LIVEBLOG KROATIË-ALBANIË. Albanezen doen het weer: Laci kopt binnen, Modric en co. in de problemen

Kroatië en Albanië begonnen in groep B met een nederlaag aan het EK voetbal. Vooral Modric en co. zijn op zoek naar eerherstel na de toch wel zware nederlaag tegen Spanje. Maar ze starten ook het duel tegen Albanië met een valse noot, het staat 0-1. Volg de wedstrijd in onderstaande liveblog. 

Meer krantenkoppen in België

D-day voor Von der Leyen: Europees Parlement stemt vandaag over herbenoeming als Commissievoorzitter

Het is nog niet duidelijk of Ursula von der Leyen vandaag een tweede termijn als voorzitter van de Europese Commissie wordt gegund. De Duitse heeft 361 van de 720 stemmen van het Europees Parlement nodig. Ze hoopt op steun van in ieder geval haar eigen centrumrechtse EVP, de sociaaldemocraten en het liberale Renew, die samen 401 zetels hebben. De fractiediscipline

Lees meer »

Na moeilijk jaar is Kim Debrie klaar voor een drukke werkzomer: “Ik moet elke ochtend nog een pilletje nemen”

“Het was een kl*tejaar, met gesukkel aan de lopende band.” Kim Debrie (45) heeft op medisch vlak een moeilijke periode achter de rug, maar inmiddels staat de goedlachse Radio2-presentatrice er weer. En dat is maar goed ook, want er staat haar nog een drukke werkzomer te wachten. Een periode die haar in het verleden al zoveel moois bracht. “2 juli

Lees meer »

Verkiezingen en samenwerking centraal in 21 juli-toespraak van koning Filip: “Nood aan verbindend project dat hart van de mensen raakt”

Koning Filip blikt in zijn traditionele toespraak naar aanleiding van de nationale feestdag terug op de verkiezingen van 9 juni. Die verkiezingsuitslag laat ruimte voor toenadering tussen de verschillende politieke partijen en regio’s, zegt hij daarover. Ook de "noodzakelijke hervormingen" en het belang van de Europese Unie komen aan bod. "De komende 5 jaar zijn beslissend voor Europa en ons

Lees meer »

“Veel meer dan een fotoboek”

DE HAAN Een goeie twee jaar na ‘De Haan vroeger en nu – een reis door de tijd’, pakt Jacky Van Maele (63) uit met een vervolg: ‘De Haan vroeger en nu – van belle époque tot heden’. Het is een klepper van 1,3 kg, met 475 afbeeldingen en 110 beelden ‘vroeger en nu’. “Veel was nog niet verteld.”

Lees meer »

LIVE WORLD MATCHPLAY (VTM 2). Wereldkampioen Humphries en Price stoten probleemloos door, neemt Dimitri Van den Bergh vandaag eerste horde op ‘zijn’ toernooi?

In Blackpool ging gisteren de World Matchplay van start, één van de grootste dartstoernooien van het jaar. Onder andere Gerwyn Price en wereldkampioen Luke Humphries namen gisteren hun eerste horde zonder problemen. Vandaag is het aan de enige Belg op dit toernooi: Dimitri Van den Bergh. De World Matchplay-winnaar van 2020 opent zijn jacht op een nieuwe titel tegen de

Lees meer »

Ontdek ’t Land van Vlierbos in Diksmuide, een plek vol beleving in de natuur

’t Land van Vlierbos in Diksmuide biedt aan Diksmuidelingen en toeristen een groot gamma aan ontspannende activiteiten. Het is niet enkel een plaats vol beleving midden in de natuur, maar ook een sociale plaats die werk biedt aan mensen met een afstand naar de gewone arbeidsmarkt.
The post Ontdek ’t Land van Vlierbos in Diksmuide, een plek vol beleving

Lees meer »