Man (46) wordt onwel en crasht met zware SUV naast snelweg in gracht

Een 46-jarige man is woensdagavond ontsnapt aan erger bij een vrij ernstig verkeersongeval op de E403 in Loppem. De man werd naar verluidt onwel in zijn zware BMW XM, schampte de betonnen vangrail en ging rechts van de snelweg in de gracht. Hij werd gewond naar het ziekenhuis gebracht.

 

Meer krantenkoppen in België

Serieuze streep door nu al getergde rekening van Belgische voetbalbond: Bel­gië-Is­raël zal in het buitenland gespeeld worden

De voetbalinterland tussen België en Israël op 6 september zal in het buitenland plaatsvinden, zo verneemt onze redactie. Geen enkele stad wil de wedstrijd organiseren wegens politiek gevoelig en nood aan (te) veel veiligheidsmaatregelen. De bond overlegt met UEFA over alternatieve locaties. En ondertussen blijft het evaluatieproces van bondscoach Domenico Tedesco lopen.

Lees meer »

Eerst Democratische senator laat Biden vallen

De Democratische senator Peter Welch vindt dat president Joe Biden zich moet terugtrekken als kandidaat voor het Amerikaanse presidentschap. “Voor het welzijn van het land roep ik president Biden op zich terug te trekken uit de race”, schrijft Welch in een opiniestuk in ‘The Washington Post’.

Lees meer »

CODE GEEL voor onweer: zal het morgen opnieuw even fel tekeer gaan als dinsdag? “Ook na weekend kans op donder en bliksem”

Een wisselvallig weerbeeld domineert momenteel onze zomer. Af en toe breekt het mooie zomerweer erdoor met wat zon en warmte, maar al snel volgt er dan gedonder en gebliksem. Zo zorgde zwaar onweer dinsdag voor heel wat overlast met wind- en waterschade. Morgen trekt er opnieuw onweer over ons land heen. En ook volgende week lijkt het prijs te zijn.

Lees meer »

Uniek in Vlaanderen: VIVES laat 40 studenten vroedkunde attest van zorgkundige behalen via ‘Zorgkundige Plus’

Studenten vroedkunde of afgestudeerde vroedvrouwen kunnen vanaf nu ook het attest van zorgkundige aanvragen, met het afleggen van een bijkomend opleidingsonderdeel ‘Zorgkundige Plus’. “VIVES Hogeschool heeft dit opleidingsonderdeel direct ingericht. Dit is uniek in Vlaanderen, gezien wij de eerste hogeschool zijn die dit aanbiedt”, zegt Tineke Devos, opleidingshoofd vroedkunde Kortrijk.
The post Uniek in Vlaanderen: VIVES laat 40 studenten

Lees meer »

Striptekenaar Fons (12) uit Izegem mag als ‘alledaagse held’ het nationaal défile met koningspaar bijwonen

Als het militair en burgerlijk defilé tijdens de nationale feestdag door de straten van Brussel trekt, zal dat met de 12-jarige Fons Margodt op de eretribune zijn. Het jonge tekentalent uit Izegem imponeerde vorig jaar iedereen met een eigen stripverhaal voor het goede doel en toonde zo aan dat zijn dyslexie hem niet in de weg staat om grootse dingen

Lees meer »

Weyts sluit akkoord voor bouw van 27 nieuwe scholen

Ontslagnemend Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) heeft een akkoord gesloten met het consortium ‘Schoolkracht’ voor het ontwerp, de bouw en het onderhoud van de 27 eerste ‘Scholen van Vlaanderen’. Die gloednieuwe scholen zullen samen plaats bieden aan 20.000 leerlingen.

Lees meer »

Zware verkeershinder in Diksmuide nadat spooroverwegen door blikseminslag gesloten blijven

Op de seininstallatie van de treinsporen in Diksmuide is er dinsdagmiddag een zware storing ontstaan, heel waarschijnlijk door een blikseminslag. Daardoor gingen alle overwegen in de buurt dicht, wat leidde tot een waar verkeersinfarct in Diksmuide. “De storing was rond 18 uur verholpen, maar er waren nog steeds vertragingen mogelijk”, zegt Britt Monten van Infrabel.
The post Zware verkeershinder

Lees meer »

Vlaams Belang Zedelgem stelt nieuwe gezichten voor tijdens tuinfeest

De kieslijst van Vlaams Belang Zedelgem is bijna volledig, kondigde de partij tijdens haar tuinfeest aan. De 27 vertrouwde en nieuwe kandidaten willen de straat op en luisteren naar wat anders kan. Op 13 oktober verwacht Vlaams Belang een zetelwinst, voor meer inspraak voor de Zedelgemnaar.
The post Vlaams Belang Zedelgem stelt nieuwe gezichten voor tijdens tuinfeest appeared first

Lees meer »