LIVEBLOG VOORBEREIDING. Kana en Flips beginnen morgen aan voorbereiding met Anderlecht

Het EK voetbal loert om de hoek, maar ook onze eersteklassers staan te popelen om eraan te beginnen. Verschillende ploegen zijn intussen bezig aan hun voorbereiding op de jaargang 2024-2025. Volg al het nieuws via onderstaande liveblog op de voet. 

Meer krantenkoppen in België

Binnenkort meer stiltewagons bij NMBS: “Een groot succes”

Spoorwegmaatschappij NMBS gaat door met de stiltezones op de trein. Een proefproject op enkele treinen in 2023 was een succes; in de toekomst zullen meer treinen zo’n rustige zitruimte krijgen. Dat blijkt uit het activiteitenverslag dat werd gepubliceerd op de website van de spoorwegmaatschappij.

Lees meer »

Stierenrennen in Pamplona gestart: zes gewonden

Bij de controversiële stierenrennen tijdens de San Fermin-feesten in de Noord-Spaanse stad Pamplona zijn zondag zes gewonden gevallen. Verschillende gewonden werden naar het ziekenhuis gebracht, melden de lokale medische diensten aan Spaanse media.

Lees meer »

Populair dorp voert avondklok in om komaf te maken met massatoerisme

Verschillende plaatsen over de hele wereld kampen met problemen door massatoerisme. Zo ook het historische traditionele dorp Bukchon Hanok Village in het centrum van Seoul. De Zuid-Koreaanse autoriteiten leggen toeristen vanaf oktober een strikte avondklok op en verdelen de wijk in kleurzones om de impact te beperken.

Lees meer »

“Enthousiasme in Parijs, ontgoocheling in Moskou, opluchting in Kiev”: Europese leiders reageren opgelucht op uitslag Franse verkiezingen

Vanuit Duitsland en Polen wordt opgelucht gereageerd op het slechter dan verwachte resultaat van het uiterst rechtse Rassemblement National bij de Franse parlementsverkiezingen. Ook de Spaanse premier Pedro Sanchez is tevreden over de uitslag van de parlementsverkiezingen in Frankrijk. “Deze week hebben twee van de grootste landen in Europa hetzelfde pad gekozen als Spanje een jaar geleden.”

Lees meer »

WEERBERICHT. Vandaag drukkend warm tot 31 graden, maar daarna ook code geel voor zwaar onweer: “Lokaal code oranje mogelijk”

Vandaag begint de dag zonnig met temperaturen tot 28 graden en lokale uitschieters tot 31 graden. Maar het KMI waarschuwt voor een regen- en onweerszone die in de late namiddag en avond van zuidwest naar noordoost trekt. Die veroorzaakt zwaar onweer met buien, eventueel hagel en mogelijk zeer zware rukwinden die schade kunnen veroorzaken. Daarom is code geel afgekondigd, die

Lees meer »

Dentergemse oppositie tempert optimisme over jaarrekening

De gemeente Dentergem zit in financieel goede papieren. Dat blijkt uit het voorleggen van de jaarrekening op de gemeenteraad. De kastoestand bedraagt 15,7 miljoen euro, een stijging van ongeveer 489.000 euro in vergelijking met het vorige jaar.
The post Dentergemse oppositie tempert optimisme over jaarrekening appeared first on KW.be.

Lees meer »

Is ‘Vive le Vélo’ echt wel de goudmijn van de koers? “Dat het maar snel écht zomer wordt”

Zondag start de Tour pas echt, want dan sluiten ook Karl Vannieuwkerke (53) en zijn ‘Vive le Vélo’ weer aan. In het zog van de wielertalkshow zijn meteen ook de nieuwe T-shirts en sweaters in de winkel beland. Gemaakt door ‘Vive la Vie’, het bedrijf van Karls ex-vriendin Caroline Vereenooghe (38) dat twee zomers geleden van makkelijk geldgewin werd beschuldigd.

Lees meer »

Loes Van de Heuvel is nog steeds trots op ‘De Kampioenen’: “Met die heruitzendingen verdienen we nét genoeg om te overleven”

“Als ‘F.C. De Kampioenen’ in Hollywood was gemaakt, dan was ik nu rijk.” Al verdient Loes Van den Heuvel (67) toch ook een aardig centje bij met de zoveelste herhalingen. En ze blijft trots op de reeks, die voor haar heel wat meer inhoudt dan enkel comedy. In Story maakt ze de vergelijking met haar beroemde personage. “Ik had ‘s

Lees meer »

Carla Bruni-Sarkozy mogelijk vervolgd om affaire rond financiering campagne van echtgenoot, oud-president van Frankrijk

Carla Bruni (56) wordt vervolgd in het onderzoek naar de intrekking van een verklaring van de Frans-Libanese zakenman Ziad Takieddine in 2020. Die beschuldigde haar man – Nicolas Sarkozy – ervan zijn presidentiële campagne van 2007 te hebben gefinancierd met Libische fondsen. De zangeres is in staat van beschuldiging gesteld voor het achterhouden dat deze getuige werd beïnvloed en het

Lees meer »