Eerste druk van Harry Potter verkocht voor 45.000 pond

Een eerste druk van ‘Harry Potter en de Steen der Wijzen’ is op een veiling in Schotland verkocht voor meer dan 45.000 pond (omgerekend ongeveer 53.200 euro). Dat heeft het veilinghuis Lyon en Turnbull woensdag bekendgemaakt.

 

Meer krantenkoppen in België

Kunst van Lisa-Marie wordt champagne

De schilderijen van kunstenaar Lisa-Marie Billiet – Krak van Ruiselede – krijgen steeds meer bijval. Nu heeft Kiwanis Zaventem Airport beslist een tafereel met leeuwen genaamd ‘In your Eyes’ te gebruiken als etiket voor champagne van het Franse huis Michel Littière.
The post Kunst van Lisa-Marie wordt champagne appeared first on KW.be.

Lees meer »

Duitse wegenwacht waarschuwt vakantie­gan­gers voor duizenden files: vertrek niet op deze dag

Duitsland is samen met Frankrijk en Spanje een van de favoriete vakantielanden voor de Vlaming, en bovendien een belangrijk doorrijland op weg naar Oostenrijk, Zwitserland of Italië. Dat zorgt deze zomer voor heel wat verkeersdrukte want op de Duitse Autobahn worden tijdens de zomerweekenden meer dan 43.000 files verwacht. De gouden overlevingstip: vertrek niet op vrijdag. Hoe komt dat? En

Lees meer »

Anderhalf miljard euro aan kleingeld in omloop, en toch hebben winkels geen wisselgeld: overheid roept op om met munten te betalen

De overheid wil de miljoenen muntstukken die ongebruikt bij de mensen thuis liggen, in omloop krijgen. Ze roept de burger daarom op om de centjes te verzamelen en ermee te betalen in de winkel. Dat is de centrale boodschap van een campagne op sociale media – #spendyourchange – die de federale overheidsdienst Financiën maandag lanceert.

Lees meer »

Politie en burgemeester ontvangen bovenbuur (27) die André (82) uit brandende woning redde in Knokke-Heist

De 27-jarige man die dinsdagmiddag met gevaar voor eigen leven een bejaarde man uit een brandende woning hielp in Knokke-Heist is door de politie en burgemeester Jan Morbee (GBL) persoonlijk bedankt. De 82-jarige André vecht ondertussen nog steeds voor zijn leven in het ziekenhuis.
The post Politie en burgemeester ontvangen bovenbuur (27) die André (82) uit brandende woning redde

Lees meer »

“Ik heb 3.500 euro betaald. Natuurlijk ben je dan niet goed snik”: een dag in het spoor van de unieke Oranje-gekte in Berlijn

Al toeterend, op klompen en met bier. Heel veel bier. Zie daar hoe onze noorderburen zaterdag Berlijn veroverden. Onze man ging op in de oranje massa – fandorp, supportersmars en stadion incluis – en zag hoe Nederland zich naar de halve finale knokte. Pure carnaval, uniek in zijn soort. Chronologie van een dagje Hollands erfgoed. “Allemaal van links naar rechts,

Lees meer »

Bissegem Plage na de zomer toegankelijk: “Unieke ontmoetingsplek langs de Leie”

We zijn gestart aan het zesde grote stadsvernieuwingsproject van de twaalf dat in 2024 opent. Bissegem krijgt er een aantrekkelijke ontmoetingsplaats bij. Langs de Leie komt Bissegem Plage, een uniek stukje natuur om te wandelen, te genieten van de groene omgeving én met plaats voor kinderen om te spelen.
The post Bissegem Plage na de zomer toegankelijk: “Unieke ontmoetingsplek

Lees meer »

50 jaar nadat ze samen hun communie deden, werden Christel (68) en Marcel (68) verliefd aan de Costa Brava: “Ik herkende hem direct”

Als elfjarigen volgen ze zeven weken lang elke dag samen catechese in Nieuwkerken-Waas. Klaar. Vijftig jaar later kruisen ze elkaar, als bij een wonderlijk toeval, in een Aziatisch restaurant in Torrevieja. “Bijna niet te geloven en toch is het waargebeurd”, lachen Christel en Marcel (allebei 68), die uiteindelijk ook een koppel zullen worden. “En dat is allemaal de schuld van

Lees meer »