Mei was zwaarste filemaand op Vlaamse snelwegen sinds start metingen Vlaams Verkeerscentrum

De voorbije maand mei was de zwaarste filemaand op de Vlaamse snelwegen sinds de start van de verkeersmetingen door het Vlaams Verkeerscentrum in 2010. Dat blijkt uit de verkeersindicatoren die het Verkeerscentrum op zijn website gepubliceerd heeft. 

Meer krantenkoppen in België

Verkoop Veritas vlot niet

15:30 De verkoop van de Belgische naai- en modeketen Veritas verloopt moeilijk. Vergevorderde gesprekken met een overnemer ketsten af. Mogelijk komt het straks toch nog tot een deal.

Lees meer »

De laatste voorspelling voor de Spelen: 12 Belgische medailles (dankzij de terugkeer van een oude bekende)

Vrijdagavond wordt Parijs in een feestelijk jasje gestoken voor de openingsceremonie van de Olympische Spelen 2024. De atleten leggen de laatste hand aan hun voorbereiding, statistiekenbureaus stellen hun laatste prognose voor. Bij het gerenommeerde databureau Gracenote heeft ons land op de valreep nog een extra plak bemachtigd. Volgens hun voorspelling zou België 12 medailles meenemen uit Frankrijk.

Lees meer »

Oekraïne schaft zomertijd af

Oekraïne zal vanaf volgend jaar niet meer overschakelen naar de zomertijd. Het parlement zette daarvoor dinsdag het licht op groen, meldt persagentschap Interfax op gezag van parlementsleden.

Lees meer »

Volwassenen kunnen voorlopig geen mazelenvaccin krijgen

Volwassenen kunnen zich voorlopig niet laten vaccineren tegen mazelen, een besmettelijke ziekte die wereldwijd in opmars is. Omdat de vraag naar de vaccins zo groot is, wordt er in Vlaanderen tijdelijk voorrang gegeven aan minderjarigen. Dat staat op de website van het Departement Zorg.

Lees meer »

Rootz Club opent zijn deuren in Brugge: legale producten op basis van cannabis

Op zaterdag 20 juli opent Rootz Club zijn deuren in de Ezelstraat 49 in Brugge. Het is een ‘experience center’ en een ‘kennishub’, waar legale producten op basis van cannabis verkocht worden in een maatschappelijk en sociaal ondersteunend kader.
The post Rootz Club opent zijn deuren in Brugge: legale producten op basis van cannabis appeared first on KW.be.

Lees meer »

‘Pelstag’ houdt ijsberen op veilige afstand van mensen in Canada

De interactie tussen ijsberen en mensen in Canada neemt toe door de klimaatopwarming. De dieren spenderen steeds meer tijd op het land omdat het Arctische zee-ijs smelt. Ze vormen een gevaar voor mensen en andersom schrikken ook mensen de ijsberen af. Een GPS-tracker in de vacht van de beren moet ervoor zorgen dat ze uit de buurt van mensen blijven.

Lees meer »

Extra watertoezicht tijdens de Gentse Feesten: “Almaar meer bootjes, kano’s en kajaks waardoor kans op aanvaringen stijgt”

Tijdens de Gentse Feesten zal de scheepvaartpolitie extra toezicht houden op de rivieren en kanalen in de binnenstad. Dat is nodig om aanvaringen te voorkomen. "De voorbije jaren zien we almaar meer verschillende vaartuigen ronddobberen, iedereen moet zijn plaats er kunnen vinden zonder dat er ongelukken gebeuren", zegt David Buysse van de politie.

Lees meer »

Federale Overheid betaalde 18,5 miljoen huur voor al zeven jaar leegstaand Financiecentrum in Brugge

De Federale Overheid betaalt nog altijd jaarlijks 2.446.861 euro huur voor het leegstaande Financiecentrum in de Gustave Vincke-Dujardinstraat in Brugge. Sedert juni 2017 is de belastingdienst verhuisd naar het Kamgebouw aan het station. Kamerlid Franky Demon (CD&V) laakt de verkwisting van 18,5 miljoen euro belastinggeld in zeven jaar tijd.
The post Federale Overheid betaalde 18,5 miljoen huur voor al

Lees meer »

“Een grote herdenking zou ze niet gewild hebben”: precies één jaar geleden verloor Martine Tanghe strijd tegen kanker

“Ik betrap mezelf erop dat ik het even goed wil doen als Martine.” Op 23 juli is het al één jaar geleden dat Martine Tanghe, de coryfee van de VRT-nieuwsdienst, op 67-jarige leeftijd haar strijd tegen kanker verloor. Maar voor Wim De Vilder (55), haar jarenlange collega en ook goede vriend, voelt het helemaal niet zo aan. In een openhartig

Lees meer »