Experts waarschuwen voor ‘voice cloning’: oplichters bellen je met de stem van je partner of vriendin om geld af te troggelen

Vijftien seconden opname, meer is er niet nodig om de stem van een bekende na te bootsen via artificiële intelligentie gestuurde software. Politiediensten waarschuwen dan ook dat cybercriminelen meer en meer gebruik zullen maken van die gekloonde stemmen om mensen geld af te troggelen. Al kan een vuistregel helpen om oplichting door ‘voice cloning’ te slim af te zijn.

 

Meer krantenkoppen in België

Wereldsterren, leger van kappers en cruiseschip met 800 gasten: ‘huwelijk van de eeuw’ in India nadert einde na maandenlange festiviteiten 

Na feestelijkheden die al sinds januari bezig zijn, vindt vanavond de officiële huwelijksceremonie van Anant Ambani en Radhika Merchant plaats. Beiden zijn telgen uit rijke Indiase miljardairsfamilies en dus worden kosten noch moeite gespaard. Tijdens de driedaagse huwelijksceremonie wordt heel wat bekend volk verwacht, zoals Kim en Khloe Kardashian en Nick Jonas.

Lees meer »

Fransman (52) voor drie jaar de cel in na overvallen in grensstreek

“Ik wil dat hij zwaar gestraft wordt. Hij bedreigde me met een wapen en was nadien zo getraumatiseerd dat ik ontslag nam.” Een winkelbediende van een tabakszaak die slachtoffer werd van een gewapende overval slaagde er op de rechtbank niet in haar overvaller, een 52-jarige man uit Wervique-Sud, te vergeven. Hij pleegde in Wervik, Menen en Komen-Waasten 4 gewapende overvallen

Lees meer »

Belle (3) met kabels vastgebonden aan radiator en achtergelaten: “Ze was erg verzwakt toen we haar vonden”

Zwaar ondervoed, over het hele lichaam mishandeld en achtergelaten in een leegstaande woning in Gent, vastgebonden aan een radiator. Het is een vreselijke situatie waarin de driejarige hond Belle werd aangetroffen. Maar na regen komt zonneschijn: nog geen drie weken later is er voor de stafford, inmiddels aangesterkt in het dierenasiel, al een happy ending.

Lees meer »

N-VA Roeselare stelt lijst voor: “We zijn nog opzoek naar enkele profielen”

N-VA Roeselare stelde zondagochtend een bijna volledige lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in oktober voor. 33 van de 39 kandidaten zijn al gekend. “We hebben nu al een hele mooie mix van huidige mandatarissen en nieuwkomers”, aldus lijsttrekker Dieter Carron.
The post N-VA Roeselare stelt lijst voor: “We zijn nog opzoek naar enkele profielen” appeared first on KW.be.

Lees meer »

En toen veranderde het sixpack in buikvet. Karen (45) en Naldo (36) getuigen over hun ‘zwemband’: “O, je krijgt een baby?”

Karen Devriese (45) en Naldo Gabriëls (36) zijn moedige mensen: zij doorbreken het taboe en spreken open en bloot over hoe zij de strijd tegen het buikvet voeren. Want het zít er, onmiskenbaar. Iedereen ziet het en heeft meteen een mening of – erger nog – een oplossing klaar. Maar wie een buikje heeft, weet ook: “Het probleem ligt bij

Lees meer »

Edelpapegaai Kiwi vliegt al twee jaar vrij als mascotte door Kortemark: “Dat hij zo overleeft, is echt uitzonderlijk”

Al twee jaar lang hebben de inwoners van Kortemark een nieuwe mascotte: de edelpapegaai Kiwi. De vogel ontsnapte twee jaar geleden tijdens een training bij baasje Stefaan Van Der Vreken (62) in Handzame. Maar weg is Kiwi niet: het dier wordt haast wekelijks gezien en er zijn heel wat foto’s van hem op Facebook te vinden. “Tegen alle verwachtingen in

Lees meer »

Waarom Bart De Wever (N-VA) tegen 20 september een regering wil

Het is een drama voor onze overheidsfinanciën, maar met het nieuwste rapport van de Vergrijzingscommissie kreeg kersvers formateur Bart De Wever (N-VA) een extra wapen in handen. Het zet de deur wagenwijd open om van de nieuwe federale coalitie een echte ‘hervormingsregering’ te maken. Maar de klok tikt. Want als hij voor 20 september geen ploeg – mét stevige hervormingen

Lees meer »

“Ik merk dat ik angstiger ben in het peloton”: beton in de benen en schrik in het hoofd, maar toch oogt toekomst positief voor Van Aert

Geen goed gevoel op vrijdag, betonnen benen op zaterdag en zondag geen niveau om mee te doen voor winst. Zo trok Wout van Aert (29) naar de eerste rustdag in de Tour. Ook mentaal gaat het niet over rozen. “Ik merk dat ik angstiger ben, wanneer ik in het peloton rijd…” Zorgwekkend? “Dit is niet onverwacht. Pas na de Tour

Lees meer »