Europa steekt België in strafprocedure voor buitensporig begrotingstekort

01:00 België en een reeks andere EU-lidstaten ontsnappen woensdag niet langer aan een Europese strafprocedure. Met een begrotingstekort van 4,4 procent van het bbp vorig jaar wacht België een zware budgetta… 

Meer krantenkoppen in België

Overlijden van TikToksterretje Bella (10) ontroert Hollywood: acteur Ryan Reynolds en zangeres Halsey reageren

Het 10-jarige TikTok-sterretje Bella Brave heeft het internet en ook heel wat bekendheden in Hollywood ontroerd. Ze overleed zaterdag na een strijd tegen verschillende aandoeningen, waaronder de zeldzame darmziekte van Hirschsprung en afweerstoornissen. De ouders van Bella maakten dagelijks video’s over Bella’s strijd voor hun 7 miljoen volgers op sociale media.

Lees meer »

Geldschieters Democratische Partij bevriezen 80 miljoen euro zolang Joe Biden presidentskandidaat blijft: “Aanzienlijke wurggreep”

Enkele grote geldschieters van de Democratische Partij hebben ruim 80 miljoen euro aan donaties bevroren zolang Joe Biden presidentskandidaat blijft. Dat melden verschillende Amerikaanse media. Daarmee groeit de druk op president Biden om uit de race te stappen. "Hij wil wel volhouden, maar het lijkt een gevecht tegen het onwinbare", zegt VS-correspondent Björn Soenens.

Lees meer »

Agressor slaat brandweerman in elkaar op kerstmarkt: 22ste veroordeling maar toch straf met uitstel

Een 37-jarige man uit Nieuwpoort is al voor de 22ste keer veroordeeld door een strafrechter, waarbij al verschillende malen voor zinloos geweld. Deze keer kreeg de man zes maanden cel en 400 euro boete, beiden met uitstel, omdat hij zomaar een vrijwillige brandweerman in elkaar sloeg op de kerstmarkt, waar de vriendenkring een standje had.
The post Agressor slaat

Lees meer »

Kritiek op Amerikaanse Secret Service zwelt aan: “Er is daar iets grondig foutgelopen”

Dat een 20-jarige op 150 meter van een presidentskandidaat met een oorlogswapen kon beginnen schieten, doet steeds meer vragen rijzen over hoe goed het evenement in Pennsylvania was beveiligd. De kritiek op de Secret Service – die instaat voor de bescherming van ex-presidenten – klinkt dan ook steeds luider. Ook veiligheidsspecialiste Willemijn Aerdts stelt zich vragen. "Het is belangrijk dat

Lees meer »