Installatie van thuisbatterijen stuikt in elkaar: loont zoiets nog wel? “Volg eerst deze vier stappen”, zegt expert

De verkoop en installatie van thuisbatterijen is in Vlaanderen fors teruggevallen. Het aantal nieuwe installaties dit jaar staat zelfs op het laagste niveau sinds 2021. Dat blijkt uit cijfers van netbeheerder Fluvius. Maar hoe komt die sterke terugval er? En is een thuisbatterij nog wel de moeite? Energieconsulent Dieter Jong geeft in vier stappen advies. 

Meer krantenkoppen in België

Chaos in Engeland nadat kinderen met geweld naar opvangcentrum worden gebracht: relschoppers steken bus in brand en duwen politiewagens omver

In Harehills, een gebied dat in de Britse stad Leeds ligt, moest de politie donderdagnamiddag massaal uitrukken. In de stad waren verschillende rellen uitgebroken, nadat twee kinderen met geweld naar een opvangcentrum waren gebracht. Beelden tonen hoe mensen uit woede onder meer met stenen beginnen gooien, vuurwerk afschieten, een dubbeldekker in brand steken en een politiewagen omver duwen. De menigte

Lees meer »

Ruben Van Gucht poseert samen met Sporza-collega Ine Beyen op rode loper van ‘ZomerRevue’

Tijdens de drukke sportzomer houdt sportanker Ruben Van Gucht (37) er een druk sociaal leven op na. Hij deelde afgelopen weekend beelden vanop Tomorrowland en zondagavond poseerde hij met collage Ine Beyen (37) op de rode loper van de ‘ZomerRevue’ van Gert Verhulst en James Cooke in De Panne. Op de ‘blote benen’-affaire tijdens een videogesprek met Radio2 wilde hij

Lees meer »

Gemaskerde ‘automatenvandaal’ teistert handelaars in Deinze en omgeving: “Veel schade voor een kleine buit”

Een ‘automatenvandaal’ bezorgt heel wat handelaars in de Leiestreek kopzorgen. De afgelopen weken vernielde de man verschillende automaten, op zoek naar wat cash geld. De magere buit staat in fel contrast met de zware schade die hij berokkent. De politie kon de man nog niet identificeren, want die heeft zo zijn eigen manieren om – letterlijk – buiten beeld te

Lees meer »

Tweedejaarsnieuweling Wolf Van Steenlandt hoopt op z’n verjaardag mooie prijs te rijden: “Niet enkel spurter”

Tweedejaarsnieuweling Wolf Van Steenlandt uit Ieper leert zichzelf beter kennen. Hij leek te evolueren in de richting van een degelijke sprinter, maar blijkt nu ook bergop zijn mannetje te staan. Zoals blijkt uit de 7 Hills Challenge.
The post Tweedejaarsnieuweling Wolf Van Steenlandt hoopt op z’n verjaardag mooie prijs te rijden: “Niet enkel spurter” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Wapenverantwoordelijke van film ‘Rust’ wil dat zaak opnieuw behandeld wordt

De advocaat van Hannah Gutierrez-Reed (28), de wapenverantwoordelijke van de film ‘Rust’, wil dat haar veroordeling wordt vernietigd of dat haar zaak opnieuw wordt behandeld. Hij heeft hiertoe een verzoek bij de rechtbank ingediend nadat de aanklacht tegen acteur Alec Baldwin (66) werd verworpen. Dit gebeurde omdat de aanklager ontlastend bewijs zou hebben achtergehouden.

Lees meer »

Sean Dhondt maakt overstap naar Play Nostalgie

Na de zomer stapt Sean Dhondt over van Qmusic naar Play Nostalgie. Hij zal elke weekdag te horen zijn tussen 10u en 13u, met een gloednieuwe radioshow. Marcia Bwarody die de afgelopen jaren het voormiddagblok erg succesvol voor haar rekening nam, zal voortaan na Sean de middaguren van 13u tot 16u laten swingen.

Lees meer »

Jasmine Jaspers en collega’s van Sven De Ridder Company gaan laatste rechte lijn in voor nieuw zomerstuk ‘Hoog in de lucht’

Enkele maanden nadat heren Sven De Ridder en Brik Van Dyck definitief mochten genieten van hun penitentiair verlof van ‘Prison Party’, draaien de motors van de Sven De Ridder Company weer overuren. Want hoewel de zomer nog moet beginnen, werden alle voorstellingen die het gezelschap zal spelen tot en met de zomer van volgend jaar, nú al bekend. Het vierluik

Lees meer »

Tomorrowland houdt vast aan wegwerpbekers en riskeert boete tot 2 miljoen euro: “Kromme redenering om de wet niet te moeten volgen”, zegt expert 

Tomorrowland gebruikt deze zomer als enige festival toch hun voorraad wegwerpbekers op, ondanks de wettelijke verplichting om herbruikbare bekers in te zetten. Opvallend: in 2022 heeft Tomorrowland extra wegwerpbekers aangekocht, toen de politieke beslissing over herbruikbare bekers al genomen was. “We hebben gehandeld naar onze kennis toen”, zegt woordvoerder Debby Wilmsen aan VRT NWS. “Ik hoor vooral economische argumenten bij

Lees meer »