Families van slachtoffers willen boete van 25 miljard dollar voor Boeing: “Dodelijkste misdaad van een bedrijf in Amerikaanse geschiedenis”

Nabestaanden van slachtoffers die vielen bij crashes van Boeing 737 Max-toestellen hebben het Amerikaans ministerie van Justitie gevraagd om de vliegtuigbouwer een boete van 24,8 miljard dollar op te leggen en de verantwoordelijken voor de rechtbank te brengen.

 

Meer krantenkoppen in België

Gewezen voorzitter Braderiecomité André Pauwelyn (87) overleden

In woon- en zorgcentrum Mater Amabilis in Wervik is André Pauwelyn (87) overleden. Zowat dertig jaar lang zette hij zich in voor het Braderiecomité waarvan tien jaar als voorzitter. André was de laatste voorzitter van de reuzengilde. Groot waren zijn verdiensten.
The post Gewezen voorzitter Braderiecomité André Pauwelyn (87) overleden appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Plots liep ik Kim Kardashian tegen het lijf”: Vlaming Dirk Alexander fotografeerde het ‘huwelijk van de eeuw’

Een toevallige ontmoeting in Parijs die uitmondt in een uitnodiging voor het huwelijk van de eeuw. Het overkwam de Vlaamse fotograaf Dirk Alexander (36). De afgelopen weken zette hij voet op Indiase bodem om een bekende actrice te fotograferen op het huwelijk van miljardairskinderen Anant Ambani (29) en Radhika Merchant (29). In dit interview gunt hij ons een blik achter

Lees meer »

‘#LikeMe’-gezicht Francisco Schuster blikt terug op documentaire: “Een vervolg op televisie? Dat ben ik niet van plan”

Hij is een van de artiesten die mee het startschot mag geven van deze jaargang van ‘Tien Om Te Zien’, en dat terwijl Francisco Schuster (22) amper een jaar muziek maakt. Het voormalige ‘#LikeMe’-gezicht brengt in Westende z’n nieuwe single ‘Fake News’, en blikt ook terug op z’n docureeks van enkele maanden geleden. “Dat heeft nog dagelijks een impact.”

Lees meer »

Zo gaat het eraan toe op een praatavond voor jongeren over BDSM: “De paardenzweep van Decathlon is de beste”

Op café met wildvreemden praten over BDSM, seks, kinks en fetisjen: ook gekend als een munch. In Leuven is het concept zo populair dat organisatoren met wachtlijsten zitten en studenten zelfs een eigen ‘jongerenmunch’ hebben opgericht. Onze reporter ging gisterenavond naar zo’n bijeenkomst en dat leverde interessante gesprekken op. “Ik wil weleens vastgebonden worden met prikkeldraad.”

Lees meer »

Bouwafval op strand van Middelkerke wordt opgeruimd: “Jammer dat dit net in hoogseizoen moet gebeuren”

Op het strand van Middelkerke wordt deze week een kraan ingezet om onder meer steenafval te verwijderen dat afkomstig is van de bouwwerken rond het nieuwe casinocomplex. Gemeenteraadslid Johan Töpke (Open Vld) kaartte de kwestie al een eerste keer aan in december 2023. “Er is een nauw overleg aan de gang met de gemeente Middelkerke hoe dit op langere termijn

Lees meer »

Toegangsweg en loods voor restauratie Meerlaanmolen in Gistel

De aanbestedingsprocedure voor de aanleg van een toegangsweg naar de Meerlaanmolen en voor de ontmanteling van de molentechnische installatie van de molen is gepubliceerd. De gemeenteraad van Gistel zette daarvoor het licht op groen.
The post Toegangsweg en loods voor restauratie Meerlaanmolen in Gistel appeared first on KW.be.

Lees meer »