‘Kameraad Kim’ en Poetin sturen signaal naar VS

Noord-Korea en Rusland vinden elkaar in de ruil van technologie voor wapens, maar voeren ook een toneeltje op om de Verenigde Staten te ergeren.

 

Meer krantenkoppen in België

Trump trekt plots de kaart van de verzoening. Expert Amerikaanse politiek: “Zijn speechschrijver is bij de pinken”

In het eerste interview na de aanslag zei Donald Trump dat hij de toespraak die hij voor de Conventie in Milwaukee later deze week had weggegooid. Trump wil nu volop de kaart van de “vereniging” trekken. “Zijn marketingteam heeft de aanslag strategisch schitterend aangepakt”, zegt professor Amerikaanse politiek Herman Matthijs (UGent, VUB) aan HLN. Hier legt hij uit hoe zijn

Lees meer »

Torrepoortwijk in Ieper maakt zich weer op voor jaarlijkse kermis: “Kijken er heel hard naar uit”

Vanaf vrijdag 19 juli kan je in de Torrepoortwijk terecht voor de jaarlijkse kermis. Het gevarieerde programma zal jong en oud kunnen bekoren. Een van de activiteiten die er uit springt is het optreden op zondagvoormiddag van voorzitter Ronald Verfaillie met muzikale begeleiding van Jacques Vanpeteghem.
The post Torrepoortwijk in Ieper maakt zich weer op voor jaarlijkse kermis: “Kijken

Lees meer »

“De Wout van Tokio in Parijs? Dat zou mij niet verbazen”: sportief manager Visma-Lease a Bike over de strijd om geel, Evenepoel en Van Aert

Een derde gele trui op een rij als afscheid wordt moeilijk, een openhartig interview lukt wel. In zijn laatste Tour als sportief manager van Visma-Lease a Bike reageert Merijn Zeeman op de prestaties van Jonas Vingegaard, de roddel over koolstofmonoxide als nieuw wondermiddel en de kansen van Wout van Aert in Parijs: “Hij reed zondag een nieuw persoonlijk vermogensrecord.”

Lees meer »

Lucht die aan rotvaart recht naar beneden dondert: hoe schade in Mechelen wellicht door valwind is veroorzaakt

De grote schade die in Mechelen is aangericht door het onweer van dinsdag, is waarschijnlijk het gevolg van een valwind. Dat zegt David Dehenauw, al moet verdere analyse van het KMI nog uitsluitsel brengen. Bij dat weerfenomeen dondert lucht aan een rotvaart recht naar beneden waar die zich razendsnel in alle richtingen verspreidt. Omdat ze lokaal en kortstondig zijn, zijn

Lees meer »