LIVE. Vlaamse formatie gaat van start met Matthias Diependae­le (N-VA) als formateur – De Wever en Jambon gaan federaal onderhandelen

De kaarten zijn geschud, de kiezer – u – heeft gesproken. De grote vraag is hoe het nu verder moet. Volg alle updates over de formatiegesprekken en ander verkiezingsnieuws via onze liveblog. 

Meer krantenkoppen in België

Nu de rechter de zaak heeft verworpen: kan Alec Baldwin nog opnieuw worden aangeklaagd van dood door schuld?

Een rechter in New Mexico heeft vrijdag de aanklacht tegen acteur Alec Baldwin (66) in verband met het dodelijke schietincident op de set van de film ‘Rust’ verworpen. Hiermee lijkt, volgens Amerikaanse media, een einde te komen aan de zaak tegen Baldwin. Maar de weduwenaar van cameravrouw Halyna Hutchins wil Baldwin alsnog verantwoordelijk stellen voor het incident.

Lees meer »

Expo Belgische Sectie Royal Navy tijdens WOII & Operatie Dynamo over verleden en toekomst van de marine

De nieuwe tentoonstelling in Cultuurhuis De Scharbiellie in De Panne blikt terug op de geschiedenis van de Belgische Sectie van de Royal Navy tijdens WOII, met extra aandacht voor hoe De Panne nauw betrokken was bij Operatie Dynamo. Deze expo werd georganiseerd door het lokaal bestuur van De Panne, in samenwerking met de Marinecomponent van de Belgische Defensie en ex-marinier

Lees meer »

LIVE TOUR. Brengt de eerste Pyreneeënrit spektakel?

“De ware Tour begint nu”, zegt Michel Wuyts. Want de veertiende etappe is loodzwaar. In de eerste Pyreneeënrit moeten de renners over de Tourmalet, de Hourquette d’Ancizan en de slotklim de Pla d’Adet. Welke klassementsman voelt zich het beste in z’n sas?

Lees meer »

Zes doden na schietpartij in moskee in Oman: IS eist aanslag op

Terreurbeweging Islamitische Staat heeft de aanslag in de buurt van een moskee in de Omaanse hoofdstad Muscat opgeëist. Dat doen de terroristen in een verklaring die verspreid is door het aan IS gelieerde persbureau Amaq. Doelwit van de drie terroristen was een bijeenkomst van sjiieten, klinkt het. IS beschouwt sjiieten als afvalligen. Bij de aanval kwamen zes mensen om en

Lees meer »

D-day voor Von der Leyen: Europees Parlement stemt vandaag over herbenoeming als Commissievoorzitter

Het is nog niet duidelijk of Ursula von der Leyen vandaag een tweede termijn als voorzitter van de Europese Commissie wordt gegund. De Duitse heeft 361 van de 720 stemmen van het Europees Parlement nodig. Ze hoopt op steun van in ieder geval haar eigen centrumrechtse EVP, de sociaaldemocraten en het liberale Renew, die samen 401 zetels hebben. De fractiediscipline

Lees meer »

Dermatoloog Steven Devos uit Nieuwpoort lanceert nieuwe politieke partij:‘Samen voor Democratie’ biedt nieuw platform voor vrijheidsliefhebbers

Op 2 juli 2024 markeerde Dr. Steven Devos, een gerespecteerde dermatoloog uit Nieuwpoort, een belangrijke mijlpaal in de Vlaamse politiek met de lancering van zijn nieuwe politieke partij, ‘Samen voor Democratie’ (SVD).
The post Dermatoloog Steven Devos uit Nieuwpoort lanceert nieuwe politieke partij:‘Samen voor Democratie’ biedt nieuw platform voor vrijheidsliefhebbers appeared first on KW.be.

Lees meer »

Zuid-Afrikaanse multimiljonair beschuldigt fotograaf Anton Corbijn van stelen hond

De Nederlandse fotograaf en filmmaker Anton Corbijn en zijn vrouw worden beschuldigd van het ‘verduisteren’ van een Australische herder. De ruzie over de hond Jo-Jo is recent geëscaleerd met een melding bij de politie door de Corbijns van een gewelddadige overval en een kort geding van de Zuid-Afrikaanse eigenaar, projectontwikkelaar Michael Ruben, waarin de Amsterdamse rechter woensdag oordeelt. Dat schrijft

Lees meer »

LIVE. “Dak vanwaar schutter vuur opende was verzamelplaats voor politie” – twintiger maakte vader wijs dat hij naar schietbaan ging

Donald Trump heeft zaterdagavond een moordaanslag overleefd. De dader werd meteen gedood en lijkt alleen te hebben gehandeld. Er is een onderzoek gestart naar zijn motief. Afgelopen nacht reisde Trump naar Milwaukee in Wisconsin voor een vierdaags partijcongres, waar hij officieel aangesteld zal worden als Republikeins presidentskandidaat. Volg hier alle ontwikkelingen rondom het schietincident.

Lees meer »

Unieke tekening van Oostendse kunstschilder Léon Spilliaert toevertrouwd aan Koninklijke Bibliotheek van België

De Koning Boudewijnstichting heeft een unieke tekening van kunstenaar Léon Spilliaert, die in 1881 geboren werd in Oostende, toevertrouwd aan de Koninklijke Bibliotheek van België (KBR). De originele tekening ‘Le Sculpteur de masques’, die de affiche moest worden van de gelijknamige theatervoorstelling van Fernand Crommelynck, wordt opengesteld voor het publiek.
The post Unieke tekening van Oostendse kunstschilder Léon Spilliaert

Lees meer »