LIVEBLOG SCHOTLAND-ZWITSERLAND. Ploegen gaan rusten op gelijke hoogte na geanimeerde eerste helft met prachtgoal Shaqiri

Schotland heeft wat recht te zetten na de zware nederlaag tegen Duitsland. Zwitserland staat er dan weer goed voor dankzij z’n overwinning tegen Hongarije. Wie zet er een stap in de goede richting? Volg de wedstrijd op de voet in onderstaande liveblog. 

Meer krantenkoppen in België

Zotte Maandag was opnieuw een knaller in Pittem

De Pittemse hoogdag van Zotte Maandag op 15 juli is opnieuw schitterend verlopen. Ondanks het feit dat de weergoden een beetje tegenwerkten trok toch opnieuw een mooie feeststoet door de straten en waren er enkele lovende woorden van deken Hans en eregast Wim Willaert.
The post Zotte Maandag was opnieuw een knaller in Pittem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Wallonië voert ‘aanmoedigingstarief’ voor energie in per 2026: stroomprijs varieert gedurende de dag

Vanaf 1 januari 2026 krijgen elektriciteitsverbruikers in Wallonië de keuze tussen drie tariefformules. Bovenop de traditionele enkelvoudige of tweevoudige uurtarieven komt er een ‘aanmoedigingstarief’, waarbij de prijs varieert in de loop van de dag, die opgedeeld wordt in vijf tijdslots. Dat bevestigt de Waalse regulator CWaPE, bij de publicatie van zijn richtlijnen voor de periode 2026-2029.

Lees meer »

Onweer op komst: code geel vanaf 14 uur

Het noodnummer 1722 is geactiveerd omdat het KMI waarschuwt voor slecht weer met mogelijk plaatselijke hagel en intense neerslag. Van 14 uur tot en met zondagochtend 7 uur geeft het weerinstituut code geel afgekondigd voor onweer.

Lees meer »

Man (41) moet voormalige buurvrouw 500 euro betalen na geweld aan voordeur

Een 41-jarige buurman uit Diksmuide moet zijn voormalige buurvrouw een schadevergoeding van 500 euro betalen nadat het aan de voordeur tot fysiek geweld kwam, na jarenlange pesterijen. De vrouw eiste mar liefst 6.000 euro schadevergoeding, maar de rechter wees dat af. De man moet ook een werkstraf van 50 uren vervullen.
The post Man (41) moet voormalige buurvrouw 500

Lees meer »

Europese Unie wil samenwerken met Servië inzake strategische grondstoffen

In hoofdstad Belgrado ondertekent de Servische president Aleksandar Vucic vrijdag een partnerschapsakkoord met de Europese Unie over de levering van strategische grondstoffen. Ook de Duitse bondskanselier Olaf Scholz is daarbij aanwezig. De ondertekening komt er amper een week nadat een Servische rechter het licht op groen heeft gezet voor een controversieel project rond de ontginning van lithium.

Lees meer »

Vader vermoorde Michiel wil dat justitie lessen trekt uit drama: “Een magistraat kan onvoldoende inschatten of iemand geweld zal gebruiken”

De dubbele moord op Miren Eynatten (54) en haar zoon Michiel Dutilleux (22) in Denderhoutem eind vorig jaar, had vermeden kunnen worden. Dat vindt de vader van Michiel. Hij wil dat er lessen getrokken worden, nu het onderzoek wordt afgesloten. “De dader was enkele uren eerder vrijgelaten met een zakje kleren en een contactverbod. Een jurist kan zo’n delicate beslissing

Lees meer »

KIJK. Eén, twee en drie! Pogacar heeft zelfs tijd om met de camera te spelen tijdens de tijdrit: de momenten uit de slotetappe

Buitenaards, bovenmenselijk, exceptioneel, weergaloos,… Woorden schieten tekort om de prestatie van Tadej Pogacar te beschrijven. De Sloveen wou ook de laatste kruimels van deze Tour de France voor zich en won de slotetappe op fenomenale wijze. In de laatste rechte lijn deed de winnaar al een teken naar de camera om zijn derde Tourwinst te vieren. De volgorde van het

Lees meer »

KIJK. Houthi-rebellen blazen met welgemikt schot olietanker op

Houthi-rebellen hebben dinsdag opnieuw schepen in de Rode Zee bestookt met raketaanvallen. Ditmaal was een olietanker die onder Libanese vlag vaart het doel. Op beelden is te zien hoe er meteen na de ontploffing er een grote rookwolk ontstaat en een vlammenzee zich verspreidt. Volgens de Houthi’s gaat het om een vergeldingsactie na de Israëlische luchtaanval op Khan Younis van

Lees meer »

Loting European Champions League Volley: Knack Volley Roeselare treft alvast twee kleppers uit Polen en Italië

Knack Roeselare kent, op één ploeg na, zijn opponenten voor de volgende Europese campagne. Met het Poolse Zawiercie en Italiaanse Milano treft Roeselare alvast twee kleppers in Poule C. De vierde deelnemer in deze poule komt uit de kwalificatieronde.
The post Loting European Champions League Volley: Knack Volley Roeselare treft alvast twee kleppers uit Polen en Italië appeared first

Lees meer »

Na massale oproep tot ontslag: wie is de baas van de Amerikaanse Secret Service? “Te veel bezig met vrouwen aanwerven, te weinig met echte veiligheid”

Na de aanslag op Donald Trump ligt ook de United States Secret Service (USSS) onder vuur en moeten er volgens sommigen koppen rollen, om te beginnen die van directeur Kimberly Cheatle. Die zou te veel bezig zijn om het vrouwenquotum binnen de veiligheidsdiensten op te schroeven en te weinig met de veiligheid van het land en zijn leiders. Politiek spel

Lees meer »

Rode Duivels spelen thuisduel tegen Israël in het buitenland

De Rode Duivels zullen hun openingswedstrijd in de nieuwe Nations League op 6 september in het buitenland afwerken. Mogelijk wordt de partij tegen Israël gespeeld in de Hongaarse hoofdstad Boedapest, maar bevestiging is er nog niet. Dat vertelde de Belgische voetbalbond (KBVB) dinsdag in een reactie aan Belga.

Lees meer »