Luchtvervuiling wereldwijd oorzaak van 8,1 miljoen sterfgevallen in 2021

Luchtvervuiling heeft een steeds grotere impact op de menselijke gezondheid. In 2021 stierven wereldwijd 8,1 miljoen mensen aan de gevolgen van luchtvervuiling. Het is daarmee de op een na grootste risicofactor voor overlijden wereldwijd.

 

Meer krantenkoppen in België

De Bruyne praat met Saudi-Arabië met oog op transfer

Kevin De Bruyne heeft gesprekken gevoerd met de Saudische Pro League met oog op een transfer. De kans dat die deze zomer nog gebeurt, is klein. De Bruyne heeft nog één jaar contract bij Manchester City en zou in de zomer van 2025 als vrije speler kunnen vertrekken.

Lees meer »

Eendracht Aalst mag van Voetbal Vlaanderen in Merelbeke spelen, gemeente vraagt juridisch advies

Voetbalclub Eendracht Aalst mag van Voetbal Vlaanderen komend seizoen in Merelbeke spelen. De club uit 1e provinciale zocht een nieuw stadion, omdat het van het stadsbestuur van Aalst niet meer in het Pierre Cornelisstadion mag spelen. Het gemeentebestuur van Merelbeke kan wel nog altijd beslissen dat het terrein om organisatorische of veiligheidsredenen niet geschikt is. De gemeente wint nu juridisch

Lees meer »

Liveblog – Biden in eerste toespraak na terugtrekking: “Fakkel doorgeven zodat we democratie kunnen verdedigen”

De Amerikaanse president Joe Biden heeft voor het eerst een toespraak gehouden nadat hij heeft aangekondigd dat hij zich terugtrekt als kandidaat voor de presidentsverkiezingen. Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump heeft dan weer zijn eerste verkiezingsmeeting gehouden sinds Biden zich heeft teruggetrokken. Volgt het nieuws over de race om het Witte Huis in deze liveblog.

Lees meer »

Nu prinses Elisabeth officieel afstudeert aan Oxford: hoe ziet haar toekomst er precies uit?

“Ze is heel bedachtzaam en ze neemt haar werk heel serieus.” Na een bacheloropleiding van drie jaar studeert prinses Elisabeth dinsdag af aan de universiteit van Oxford. Veel tijd om te bekomen heeft onze kroonprinses echter niet, want de 22-jarige dochter van koning Filip en koningin Mathilde wordt binnenkort verwacht op de prestigieuze Amerikaanse universiteit Harvard. Maar hoe zien de

Lees meer »