Feestweekend voor heringerichte bibliotheek

Tijdens het feestweekend van 21, 22 en 23 juni kan je de heringerichte bibliotheek in Ieper bewonderen.

“Het materiaal van de spelotheek kreeg een plek in de bib”, zegt schepen Valentijn Despeghel (Vooruit). “Dat zorgt ervoor dat de collectie toegankelijker zal zijn. Tot nu toe was de spelotheek maar driemaal per week open, vanaf nu tijdens de openingsuren van de bibliotheek.”

De bib krijgt ook meer zitruimtes en beleving. “De collectie cd’s en dvd’s verhuist naar de verdieping, zodat op het gelijkvloers ruimte vrijkomt: in het voorste deel van de bib zal je vooral de collectie jeugd en spelmateriaal vinden, achteraan komt een rustigere zone met romans en non-fictie. De voormalige spelotheekruimte wordt door dé Academie omgetoverd tot het ‘Broeinest’, een bruisende plek vol creativiteit.”

The post Feestweekend voor heringerichte bibliotheek is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Feest van 320 miljoen en gastenlijst vol internationale sterren: dit is ‘huwelijk van de eeuw’ tussen Indiase miljardairskinderen

Na vier maanden pre-huwelijk, duurbetaalde optredens van Rihanna en Justin Bieber en een sterrenparade uit Bollywood én Hollywood is het dit weekend in India tijd voor het échte feest. Miljardairskinderen Anant Ambani (29) en Radhika Merchant (29) vieren vanaf vrijdag het einde van wat nu al ‘het huwelijk van de eeuw’ genoemd wordt. Ze tellen er meer dan 300 miljoen

Lees meer »

Ex-leraar in cel na herhaaldelijk partnergeweld

“Zolang hij les gaf, viel het nog mee, maar na zijn pensioen kreeg de drankduivel hem volledig in zijn macht.” De partner van een 67-jarige ex-wiskundeleraar uit Waregem getuigde voor de Kortrijkse rechter over het ondraaglijke leven met een alcoholverslaafde. Het zorgde er uiteindelijk voor dat hij al 9 weken in de cel verblijft…
The post Ex-leraar in cel

Lees meer »

Nieuwe omkleedhokjes met douches zorgen voor extra comfort voor Oostendse strandgangers

In Oostende werd een nieuw omkleedhokje op het strand in gebruik genomen, ter hoogte van de Christinastraat. Het zal beschikbaar zijn tot eind september. De stad wil hiermee de ervaring van zowel lokale bewoners als toeristen verbeteren. Het is een realisatie van de Stedelijke Werkhuizen.
The post Nieuwe omkleedhokjes met douches zorgen voor extra comfort voor Oostendse strandgangers appeared

Lees meer »

Een bloemetje voor Claudine die voor de bewoners van Sulferberg zorgt

“Claudine Delbecq verdient zeker en vast een bloemetje”, schrijft Monique Logie in een mailtje aan KW. “Ze zorgt voor een drankje voor onze bende die samenkomt op dinsdag en donderdag in de residentie Sulferberg in Westouter.”
The post Een bloemetje voor Claudine die voor de bewoners van Sulferberg zorgt appeared first on KW.be.

Lees meer »

Kunla City Spa brengt wellness naar jouw thuis: “Onze producten zijn geschikt voor gevoelige huid”

Na hun webshop openen Robby (33) en Jens (34) uit Marke een fysieke winkel op de hoek van de Rijselsestraat en Kasteelstraat. “Met onze zelfontworpen producten willen we een brede doelmarkt bereiken. Mensen zijn vrij om die hier gratis te komen testen of kunnen sinds kort genieten van een behandeling.”
The post Kunla City Spa brengt wellness naar jouw

Lees meer »

“Extra bron van inkomsten en we worden als koningen ontvangen”: nieuwe trend spekt bankrekening van Vlaamse artiesten

Vlaamse artiesten als Jo Vally (65) en Bart Kaëll (63) kunnen weer opgelucht ademhalen. Na een paar magere jaren, doen zij deze zomer eindelijk weer gouden zaken. Daar zit een opvallende nieuwe trend in showbizzland voor iets tussen. Al is daarmee niet alle ellende vergeten. “Op de bankrekening zijn fameuze kraters geslagen”, klinkt het in ‘Dag Allemaal’.

Lees meer »

Brugse klimaatactivist kleeft zichzelf opnieuw vast, deze keer aan tafel bij VRT tijdens live-uitzending van EK halve finale

De Brugse klimaatactivist Wouter Mouton kleefde zich opnieuw vast tijdens een televisieprogramma. Deze keer plakte hij zijn hand vast aan de tafel bij de live-uitzending op VRT van de UEFA EK voetbalmatch tussen Nederland en Engeland.
The post Brugse klimaatactivist kleeft zichzelf opnieuw vast, deze keer aan tafel bij VRT tijdens live-uitzending van EK halve finale appeared first on

Lees meer »

Wesley Sneijder plots betrokken bij miljoenenfraude in Turkije: “Ben zelf slachtoffer van verkeerde investering”

Oud-topvoetballer Wesley Sneijder onderneemt juridische stappen tegen Turkse media die hem hebben gelinkt als ‘geheime partner’ van de internationale misdaadorganisatie Comanchero. Sneijder zou volgens media in het land waar hij tussen 2013 en 2017 onder contract stond bij voetbalclub Galatasaray “mogelijk betrokken zijn geweest bij het witwassen van geld”.

Lees meer »

LIVE SPANJE-FRANKRIJK. Tijd tikt voor Les Bleus: dwingen ze nog verlengingen af, of trekt Spanje het over de streep richting EK-finale?

La Roja versus Les Bleus. In München strijden Spanje en Frankrijk momenteel om het eerste finaleticket op het EK voetbal. Wie wint de kraker in de Allianz Arena? Het staat op dit moment 2-1. De Fransen kwamen op voorsprong, maar eerst een prachtgoal van Yamal en nadien Olmo zorgden voor de ommekeer. Wat gebeurt er nog in de tweede helft?

Lees meer »