KIJK. Waagt Metejoor zich aan ‘De slimste mens ter wereld 2024′? “Ik heb eergisteren nog met Erik gebeld”

Erik Van Looy (61) heeft er nooit een geheim van gemaakt dat hij er alles aan zou doen om Metejoor (33) in het volgende seizoen van ‘De slimste mens ter wereld’ te krijgen. De presentator heeft al zeven kandidaten vastgelegd, maar is de Vlaamse zanger daar ook bij? “Ik heb gisteren nog met Erik gebeld”, bekent hij. 

Meer krantenkoppen in België

Economen over voorstel van Conner Rousseau (Vooruit) om investeringen “buiten begroting” te houden: “Logica zelve, maar zal Europa hierin meegaan?”

Economen Wim Moesen en Koen Schoors vinden het een goed idee om zogenoemde ‘productieve investeringen’ voortaan "buiten de Belgische begroting" te houden. Vooruit-kopstuk Conner Rousseau wil dat de volgende federale regering daarover met Europa in overleg gaat. Uit een nieuw rapport blijkt alvast dat ons land fors onder zijn eigen investeringsdoelstellingen blijft.

Lees meer »

Natuurherstel Melkpad Koersel hervat na bouwverlof

De werken aan het Melkpad in Koersel, een populaire fietsroute, zullen na het bouwverlof weer verdergezet worden. De werken liggen sinds het broedseizoen stil, maar het is de bedoeling om na het bouwverlof verder te gaan met de definitieve inrichting. "Het achtergebleven takhout ruimen we verder op en we herstellen de natte graslanden die terug in contact staan met de

Lees meer »

LIVE VERKIEZINGEN VS. Biden test positief op Covid-19 en annuleert toespraak in Las Vegas – “Democratische Senaatsleider heeft Biden gevraagd zich terug te trekken uit de race”

Op 5 november trekken de Amerikanen voor de zestigste keer naar de stembus voor de presidentsverkiezing. Houdt huidige president Joe Biden de strijd vol tot november en gooien de rechtszaken nog roet in het eten voor Donald Trump? Volg de aanloop naar deze verkiezingen met wereldwijde impact in onze liveblog.

Lees meer »

Gareth Southgate ontvlucht Engeland

Hoewel de Engelse voetbalbond langer met hem in zee wilde, stapt Gareth Southgate op als bondscoach van de vice-Europese kampioen. Als kandidaat-opvolger wordt onder anderen ex-Bayern-trainer Thomas Tuchel genoemd.

Lees meer »

EXCLUSIEF. Tom Waes verdient nu 1 miljoen euro bruto en 2 nieuwkomers bij de topverdieners: dit zijn de 6 superkanonnen van de VRT

Tom Waes is nu de absolute topverdiener bij de VRT: hij verdient jaarlijks – weliswaar deels met Nederlands geld – 1 miljoen euro bruto. Bij de zwaarste contracten zijn er met Peter Van de Veire en Karl Vannieuwkerke nog twee mannen extra bijgekomen. Maar ook: Kobe Ilsen is de eerste VRT-presentator wiens exclusiviteitscontract niet werd verlengd en ook Niels Destadsbader

Lees meer »

Fitnessinfluencer deelt tip om veilig te blijven tijdens avondwandelingen: “Je jaagt ze weg voor er iets kan gebeuren”

Hoewel het tijdens de zomer wat langer licht blijft, kan je je toch nog onveilig voelen als je ’s avonds wanneer het donker wordt nog een wandeling wil gaan maken. De Amerikaanse Julie Capozziello, een fitnessinfluencer uit Tennessee, deelde daarom een opvallende tip met haar volgers. In een video waarin ze zich klaarmaakt om een wandeling te maken met haar

Lees meer »

Jubileumeditie Hype’O Dream lokt 26.000 festivalgangers

Op vrijdag 12 en zaterdag 13 juli vond op de Weymeerschen langs de Oosterlaan de tiende editie van Hype’O Dream plaats. De bijzondere verjaardag werd gevierd met 25.000 bezoekers, meer dan 120 dj’s en enkele special guests. “De sfeer is hier fantastisch”, klinkt het bij de festivalgangers. Door de hevige regenval van de afgelopen dagen werd het terrein op sommige

Lees meer »

Dany Hendrickx verzorgt gidsbeurten over IJslandvissers en kapers in Oostende: “Ik kruip in de huid van burgemeester Serruys”

Voortaan kunnen groepen Oostende ontdekken met een reeks straffe verhalen over IJslandvaarders en kapers. Gebracht door gids Dany Hendrickx die daarvoor in de huid kruipt van burgemeester Jean Baptiste Serruys.
The post Dany Hendrickx verzorgt gidsbeurten over IJslandvissers en kapers in Oostende: “Ik kruip in de huid van burgemeester Serruys” appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Als ik president was geweest, was de oorlog tussen Rusland en Oekraïne nooit gebeurd”: Donald Trump aanvaardt nominatie en blikt terug op aanslag

Met een showworstelaar, een evangelist en een rockmuzikant maakten de Republikeinen vannacht een grote show van hun nationale partijbijeenkomst, ruim voordat Donald Trump het podium betrad. Die stelde de aanwezigen, in zijn eerste toespraak sinds de moordaanslag, “de vier meest glorieuze jaren” in het vooruitzicht.

Lees meer »