Ernstig arbeidsongeval in Wielsbeke, arbeidsauditoraar laat zaak onderzoeken

Op woensdag 19 juni vond iets na 8 uur ‘s morgens een arbeidsongeval plaats in een recyclage- en afvalverwerkend bedrijf aan de Vaartstraat in Wielsbeke. Dat meldt het parket van West-Vlaanderen afdeling Kortrijk in een persbericht van het arbeidsauditoraat.

Het slachtoffer is een 49-jarige onderhoudstechnicus uit Waregem. Hij werd door een collega-operator aangetroffen, toen hij met zijn linkerarm vastzat in de doseerinstallatie van de productielijn.

De brandweer kon het slachtoffer uit de machine bevrijden. Hij werd overgebracht naar het AZ Groeninge, waar hij in de loop van de namiddag werd geopereerd. In het ziekenhuis was immers vastgesteld dat de man een dubbele armbreuk had opgelopen.

Onderzoek

Het arbeidsauditoraat Gent, afdeling West-Vlaanderen laat de zaak onderzoeken, vermits er onduidelijkheid blijkt over de precieze omstandigheden van het arbeidsongeval. De machine werd in beslag genomen en er kwam een sociaal inspecteur van de dienst Toezicht Welzijn op het Werk ter plaatse. Het onderzoek wordt toegespitst op diverse facetten die verband houden met de arbeidsveiligheid en werknemerswelzijn.

The post Ernstig arbeidsongeval in Wielsbeke, arbeidsauditoraar laat zaak onderzoeken is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Beelden tonen hoe mensen in ziekenhuis reageerden toen gewonde Donald Trump aankwam

In het Butler Memorial Hospital in het Amerikaanse Pennsylvania was het alle hens aan dek op zaterdag 13 juli. De gewonde voormalig president Donald Trump werd binnengevoerd nadat hij een moordpoging overleefde tijdens zijn campagne. Rick Foerster, die dat moment toevallig in het ziekenhuis was, filmde het gebeuren. “Oh, hij kan wandelen! Dank je Jezus”, klonk het opgelucht.

Lees meer »

Expeditie voor het goede doel eindigt in tragedie op Mont Blanc: Michele (50) valt in gletsjerspleet en sterft

Michele Raule (50) wilde een van de grootste uitdagingen van zijn leven aangaan voor het goede doel. De Italiaanse bergbeklimmer, die geld inzamelde voor kinderen met kanker, stapte op zijn stalen ros in Genua en fietste enkele honderden kilometers naar de voet van de Mont Blanc. Als bekroning van zijn tocht wilde hij naar de top klimmen (4.809 meter). Maar

Lees meer »

Wat staat er te gebeuren als Joe Biden toch nog uit de verkiezingsrace stapt?

De kans dat de huidige president Biden uit de verkiezingsrace zal stappen wordt met de tijd groter. Verschillende Democratische zwaargewichten hebben zowel openbaar als privé al laten uitschijnen dat het tijd is voor de 81-jarige om er de brui aan te geven. De positieve coronatest lijkt daarbij een ‘elegante uitweg’. Maar wat gebeurt er als Biden effectief zijn kandidatuur loslaat?

Lees meer »

Man opgepakt bij politieactie in Harelbeke

Bij een politietussenkomst is donderdagavond in Harelbeke een 49-jarige man opgepakt. Door de actie was de omgeving rond woonzorgcentrum De Vlinder even helemaal afgesloten.
The post Man opgepakt bij politieactie in Harelbeke appeared first on KW.be.

Lees meer »

Van “bedankt Joe” door Obama tot de “slechtste president ooit” volgens Trump: zo reageert politiek Amerika op terugtrekken Biden

Nu Joe Biden zich heeft teruggetrokken uit de race om het Amerikaanse presidentschap, komen er vanuit zijn partij massaal veel lofbetuigingen, van Kamala Harris over Barack Obama tot de Clintons. Ook steeds meer Democraten spreken hun steun uit voor Kamala Harris, die door Biden naar voren wordt geschoven als zijn mogelijke opvolger. Vanuit Republikeinse hoek weerklinkt dan weer felle kritiek.

Lees meer »

Kortrijk herdenkt zware bombardementen van 80 jaar geleden: “Meest getroffen stad van België”

Op 21 juli 1944 werd Kortrijk zwaar gebombardeerd door zowel de Duitsers als de Geallieerden. Er vielen 127 doden. Dit wordt herdacht op 20 juli om 18 uur aan het Lancastermonument in Bissegem door de organisatie W.A.R., de War Association to Remember. Ze herdenken de bemanning van de gecrashte Britse en Australische Lancasterbommenwerpers en de vele burgerslachtoffers in Kortrijk, Heule,

Lees meer »

Gezellig familiefestivalaan De Waterbek

Op vrijdag 19 juli vindt het familiefestival De Waterbek plaats aan het gelijknamige waterbufferbekken in Ardooie. Op het podium bouwen Regi Live ft. Linda & Guests, Get Ready, Maksim van #LikeMe en Dennis Cartier een feestje. Behalve optredens, is er ook animatie voor jong en oud. Kinderen kunnen zich bovendien ook uitleven op het klim-
The post Gezellig familiefestivalaan

Lees meer »