW.be.

Lees meer »