Graspop Metal Meeting. Nu regen blijft vallen én alle parkings en deel van de camping sluiten: alles wat jij moet weten voor je naar de wei vertrekt

Donderdag gaat Graspop Metal Meeting officieel van start. Al dreigt een deel van deze editie van het festival in Dessel in het water te vallen. Voor woensdag schakelde de organisatie al over naar het noodplan en volgde er een crisisoverleg om te bekijken of er ook aanpassingen moeten komen op de andere dagen. Veel onduidelijkheden dus. Wat wél al zeker is, is dat alle parkings nu ook definitief zullen sluiten. Ook een deel van de camping is onbruikbaar. De organisatie vraagt mensen met een dagticket daarom om niet te blijven slapen. Wij bundelen alles wat je moet weten in een handig overzicht. 

Meer krantenkoppen in België

Abdel is eerste winnaar van de Kortrijkse Scriptieprijs: “Masterproef over mijn eigen geschiedenis”

Abdelouarete Benammar won met zijn masterproef ‘Gulden Sporen en Gouden Specerijen: Een Marokkaanse geschiedenis in Kortrijk sinds 1995’ de eerste Kortrijkse Scriptieprijs. Als laureaat ontvangt hij een geldprijs van 500 euro. “De Marokkaanse gemeenschap is er sinds 1995 in geslaagd om een volwaardig deel van de Kortrijkse geschiedenis te worden. Een op de 24 mensen in Kortrijk is van Marokkaanse

Lees meer »

Union zal thuiswedstrijd tegen Slavia Praag in derde voorronde Champions League in Lotto Park spelen, ook Cercle en Gent kennen mogelijke tegenstanders

Union neemt het op tegen Slavia Praag in de derde voorronde van de Champions League. De wedstrijden worden afgewerkt op 6 of 7 augustus (in Tsjechië) en 13 augustus (in Brussel). Cercle Brugge komt uit tegen Molde of Silkeborg in de derde voorronde van de Europa League. De verliezer van dat duel komt uit tegen AA Gent in de derde

Lees meer »

Mexico vernietigt 50 “monstertrucks” van drugskartels

In Mexico hebben de autoriteiten 50 zelfgemaakte gepantserde voertuigen van drugskartels vernietigd. De “monstertrucks” waren in beslag genomen bij 30 onderzoeken, zo maakte het openbaar ministerie bekend. De voertuigen werden vernietigd in de noordoostelijke stad Reynosa in de staat Tamaulipas, aan de grens met de VS.

Lees meer »

Belgen zitten al twee dagen vast op luchthaven in Palermo, maar verlossing nabij: “Vanmiddag vertrekt vlucht richting Brussel”

Verschillende luchtvaartmaatschappijen ondervonden hinder door de storing van vrijdag die werd veroorzaakt door de mislukte software-update van het cybersecuritybedrijf CrowdStrike. Reizigers strandden op verschillende plaatsen wereldwijd. Zo zaten ongeveer 170 Belgische passagiers maar liefst twee dagen vast op de luchthaven van Palermo. “Omstreeks 12.20 uur kunnen ze eindelijk terugvliegen naar Brussel”, aldus Piet Demeyere, woordvoerder van TUI, bij VRT NWS.

Lees meer »

Nederlandse politie controleert opnieuw honderden feestende tieners in Knokke: “Het is alle hens aan dek”

Opnieuw duiken Nederlandse politieagenten op in de uitgaansbuurt van Knokke. Zij komen een week lang feestende tieners controleren die in ons land hun eerste pintjes drinken… en voor problemen zorgen. De versterking blijkt nodig: zondag werd een gemengde patrouille nog belaagd door een groep jongeren. “Wanneer we hier vertrekken, breken relletjes uit”, vertelt korpschef Steve Desmet.

Lees meer »

Zeven familieleden, onder wie drie kinderen, komen om bij brand in Nice: “Mannen met bivakmutsen goten benzine uit in flatgebouw”

In de Franse stad Nice is afgelopen nacht brand uitgebroken op de zevende verdieping van een appartementsgebouw. Zeven mensen zijn daarbij om het leven gekomen. Het gaat om drie kinderen, een tiener en drie volwassenen. Eerder raakte al bekend dat er sprake is van brandstichting. De burgemeester van Nice heeft intussen laten weten dat op bewakingsbeelden te zien is hoe

Lees meer »

“Volledige uitroeiing is niet meer mogelijk”, maar met deze 2 methodes help jij de reuzenbalsemien toch onder controle te houden

Onder meer door haar ‘springzaad’ dat meters ver van de moederplant kan vliegen, weet de reuzenbalsemien zich aan een razendsnel tempo te verspreiden. Zo kan je de plant bij ons in alle provincies terugvinden. En dat terwijl ze hier oorspronkelijk niet voorkwam. Hoe is de reuzenbalsemien hier terechtgekomen? Vormt ze een bedreiging voor andere planten? En wat kunnen we er

Lees meer »

“Slecht aangesloten fornuis kan Vanden Borre duur komen te staan”: winkelketen moet zich in rechtbank verantwoorden na gasexplosie

Elektrowinkelketen Vanden Borre moet zich voor de rechter verantwoorden voor een gasontploffing op oudjaarsdag 2021 in Turnhout. Daarbij kwamen vier mensen om. De oorzaak voor de explosie ligt bij een slecht geïnstalleerd gasfornuis dat gekocht was bij Vanden Borre. Omdat de installateur niet over de juiste kwalificaties beschikte, kan de keten mee verantwoordelijk worden gesteld. “Eén verkeerde dop had catastrofale

Lees meer »

War Association to Remember herdenkt slachtoffers van bombardement op 21 juli 1944 tijdens WO II in Kortrijk

Op 20 juli werden de 182 slachtoffers van het zware bombardement van 21 juli 1944 herdacht door de W.A.R., de War Association to Remember. Zij eren elk jaar de bemanningsleden van de gecrashte Britse en Australische Lancasterbommenwerpers en de 127 burgerslachtoffers in Kortrijk, Marke en Bissegem.
The post War Association to Remember herdenkt slachtoffers van bombardement op 21 juli

Lees meer »