“Het was een misplaatste grap”: werkstraf voor twintiger die jongen (15) met luchtdrukpistool bedreigde aan bushalte in Middelkerke

Een 25-jarige Middelkerkenaar heeft voor de Brugse rechtbank tachtig uur werkstraf gekregen omdat hij een 15-jarige jongen bedreigde met een airsoftpistool. J.M. beweerde dat het om een grap ging.

Op 13 maart was het slachtoffer getuige van een ruzie tussen beklaagde J.M. en een andere man aan een bushalte in Middelkerke. J.M. riep de 15-jarige jongen bij zich en haalde plots een pistool uit zijn jas. “Hij duwde het wapen tegen de arm van het slachtoffer”, verduidelijkte de procureur. “Hij bleef maar duwen maar wandelde uiteindelijk weg.”

Met het pistool nog in zijn handen stapte J.M. vervolgens een nabijgelegen café binnen. De politie trof het luchtdrukwapen aan tijdens een huiszoeking. J.M. beweerde dat hij dit gewonnen had op de kermis en enkel gebruikte om in zijn tuin naar blikjes te schieten. Maar door zijn overmatig alcoholverbruik herinnerde hij zich naar eigen zeggen niets meer.

De procureur vroeg tien maanden effectieve celstraf voor J.M., die in oktober vorig jaar nog een werkstraf kreeg voor geweld. De verdediging stuurde met succes aan op een nieuwe werkstraf. “Het was enkel een misplaatste grap”, pleitte advocate Axelle Peel. “Mijn cliënt had enkele pilsjes te veel op en had dat wapen zonder nadenken in zijn jas gestopt.” (AFr)

The post “Het was een misplaatste grap”: werkstraf voor twintiger die jongen (15) met luchtdrukpistool bedreigde aan bushalte in Middelkerke is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Hamaskopstuk Mohammed Deif “leeft nog” na dodelijke Israëlische aanval op vluchtelingenkamp al-Mawasi

De militaire leider van Hamas, Mohammed Deif, leeft nog na de dodelijke Israëlische aanval op een vluchtelingenkamp in al-Mawasi, in het zuiden van de Gazastrook. Dat laat de Palestijnse terreurorganisatie weten aan het persagentschap AFP. Deif was, samen met een andere Hamasleider Rafa Salama, het doelwit van Israël bij de aanval op de humanitaire zone waarbij meer dan 90 Palestijnen

Lees meer »

Waar komt mysterieuze aangespoelde bol vandaan? Onderzoek ESA moet na zeven maanden opheldering brengen

Zeven maanden geleden werd de ontmijningsdienst DOVO opgeroepen voor een mysterieuze aangespoelde bol op het strand van Bredene. Het gaat om een metalen bal met een diameter van ongeveer 40 centimeter. Volgens verschillende instanties en experten gaat het om hydrazinetank. Maar van waar die komt en hoe die in zee is beland, blijft een mysterie.
The post Waar komt

Lees meer »

Beelden tonen moment waarop veiligheidsdienst schutter neerschiet

Op beelden op sociale media is te zien hoe de schutter die Donald Trump wou neerschieten, zelf wordt neergeschoten door de politie. Dat terwijl grote paniek te horen is bij het publiek. De man schoot acht keer naar de voormalige president, vanop een dak op een afstand van ongeveer 130 meter. Daarbij is een persoon in het publiek omgekomen, twee

Lees meer »

Dartskampioenen gehuldigd bij café De Voetballist

In café De Voetballist in de Vijfwegenstraat 70 in Roeselare houden ze maandelijks darts. Het seizoen is ten einde en de winnaars van 2023-2024 zijn bekend.
The post Dartskampioenen gehuldigd bij café De Voetballist appeared first on KW.be.

Lees meer »