“Miljonairs hebben niemand lessen te geven”: waarom Franse ‘posterboys’ Kylian Mbappé en Jordan Bardella zwaar clinchen

De één richtte zich tot de natie om niet op de “extremen” te stemmen. De ander tackelde keihard terug: “Miljonairs hebben niemand lessen te geven.” Met Kylian Mbappé en Jordan Bardella staan twee Franse posterboys recht tegenover elkaar.

 

Meer krantenkoppen in België

LIVE GENTSE FEESTEN. ‘Botram!’-kot gevandaliseerd na boze reacties op vegan uuflakke: “Wij willen vlees”

Dag vier van de Gentse Feesten is in mineur begonnen. Het ‘Botram!’-kraam werd gevandaliseerd. Gelukkig heeft het Sint-Baafsplein vanavond heel wat in petto om de sfeer weer op te krikken: om 18.30 uur is het tijd voor de ploegvoorstelling van KAA Gent en om 23 uur klimt Eurosong-winnaar Johnny Logan op het podium. Ook dj Kat Kerhofs en Absynthe Minded

Lees meer »

KIJK – Man springt van dak om te ontkomen aan vlammen: vier gewonden bij brand in flatgebouw Oostende

In een appartementsgebouw in Oostende is maandagnamiddag brand uitgebroken. Twee personen raakten zwaargewond, twee anderen werden met lichte verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. Een man sprong naar het dak van de buren om te ontkomen aan de vlammen.
The post KIJK – Man springt van dak om te ontkomen aan vlammen: vier gewonden bij brand in flatgebouw Oostende appeared

Lees meer »

Muurschildering en groengevel fleuren Waregemse stationsomgeving op

De nieuwe mural en groengevel aan het Waregemse stationsgebouw werden onlangs officieel ingehuldigd. “Voortaan zullen zowel treinreizigers als passanten het station herkennen als een oase van kleur in plaats van een grijze plek”, klinkt het. Het stadsbestuur investeerde 37.000 euro in de verfraaiing van de stationsomgeving.
The post Muurschildering en groengevel fleuren Waregemse stationsomgeving op appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE VERKIEZINGEN VS. Biden stapt uit presidentsrace

Op 5 november trekken de Amerikanen voor de zestigste keer naar de stembus voor de presidentsverkiezing. Houdt huidige president Joe Biden de strijd vol tot november en gooien de rechtszaken nog roet in het eten voor Donald Trump? Volg de aanloop naar deze verkiezingen met wereldwijde impact in onze liveblog.

Lees meer »

Belgian Cats sluiten voorbereiding op Olympische Spelen ongeslagen af met nieuwe zege tegen Japan

De Belgian Cats hebben zondagmiddag in het Franse Reims ook hun zesde en laatste voorbereidingsmatch met het oog op de nakende Olympische Spelen in Parijs (26 juli-11 augustus) gewonnen. Tegen Japan won België met 75-65 (rust: 41-25).
The post Belgian Cats sluiten voorbereiding op Olympische Spelen ongeslagen af met nieuwe zege tegen Japan appeared first on KW.be.

Lees meer »

Dag nadat twee jongens in problemen komen, voert Oostende zwemverbod in aan populair strand: “We willen geen enkel risico nemen”

Het is voortaan verboden om te zwemmen ter hoogte van de westelijke strekdam in Oostende, een van de populaire strandzones van de stad. Burgemeester Bart Tommelein (Open VLD) voert een zwemverbod in amper een dag nadat twee broers van 11 en 17 jaar uit het water gered moesten worden. Een van hen verkeerde vrijdag nog altijd in kritieke toestand.

Lees meer »

Christoff strikt zoon van Roger Van Damme voor nieuwe zomersingle: “Je bent voor zijn stijl of niet, maar laat het daar dan bij”

“Lucca wil graag bekend worden, en als ik hem daar in Vlaanderen ook maar een klein beetje mee kan helpen, waarom ook niet?” Een opmerkelijke samenwerking: Christoff (48) strikte de vijftienjarige remixer Lucca van Damme voor zijn zomersingle ‘Terug bij mij’. In een dubbelinterview met ‘Primo’ vertelt het duo uitgebreid over hun plannen. Al wil de zanger de zoon van

Lees meer »

Vlaanderen plant PFAS-bloedonderzoek bij 400 volwassenen

Dit najaar start een PFAS-bloedonderzoek bij 400 volwassenen verspreid over Vlaanderen. Ontslagnemend Vlaams minister van Volksgezondheid Hilde Crevits (CD&V) wil met dit onderzoek een beter zicht krijgen op de mate van verspreiding van PFAS bij de algemene volwassen bevolking, ongeacht de woonplaats of locatie.

Lees meer »

“Ik durf altijd dromen van een medaille”: Nina Derwael stapt na laatste test in Gent met positief gevoel op trein naar Parijs

Deze namiddag spoort Nina Derwael richting Parijs voor de Olympische Spelen. Niet als topfavoriete zoals in Tokio 2021 – die schouder, weet u wel -, maar evenmin als figurante. “Ik ben alleen al trots dat ik op de Spelen kan nadenken over een medaille”, zei Derwael na een laatste test in Gent. Coach Ulla Koch ziet Derwael een olympische finale

Lees meer »