Izegems kunststraatje ‘t Kouterke met graffiti krijgt vorm; Art’iz-leerlingen mogen zich uitleven

Tijdens het Batjesweekend werd ‘t Kouterke omgetoverd tot een kunststraatje. “Er vonden workshops plaats waardoor jongeren met graffiti aan de slag gingen, maar het werk is nog niet af”, zegt schepen van Cultuur Kurt Himpe (N-VA).

“Op vrijdag en zaterdag waren het meer dan 50 leerlingen van de Kunstacademie Art’Iz die het steegje tussen de Gentsestraat en de Kasteelstraat kleur gaven. Over een afstand van tientallen meters werd onder externe begeleiding graffiti aangebracht op de muren van Prizma, Campus IdP. De school vond het een schitterend idee om die ruimte ter beschikking te stellen voor het artistieke project”, aldus schepen Kurt Himpe. “Op zondag kregen jongeren via de jeugddienst de kans om deel te nemen aan de workshop.”

“Leerlingen van de Kunstacademie zorgen voor de afwerking”

“Tijdens het Batjesweekend werd tijdens de workshops vooral aandacht besteed aan de graffititechniek. Vanaf deze week en bij de start van het volgende schooljaar gaat de Kunstacademie verder aan de slag voor de afwerking van het graffitistraatje”, zegt cultuurschepen Himpe.

Op zijn voorstel kwamen er destijds al graffitikunstwerken op de burgpijlers met aan de zuidkant een kunstwerk over Izegem en in de Prins Albertlaan graffiti over de Izegemse musea met een schoenmaker en een moderne interpretatie van de stoommachine.

Het uitwerken van het kunststraatje kwam via een voorstel in de gemeenteraad.

The post Izegems kunststraatje ‘t Kouterke met graffiti krijgt vorm; Art’iz-leerlingen mogen zich uitleven is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

LIVE VERKIEZINGEN VS. Biden test positief op Covid-19 en annuleert toespraak in Las Vegas – “Senaatsleider Schumer heeft Biden zaterdag gevraagd zich terug te trekken”

Op 5 november trekken de Amerikanen voor de zestigste keer naar de stembus voor de presidentsverkiezing. Houdt huidige president Joe Biden de strijd vol tot november en gooien de rechtszaken nog roet in het eten voor Donald Trump? Volg de aanloop naar deze verkiezingen met wereldwijde impact in onze liveblog.

Lees meer »

“Kan mezelf niet langer in de spiegel kijken”: Francesco Vanderjeugd stopt als burgemeester van Staden

Burgemeester Francesco Vanderjeugd (Open Vld) liet zondagnamiddag via Facebook Live weten dat hij in oktober niet langer de Open Vld-lijst trekt en geen kandidaat-burgemeester meer is. Vanderjeugd kwam vorige week in het oog van de storm te staan toen bleek dat hij een intiem filmpje had laten zien aan een aantal jongeren. De oppositiepartijen reageren overwegend begripvol op de beslissing

Lees meer »

North Sea Swim Challenge tussen Zeebrugge en Blankenberge afgelast

De North Sea Swim Challenge van zaterdag 13 juli is afgelast. Dat laat organisator de Brugse Langerei Zwemmers weten. “Na overleg met de hoofdredders van Blankenberge en Zeebrugge zien we ons genoodzaakt om net zoals in Knokke de wedstrijd af te gelasten. Door de hoge golven en aanhoudende wind kunnen we onvoldoende reddingsmiddelen te water laten waardoor we de veiligheid

Lees meer »

LIVE VERKIEZINGEN VS. Trump verschijnt met verband om rechteroor op partijcongres – “Musk wil maandelijks 45 miljoen dollar uitgeven voor herverkiezing Trump”

Op 5 november trekken de Amerikanen voor de zestigste keer naar de stembus voor de presidentsverkiezing. Houdt huidige president Joe Biden de strijd vol tot november en gooien de rechtszaken nog roet in het eten voor Donald Trump? Volg de aanloop naar deze verkiezingen met wereldwijde impact in onze liveblog.

Lees meer »