Los Angeles verbiedt gebruik van smartphones in scholen, binnenkort in heel Californië?

In de Amerikaanse stad Los Angeles, in de staat Californië, geldt binnenkort een totaalverbod op het gebruik van smartphones in openbare scholen. Dat zijn de scholen overeengekomen. Het plaatselijke scholendistrict wil daarmee de impact van sociale media op de geestelijke gezondheid van kinderen beperken. Gisteren kondigde de gouverneur van Californië aan dat hij in heel de staat smartphones op school wil beperken. 

Meer krantenkoppen in België

“Niet veel kunnen redden”: Karen Damen vertelt voor het eerst hoe groot schade is na wateroverlast bij haar thuis

De kop is eraf. Karen Damen (49) beleefde afgelopen weekend de première van de musical ‘Sneeuwwitje’, waarin ze de boze koningin speelt. Een welgekomen afleiding nadat haar woning drie weken geleden onder water liep. Speciaal voor HLN blikt ze terug op die rampzalige avond en vertelt ze over haar drukke werkschema en wat er bijna fout liep tijdens haar eerste

Lees meer »

Pros Slachmuylders overleden: de districtsburgemeester die geen homo’s wilde huwen, zat in een Filipijnse cel voor ‘kindermisbruik’

In een ziekenhuis in de Filipijnse stad Tagbilaran op het eiland Bohol is Pros Slachmuylders overleden. Dat bevestigt zijn familie aan onze redactie. De voormalige districtsburgemeester van Berchem zat sinds begin juli opnieuw in de gevangenis op beschuldiging van kindermisbruik, een aanklacht die hij al acht jaar met klem ontkent. Slachmuylders werd 84.

Lees meer »

Meldpunt Gentse Feesten focust op intrafamiliaal geweld tijdens festival: “Alcohol haalt soms vreemde dingen naar boven” 

Tijdens de Gentse Feesten legt het meldpunt voor grensoverschrijdend gedrag dit jaar extra aandacht op intrafamiliaal geweld. Medewerkers van het meldpunt, barpersoneel en sfeerbeheer krijgen extra vorming om intrafamiliaal geweld te herkennen en slachtoffers te ondersteunen. Net zoals de voorbije jaren blijft het ook mogelijk om ander ongewenst gedrag te melden.

Lees meer »

Onderzoek bevestigt grensoverschrijdend gedrag bij Amsterdams theatergezelschap onder leiding van Belgische directeur

In Nederland heeft een onafhankelijk onderzoek grensoverschrijdend gedrag vastgesteld bij het Internationaal Theater Amsterdam (ITA). Het onderzoek, uitgevoerd door bureau Verinorm, volgt op een onthulling van de Vlaamse actrice Hélène Devos. Regisseur Ivo van Hove – ook een Vlaming – was in die periode artistiek directeur binnen het theatergezelschap.

Lees meer »

“Alle alarmbellen hadden moeten afgaan”: ongeloof bij bondsdokter nadat Vlasov wankelt na lelijke val

De beslissing om Aleksandr Vlasov (28) na een lelijke crash gisteren in de Tour de France meteen de gravelrit te laten hernemen op vijftig kilometer van de finish, stuit op erg veel weerstand. Ook Kris Van der Mieren, de Belgische bondsdokter, begrijpt alles behalve waarom het protocol van de UCI rond een ‘Sports related concussion’ (SRC of sportgerelateerde hersenschudding) niet

Lees meer »

Kunstenares verknipt en ontrafelt Vlaamse strijdvlaggen, en dat schiet in verkeerde keelgat bij Vlaams Belang en Voorpost: “Blijf met je fikken van onze vlag”

Een installatie op het Kunstenfestival van Watou is in het verkeerde keelgat geschoten bij Vlaams Belang en Voorpost. Op de Vlaamse feestdag voerde een groepje actie buiten het gebouw waar bezoekers het werk, waarvoor Vlaamse vlaggen verknipt en ontrafeld zijn, kunnen bekijken. “Kwetsende kunst”, vinden ze. “Jullie kapen de kunst”, reageert het festival.

Lees meer »

Hoe ‘Lady MacBiden’ het Witte Huis in haar ijzeren greep houdt: “De First Lady is veel harder dan ze lijkt, staalhard zelfs”

“Beste Jill Biden, vraag a.u.b. aan je man om een stap opzij te zetten.” Nu in talloze Amerikaanse media zulke opvallende smeekbeden verschijnen, wordt duidelijk dat het lot van de machtigste man ter wereld eigenlijk in de handen van zijn vrouw ligt. Alleen wil ‘mevrouw Joe Biden’ – kwatongen doopten haar intussen ‘Lady MacBiden’ – van geen wijken weten. “Ze

Lees meer »

? De Parachutemoord. Clottemans keek hoe Els Van Doren te pletter stortte: “Ik heb de beelden van haar sprong honderd keren gezien, Els wou niet dood”

Els Van Doren moest dood, omdat Els Clottemans hun gezamenlijke minnaar Marcel voor zich alleen wilde. Bewijs dat Clottemans de parachute van Van Doren saboteerde was er nooit, een bekentenis ook niet, een motief wel. De vijfde aflevering van de HLN-podcast ‘De Kroongetuigen’ reconstrueert de Parachutemoord: “Ik hoor een stem uit het hiernamaals, en die is van mijn beste vriendin

Lees meer »

Capiot geeft in tranen op daags na valpartij, Van Gils begraaft strijdbijl op Instagram: “Spijt me dat hij moest opgeven”

Amaury Capiot kwam gisteren, na een aanraking met Maxim Van Gils, zwaar ten val in de Tour. De renner van Arkéa-B&B Hotels verwachtte excuses van zijn landgenoot, maar volgens hem kwamen die er niet. Van Gils beweert daarentegen dat hij wel heeft geprobeerd om een gesprek te starten. “Ik wilde het bijleggen, maar dat heeft hij afgewezen.” Capiot moest niet

Lees meer »

Jouw vraag over Brussel: is de Belgische driekleur in Brussel gemaakt?

Tijdens een EK of WK-voetbal of in de aanloop naar de Belgische feestdag wordt hij van zolder gehaald en zien we hem net iets vaker wapperen aan de Brusselse vensterbanken dan anders. De driekleur, le tricolore, de Belgische vlag. Maar wist je dat de allereerste versie daarvan in volle revolutie aan elkaar werd genaaid in Brussel op een boogscheut van

Lees meer »