Lookalikes van Ruud Gullit zorgen voor ophef bij Oranje, maar ex-international blust brandje: “Voel me vereerd”

Niet elke verkleedtruc valt in de smaak. In Nederland ontstond een relletje nadat drie Oranje-fans op het EK voetbal hun gezicht zwart hadden geschminkt als “eerbetoon” aan Ruud Gullit. “Racistisch”, klonk het. Maar de ex-international tilt er niet zwaar aan. Integendeel. 

Meer krantenkoppen in België

Vijfde editie van Ecopolis zet bezorgdheid rond het klimaat om in engagement

Voor het vijfde jaar op rij vindt er een editie van Ecopolis in Kortrijk plaats, op 28 en 29 september. “Ecopolis is een plek voor dialoog tussen auteurs, wetenschappers, doeners, activisten en kunstenaars over verantwoordelijkheid en betrokkenheid”, duidt Lien De Trogh van kunstencentrum BUDA.
The post Vijfde editie van Ecopolis zet bezorgdheid rond het klimaat om in engagement appeared

Lees meer »

“Over 14 uur lig ik onder het mes”: Van Gerwen heeft na bloedstollende ontknoping even andere dingen aan z’n hoofd

De World Matchplay kent zijn kampioen: Luke Humphries. De wereldkampioen trok in een spannende finale tegen Michael van Gerwen aan het langste eind. Het is zijn allereerste Phil Taylor-trofee, het maakt hem 200.000 pond (168.000 euro) rijker. Van Gerwen kan er wel mee leven, zeker omdat hij nu even andere dingen aan z’n hoofd heeft. “Over 14 uur ga ik

Lees meer »

Bitsige sfeer tijdens rechtszaak tussen Marc Coucke en stad Oostende: “Als hij was gebleven, hadden we wereldploeg en was de club niet failliet”

Het was hard tegen hard in de Brugse rechtbank van eerste aanleg tijdens de rechtszaak tussen de stad en Oostende Stadion, een vennootschap van Marc Coucke. Die dagvaardde de stad en de curator van de club omdat het een plaatsbeschrijving wil laten uitvoeren. De curator is het daar niet mee eens en zegt dat zijn werk erop zit. “Ik heb

Lees meer »

Winkelketen Vanden Borre voor rechter na dodelijke gasexplosie, sector pleit voor verplicht certificaat

Winkelketen Vanden Borre moet zich verantwoorden voor de rechtbank voor een gasontploffing in Turnhout in 2021. Bij die explosie kwamen 4 mensen om het leven. De oorzaak zou een slecht aangesloten gasfornuis zijn, dat geïnstalleerd werd door een onderaannemer van Vanden Borre. De sectorfederatie van gasinstallateurs pleit ervoor dat alle installateurs van gastoestellen verplicht certificaten moeten voorleggen.

Lees meer »