“Je kan haar niet van een echte mens onderscheiden”: ontmoet Marcy Cortega, Vlaanderens eerste AI-popartiest

Pommelien Thijs en Camille krijgen er deze zomer een concurrent bij: Marcy Cortega, een 22-jarige Vlaamse popster met Spaanse roots. Maar met Marcy kun je niet op de foto: de zangeres is gemaakt met de computer. “Ze klinkt en ziet er perfect uit, maar is nog wel menselijk: ze kan soms ook gewoon vals zingen”, zegt bedenker Pieter Marnef. “Haar eerste album is nu uit en dit jaar nog staat ze live op het podium.” Maak kennis met de allereerste AI-artieste in ons land! 

Meer krantenkoppen in België

Deze keer wel raak: Mathieu van der Poel wint Natourcriterium in Roeselare en blikt vooruit op de Spelen: “Belgen hebben héél sterk blok”

Mathieu van der Poel (29) heeft het Natourcriterium in Roeselare op zijn naam geschreven. De wereldkampioen blikte daar voor het eerst terug op de Tour, waarvan hij “meer verwacht had”. Maar de wereldkampioen is nu al volop bezig met de Olympische Spelen. “Remco en Wout zullen grote concurrenten zijn, maar ook Jasper Stuyven reed héél sterk in de Tour.”

Lees meer »

Onze Amerika-correspondent Greet De Keyser over chaos nu Biden uit de presidentsrace stapt: “Toen wist ik: dit is een eindigend verhaal”

“Afstand doen van de macht, het bleek ook voor de schijnbaar zachtaardige Biden een groot probleem”, schrijft Greet De Keyser, Amerika-correspondent voor VTM NIEUWS en HLN. Hoe kwam hij dan toch tot die moeilijke beslissing? En hoe moet het nu verder? De Keyser analyseert de chaos nadat ‘koppige’ Biden dan toch de handdoek gooide.

Lees meer »

Kinderen baas op Gentse Feesten, meer dan 500 activiteiten voor jonge bezoekers: kleuterpretpark, poppenspel en kinderrave

De 181e editie van de Gentse Feesten telt 548 activiteiten voor kinderen en jongeren. Nog nooit richtte het programma zich zo sterk op jonge bezoekers. Het gros van de activiteiten is gratis. Er is een kinderdorp én een kleuterpretpark. Er zijn themaboottochten, optredens en workshops. Deze namiddag is de Vlasmarkt voor één keer de dansvloer voor kinderen. Op Boomtown is

Lees meer »

Duikschool Coral hoopt op goed weer met Trammelant in De Haan op zaterdag 3 augustus: “Voor onze clubkas van het grootste belang”

Slecht weer op Trammelant betekent ook slecht nieuws voor de verenigingen die er staan om hun clubkas te spijzen. Ook Duikschool Coral hoopt dat de weergoden Trammelant wat gunstiger gezind zijn na de uitgeregende editie van vorig jaar. “Onze jaarcijfers gingen toen zelfs voor het eerst in het rood.”
The post Duikschool Coral hoopt op goed weer met Trammelant

Lees meer »

En plots vielen overal ter wereld de computers uit. Techexpert Tim Cools: “De IT-diensten van grote bedrijven gaan een nachtmerrie tegemoet”

Van België tot India en Australië: wereldwijd zorgt een IT-storing voor desastreuze problemen in ziekenhuizen, luchthavens, banken en mediabedrijven. Reden: ‘foutje’ in de software-update van CrowdStrike, het Amerikaanse bedrijf met ruim 20.000 klanten. Wat is er misgegaan? Kunnen zij aansprakelijk gesteld worden voor de intussen miljoenen kosten? En wat kun je zelf doen als je problemen ervaart? Cyberexpert Tim Cools

Lees meer »