Informateur De Wever straks naar de koning met slecht Europees begrotingsrapport onder de arm

Om 15 uur brengt Bart De Wever (N-VA) voor het eerst verslag uit bij koning Filip. Die benoemde de N-VA-voorzitter precies een week geleden tot federaal informateur. Een discrete De Wever laat voorlopig niet in zijn kaarten kijken. Een slecht rapport over onze begroting van de Europese Commissie kan extra vaart brengen in de formatie. 

Meer krantenkoppen in België

“Wat voor domme vragen kan jij stellen! Mijn reizen met Nand waren altijd romantisch!”: Midzomernachten met actrice Chris Lomme

“Ik ben nu eenmaal passioneel en brutaal, liefje…” Maar ze is ook heel beminnelijk. En belezen. En grappig (ken je het mopje van de tandeloze minnaar in bed?). We kregen die fijne avond in Oostende het hele gamma Chris Lomme: in plaats van een ontspannend gesprek over haar leven en vakanties buiten de podia en de schijnwerpers kregen we een

Lees meer »

#iedereenwestvlaming

Ontdek onze dagelijkse meme op de Facebookpagina van de Krant van West-Vlaanderen.
The post #iedereenwestvlaming appeared first on KW.be.

Lees meer »

Daar gaat Soet als nummer 9

Soet moest als negende ‘Baekelandt Universalis’ verlaten. “Ik schreef me in omdat ik het een leuk en vernieuwend concept in onze gemeente vond.
The post Daar gaat Soet als nummer 9 appeared first on KW.be.

Lees meer »

Surfer in Australië gewond na aanval door haai

Aan een strand nabij de Australische badplaats Port Macquarie aan de oostkust heeft een haai dinsdagochtend (lokale tijd) een man aangevallen. Volgens lokale media heeft de 23-jarige surfer daarbij zware verwondingen aan het been opgelopen. Het is al de derde haaienaanval in een maand tijd Down Under.

Lees meer »

Pascal Samijn – afkomstig uit Waregem – toont gebarentaal tijdens de song ‘Arrivederci’ van Sam Gooris op het podium van ‘Tien-om-te-Zien’

Voor muziekfanaat Pascal Samijn uit Aalter, geboren in Waregem, ging een droom in vervulling. Terwijl Sam Gooris zijn recentste song ‘Arrivederci’ zingt, staat Pascal op het podium en toont hij gebarentaal op het imposante podium van ‘Tien-om-te-zien’ in Wesende.
The post Pascal Samijn – afkomstig uit Waregem – toont gebarentaal tijdens de song ‘Arrivederci’ van Sam Gooris op het

Lees meer »

Warriors Against Cancer en G-voetbal Kortrijk Varen met dj Joeri

Kankerpatiënten helpen om hun gehavende zelfbeeld te herstellen, zowel tijdens als na het genezingsproces, dat is de missie van Warriors Against Cancer. En daar werkt G-voetbal Kortrijk/G-sport Belgium graag aan mee. Dankzij dj Joeri uit Kortrijk konden zeven gelukkigen onlangs zorgeloos genieten van een boottochtje, mét een flinke portie zon.
The post Warriors Against Cancer en G-voetbal Kortrijk Varen

Lees meer »

Prof Stefan De Wachter zocht jaren naar oplossing tegen urineverlies, mét succes: “Van meerdere incontinentieluiers per dag naar volledig droog”

Een piepklein, vernuftig elektronisch apparaat dat professor Stefan De Wachter (UZA) precies op de schaamzenuw plaatst, zorgt ervoor dat mensen zich niet langer hoeven te schamen. Zijn chip, amper groter dan een 1 euromuntstuk, helpt tegen ongewild urineverlies, een probleem dat naar schatting een derde tot de helft van de volwassen vrouwen kwelt, maar waarrond het taboe zeer groot is.

Lees meer »