Hoge Raad voor de Justitie laakt ‘disfuncties’ bij Brussels parket in zaak-Lassoued

19:56 Gebrekkige interne controle en hoge werklast. Dat zijn de hoofdredenen waarom het parket van Brussel het dossier van de Tunesische terrorist Abdesalem Lassoued op het schap liet liggen. Tot die conclu… 

Meer krantenkoppen in België

Klimmers vinden gedumpte hond met trekbandjes om zijn muil en nek: “Vastberaden om dader van deze gruweldaad te vinden”

De autoriteiten in de Amerikaanse staat Californië zijn na een akelige ontdekking in een natuurpark op zoek naar een dierenbeul. Klimmers troffen vorige week in de wildernis bij Malibu een gedumpte hond aan met trekbandjes rond zijn nek en mond. Foto’s tonen het trieste dier in de verschrikkelijke toestand. Alleen achtergelaten in niemandsland, voor wat uiteindelijk in een gruwelijke doodsstrijd

Lees meer »

Anderhalf jaar cel voor oma (52) die leven eigen zoon tot hel maakt en ongevraagd Facebookfoto’s kleindochter post: “Ik ben je eigendom niet”

“Wat ze stuurt is bijzonder verontrustend. Ze zegt zelfs dat ze over lijken zou gaan en haar gedrag is onverbeterlijk. Ze moet een zwaardere straf krijgen.” De rechter in beroep was spijkerhard voor een 52-jarige oma uit Ieper die het leven van haar eigen zoon ‘tot een hel’ maakt. Hij verbrak alle contact met zijn moeder, maar K.C. pikte dat

Lees meer »

Boeing-vliegtuig verliest opnieuw kort na vertrek een wiel

Een Boeing-vliegtuig van United Airlines heeft maandag tijdens het opstijgen opnieuw een wiel verloren. Dat meldt de Amerikaanse luchtvaartmaatschappij. Niemand raakte gewond tijdens de vlucht met een Boeing 757-200 die om 7.16 uur lokale tijd opsteeg vanuit Los Angeles en om 10.10 uur landde op Denver International Airport.

Lees meer »

KIJK. Van Camille tot Gene Thomas: Vlaamse artiesten geven het beste van zichzelf op ‘Vlaanderen feest’

In Antwerpen werd donderdag de Vlaamse feestdag gevierd met ‘Vlaanderen feest’. Verschillende Vlaamse artiesten kwamen er een gratis optreden geven. De Grote Markt vulde zich vol voor onder meer Camille, Bart Kaëll, Aaron Blommaert, Metejoor en Celien en Margriet Hermans. Ook Pauline Slangen gaf het beste van zichzelf, mét een mini-striptease. Peter Van de Veire en Zita Wauters zorgden voor

Lees meer »

Deze Knokse strandbar heeft menukaart in braille: “Een pak dikker, maar iedereen moet zich hier welkom voelen”

Als blinde of slechtziende naar een strandbar gaan? Een evidentie is het vaak niet. Bij Pura Vida in Knokke willen ze die ervaring verbeteren en voorzien ze vanaf nu een menukaart in braille. Inclusief alle uitleg en welkomstwoord. “Mensen verwachten niet dat iemand blind is. Net daarom dacht ik er ook nooit eerder aan”, zegt zaakvoerder Frederik Torresan.
The

Lees meer »

Sterk aan de bal en goede offensieve impulsen: wie is Joaquin Seys, het jeugdproduct van Club dat plots voor zijn vuurdoop staat

Het is tijdelijk dunnetjes op de backposities bij landskampioen Club Brugge. Meijer en Sabbe liggen er nog even uit, De Cuyper geniet nog van zijn vakantie. En dus mag jeugdproduct Joaquin Seys (19) zich opmaken voor de competitiestart. Maar wie is de linksachter? En waarom is hij het volgende talent dat straks kan doorbreken bij blauw-zwart?

Lees meer »

Frederik Moerman volgt Frank Wauters op als voorzitter van de Krottegemse Ransels: “Na 13 jaar is het tijd aan de jongere generatie”

Na dertien jaar stopt Frank Wauters, stichter van de Krottegemse Ransels, als voorzitter van het wijkcomité in de Roeselaarse wijk Krottegem. Frederik Moerman, die de voorbije edities de plaatselijke rommelmarkt in goede banen leidde, volgt hem op.
The post Frederik Moerman volgt Frank Wauters op als voorzitter van de Krottegemse Ransels: “Na 13 jaar is het tijd aan de

Lees meer »