Matthias Simoen plaatst zich voor Ironman Hawaï

Matthias Simoen (30) uit De Klijte mag zich opmaken voor deelname aan het wereldkampioenschap Ironman in Hawaï. Vorige weekend zette hij in de Ironman van Nice nog een tijd van 11 uur en 5 minuten neer.

Matthias Simoen was vorig weekend naar Nice afgereisd om er deel te nemen aan de Ironman. De 3,8 kilometer zwemmen, 180 kilometer fietsen en 42 kilometer legde hij af in een behoorlijke tijd van 11 uur en 5 minuten. De keuze voor de Zuid-Franse stad was voor de 30-jarige atleet vlug gemaakt. “De organisatie spreekt over de mooiste wedstrijd in Europa en pakt uit met zon en zee. Alleen vergeten ze er bij te vertellen hoe zwaar de wedstrijd wel is”, lacht Matthias. Toch mag hij tevreden terugblikken. “Ik had een zeer goed gevoel in het zwemmen, waarna ik in het fietsen door de vele hoogtemeters een beetje een minder moment had. Tijdens de marathon kreeg ik last van de darmen en verloor ik veel tijd met het zoeken naar een propere wc. Het lopen is ook het lastigste onderdeel, aangezien dit op het einde komt en een marathon is sowieso niet van de poes. Ik had tijdens de voorbereiding alle steun van mijn vriendin Carla. Er waren ook heel veel supporters op het thuisfront die alles volgden via de app, maar er helaas niet bij konden zijn.”

Verrassing

Na de wedstrijd werd Matthias aangenaam verrast. Hij kreeg namelijk te horen dat hij ook nog eens geselecteerd werd voor de Ironman van Hawaï. “Normaal plaatst alleen de top tien zich voor Hawaï, maar de rolldown bleef maar gaan en niemand nam zijn slots op. Het is dus met meer geluk dan kunde dat mijn 84ste plaats in mijn leeftijdscategorie volstaat, maar dat kan me weinig schelen. Ik ga naar Hawaï! Het was totaal onverwacht gezien mijn eindstand, maar Hawaï is het neusje van de zalm voor de triatlonsport. Niet iedereen kan zeggen dat hij daar aan de start gestaan heeft. Het is de bakermat van de Ironman.”

De Ironman van Hawaï staat geprogrammeerd op zaterdag 26 oktober. Matthias Simoen is aangesloten bij Kemmelse Doortrappers, de wielertoeristenclub uit Kemmel, en startte dit jaar het seizoen met een stunt voor De Warmste Week door liefst dertig keer de Kemmelberg op te fietsen. Vooraf had Matthias zich daarvoor laten sponsoren. Elke storting van 25 euro stond gelijk aan één beklimming. Er werd in totaal 750 euro gestort, wat dus goed was voor 30 beklimmingen. De voorbije jaren fietste Matthias respectievelijk 20 keer en 21 keer vanuit de Bergstraat naar de Belvédère. (MDN)

The post Matthias Simoen plaatst zich voor Ironman Hawaï is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Winkelketen Vanden Borre voor rechter na dodelijke gasexplosie, sector pleit voor verplicht certificaat

Winkelketen Vanden Borre moet zich verantwoorden voor de rechtbank voor een gasontploffing in Turnhout in 2021. Bij die explosie kwamen 4 mensen om het leven. De oorzaak zou een slecht aangesloten gasfornuis zijn, dat geïnstalleerd werd door een onderaannemer van Vanden Borre. De sectorfederatie van gasinstallateurs pleit ervoor dat alle installateurs van gastoestellen verplicht certificaten moeten voorleggen.

Lees meer »

Trump zegt dat Kamala Harris “nog makkelijker te verslaan is” en dat “niemand gelooft dat Biden echt Covid had”: “Moeten campagnegeld terugbetalen wegens fraude”

Donald Trump heeft uitgebreid gereageerd op de terugtrekking van Joe Biden als presidentskandidaat. Hij zegt onder meer dat huidig vicepresident Kamala Harris “nog makkelijker te verslaan” is, en dat niemand gelooft dat Biden echt Covid-19 had. “Moet de Republikeinse Partij niet terugbetaald worden wegens fraude?”

Lees meer »

Gistel viert zestigste verjaardag verbroedering met Aulendiebach

De zestigste verjaardag van de verbroedering tussen Gistel en Aulendiebach kende heel wat bijval. Zo’n honderd Duitsers kwamen vijf dagen lang naar Gistel. “Over drie jaar maken we de omgekeerde beweging”, zegt comitévoorzitter Marc Monstrey.
The post Gistel viert zestigste verjaardag verbroedering met Aulendiebach appeared first on KW.be.

Lees meer »

Goud voor Ludwig en Marleen

Op zaterdag 6 juli werd het gouden echtpaar Ludwig Mattan en Marleen Coopman uit de Klaverstraat officieel ontvangen in de raadszaal van het gemeentehuis.
The post Goud voor Ludwig en Marleen appeared first on KW.be.

Lees meer »