KIJK. Tegen 190 km/u door de straten van Ieper: motard schept online op (maar zet zichzelf zo wel op radar politie)

De politie van de zone Arro Ieper start een onderzoek naar enkele motorrijders en een quadbestuurder die op sociale media te zien zijn wanneer ze in de Westhoek om en bij de 200 per uur halen in zone 90. Bij één van hen is alvast de nummerplaat van zijn motorfiets KTM duidelijk leesbaar. “Maar met een goede advocaat maakt dat toch niets uit”, klinkt het op sociale media. 

Meer krantenkoppen in België

Bart De Wever en co verkennen “creatieve pistes” om kerncentrales tot 2045 open te houden (en niet noodzakelijk met Engie)

Vrijdag zat formateur Bart De Wever (N-VA) samen met de top van het Franse energiebedrijf Engie. Bedoeling is om minstens de twee nieuwste kernreactoren in ons land twintig jaar langer open te houden, tot 2045 dus. Maar de huidige uitbater staat daar niet voor te springen. En dus verkennen De Wever en co ook “andere creatieve pistes”, zoals bijvoorbeeld een

Lees meer »

Al meer dan honderd executies sinds begin jaar in Saoedi-Arabië

In Saoedi-Arabië zijn donderdag een Saoediër en een Pakistaan geëxecuteerd die ter dood veroordeeld waren wegens drugshandel. Daarmee klokt het aantal executies in het land sinds begin dit jaar af op 106, zo blijkt uit een balans van het Franse persagentschap AFP op basis van mededelingen van het ministerie van Binnenlandse Zaken in Riyad.

Lees meer »

Deze sculpturen in Knokke-Heist kan je letterlijk ruiken

Kunst met een geurtje aan? Dat vind je deze zomer in Knokke-Heist. En dat mag je best letterlijk nemen, want de passanten kunnen effectief ruiken aan de sculpturen van Peter De Cupere, die op enkele iconische locaties werden neergezet.
The post Deze sculpturen in Knokke-Heist kan je letterlijk ruiken appeared first on KW.be.

Lees meer »

Dag na brand in Oostende wordt via gat in muur wietplantage ontdekt bij buren: “Het stonk wel eens, maar hier hadden we nooit aan gedacht”

Opvallend nieuws uit de Kaaistraat in Oostende, een dag na de brand in een flatgebouw waarbij een man (35) zich naar veiligere oorden moest springen. In het aangrenzende gebouw werd via een gat in de muur een wietplantage aangetroffen. Alles wijst erop dat het eerder een toevallige ontdekking was. Een 21-jarige man werd opgepakt. “En zeggen dat er kinderen in

Lees meer »

Rien Ghyselbrecht bezorgt Ostend BMX-club brons op BK

Op het circuit van Zolder behaalde BMX-rijder Rien Ghyselbrecht onlangs in zijn leeftijdscategorie een bronzen medaille op het BK. “Op zo’n kampioenschap bepalen de kleinste details het verschil en een goede start is superbelangrijk.”
The post Rien Ghyselbrecht bezorgt Ostend BMX-club brons op BK appeared first on KW.be.

Lees meer »

Jubileumeditie Vosseslagfeesten verenigt oud en nieuw

Op 27 en 28 juli vindt de dertigste editie van de Vosseslagfeesten plaats en dat wordt gevierd met een volledig nieuw programma. Het Kennedyplein verandert in een grote circustent met zomerbar en circusacts, er komt een vliegend tapijt dat getrokken wordt door boerenpaarden, de uitkijktoren aan ‘t Strangegat zal beklommen kunnen worden en er is het gloednieuwe muziekevenement Boulevard Muzikaal,

Lees meer »

‘Beheroes’ Fons en Marijn genoten op eretribune van nationaal defilé: “Zelfs eigen strip aan minister Annelies Verlinden kunnen overhandigen”

De modale Belg kon het defilé op de nationale feestdag op televisie volgen, maar voor Fons Margodt en Marijn Depraetere werd het een extra leuke ervaring. Zij mochten de optocht in de eretribune bijwonen. De jonge striptekenaar uit Izegem en traumacoach uit Hooglede waren er te gast omdat ze als ‘alledaagse helden’ werden voorgedragen… en daar genoten ze met volle

Lees meer »

D-day voor Von der Leyen: Europees Parlement stemt vandaag over herbenoeming als Commissievoorzitter

Het is nog niet duidelijk of Ursula von der Leyen vandaag een tweede termijn als voorzitter van de Europese Commissie wordt gegund. De Duitse heeft 361 van de 720 stemmen van het Europees Parlement nodig. Ze hoopt op steun van in ieder geval haar eigen centrumrechtse EVP, de sociaaldemocraten en het liberale Renew, die samen 401 zetels hebben. De fractiediscipline

Lees meer »

Vader vermoorde Michiel (22): “Als een psycholoog maar even met de dader had kunnen spreken, was dit niet gebeurd”

De dubbele moord op Miren Eynatten (54) en haar zoon Michiel Dutilleux (22) in Denderhoutem eind vorig jaar, had vermeden kunnen worden. Dat vindt de vader van Michiel. Hij wil dat er lessen getrokken worden, nu het onderzoek wordt afgesloten. “De dader was enkele uren eerder vrijgelaten met een zakje kleren en een contactverbod. Een jurist kan zo’n delicate beslissing

Lees meer »

Provincie opent laatste deel van de Frontzate in Diksmuide

De Provincie West-Vlaanderen stelde maandag het laatste deel van de Frontzate officieel open. Dit nieuwe traject, dat zich uitstrekt tussen het rondpunt in de Kaaskerkestraat en de IJzerdijk in Diksmuide, is een belangrijke schakel in de fietsverbinding van de regio.
The post Provincie opent laatste deel van de Frontzate in Diksmuide appeared first on KW.be.

Lees meer »