Elia kent voor 1,5 miljard contracten toe om energie-eiland met vasteland te verbinden

19:18 De netbeheerder Elia heeft de contracten toegewezen voor de kabels om het nieuwe energie-eiland voor de Belgische kust te verbinden met het vasteland. Onder andere de Belgische bedrijven Jan De Nul, D… 

Meer krantenkoppen in België

Acteur Tom Van Dyck is cultureel erfgoed als Alain Vandam: “Proefaflevering ‘Het eiland’ werd met de grond gelijkgemaakt”

“We waren een bende speelvogels. Als je die samenzette, onder de anarchistische maar briljante leiding van Jan Eelen, kreeg je blijkbaar toch iets speciaals.” Zo blikt Tom Van Dyck (52) in ‘Primo’ terug op het legendarische programma ‘Het eiland’. De verjaardagsspecial met daarin een reünie van Alain Vandam, Michel Drets en Frankie Loosveld is vanaf donderdag te bekijken op Streamz.

Lees meer »

Nooit minder vlinders dan dit voorjaar

De vlinder kent zijn slechtste voorjaar in Vlaanderen ooit, dat meldt Natuurpunt. De vlinder, zo klinkt het, is terechtgekomen in de perfecte storm. De droogte, versnipperde natuurgebieden en een overdaad aan stikstof zouden de boosdoeners zijn.

Lees meer »

Rachel (36) staat voor raadsel wanneer ze onbekende kledingstukken in haar huis vindt, tot ze bewakingsbeelden bekijkt

Sokken, baby- en kinderkleren, handdoeken en vesten: de Welshe Rachel Ward uit Anglesey stond voor een raadsel toen er onbekende kledingstukken in haar woning bleven verschijnen. De verpleegster bekeek daarom de beelden van haar bewakingscamera, en deed een vreemde ontdekking. Een van haar vijf katten, Marvin, was erin geslaagd om de kleren van bij haar buren te stelen en naar

Lees meer »

Er komt geen reünie van Plaza, bekend van ‘Yo-Yo’, in ‘Tien om te zien’: “Zo jammer dat Patrick niet nog één keer wil knallen”

Het trio Plaza scoorde in de begindagen van VTM met nummers als ‘Yo-Yo’ en ‘Oh Oh’. In hun zo herkenbare rode outfits zijn Sandra De Maayer (57), Patrick Van Assche (55) en Tineke Honoré (55) een stukje cultureel erfgoed geworden in Vlaanderen. Al was hun samenwerking geen lang leven beschoren. In 1992 gaven ze er al de brui aan. Er

Lees meer »

Kiwanisclub Roeselare 1 deelt cheques uit

Kiwanisclub Roeselare 1 organiseerde onlangs in feestzaal Orchidee zijn jaarlijkse uitreiking van de cheques voor de sociale projecten die ondersteund worden door de club. Die cheques gingen naar vzw de Paschhoeve voor de aanleg van een nieuw pad (5.000 euro), Kiekafobee uit Lichtervelde (5.000 euro), vzw De Sociale Kruidenier RSL op post (4.500 euro), Basisschool
The post Kiwanisclub Roeselare

Lees meer »

Johan Vande Lanotte steunt lijst van Vooruit in Bredene, Steve Vandenberghe kandidaat om zichzelf op te volgen

Nee, Johan Vande Lanotte is geen kandidaat om burgemeester te worden in Bredene, zoals het gerucht al langer de ronde doet in de kustgemeente. Met de voorstelling van de lijst van Vooruit Bredene is het duidelijk dat Steve Vandenberghe opnieuw de lijst trekt. De oud-minister staat wel op de 22ste plaats.
The post Johan Vande Lanotte steunt lijst van

Lees meer »

Project van middelbare school mee de ruimte in dankzij jeugddroom van leraar: “40 jaar geleden schreef ESA me dat dit niet kon, kijk nu”

De lancering van de eerste Ariane 6-raket wordt dinsdagavond met strak gespannen zenuwen gevolgd door de leerlingen van het Sint-Pieterscollege in Jette. Ze zijn de eerste middelbare school ooit die een experiment de ruimte in sturen, met dank aan hun fysicaleraar. “ESA verwachtte niet dat er onder de middelbare scholen buitenbeentjes zijn zoals de onze.”

Lees meer »

Goudzee uit Heule wint Groeningeprijs 2024

Wie afgelopen jaar een nieuwe zaak begon en daarbij oog had voor een pakkende en originele Nederlandstalige benaming, kon meedingen naar de Groeningeprijs. Tijdens de Guldensporenviering sleepten Melissa Vandenbroucke (25) en Thibault Soens (26) van Goudzee uit Heule het begeerd kunstwerkje van Arne Vanneste in de wacht.
The post Goudzee uit Heule wint Groeningeprijs 2024 appeared first on KW.be.

Lees meer »