Eerste druk van Harry Potter verkocht voor 45.000 pond

Een eerste druk van ‘Harry Potter en de Steen der Wijzen’ is op een veiling in Schotland verkocht voor meer dan 45.000 pond (omgerekend ongeveer 53.200 euro). Dat heeft het veilinghuis Lyon en Turnbull woensdag bekendgemaakt.

 

Meer krantenkoppen in België

Prominente politica doodgeschoten in West-Oekraïne

In het westen van Oekraïne is het gewezen rechts-nationalistische parlementslid Iryna Farion doodgeschoten. Farion is vooral bekend van haar anti-Russische uitspraken. De 60-jarige vrouw overleed in Lviv in het ziekenhuis aan haar verwondingen, nadat ze een kogel in het hoofd had gekregen.

Lees meer »

Muurschildering en groengevel fleuren Waregemse stationsomgeving op

De nieuwe mural en groengevel aan het Waregemse stationsgebouw werden onlangs officieel ingehuldigd. “Voortaan zullen zowel treinreizigers als passanten het station herkennen als een oase van kleur in plaats van een grijze plek”, klinkt het. Het stadsbestuur investeerde 37.000 euro in de verfraaiing van de stationsomgeving.
The post Muurschildering en groengevel fleuren Waregemse stationsomgeving op appeared first on KW.be.

Lees meer »

Noël en Anna varen in een briljanten huwelijksbootje

Noël Vantomme en Anna Claeys uit de Ouderdomseweg vierden hun briljanten huwelijksjubileum. Schepen Ives Goudeseune bracht hen een bezoek om hen te feliciteren met dit jubileum.
The post Noël en Anna varen in een briljanten huwelijksbootje appeared first on KW.be.

Lees meer »

Junior Ylken Seynave (17) wint BK mountainbike en pakt zo haar derde Belgische titel van het seizoen

Bijzonder straffe prestatie van junior Ylken Seynave (17) uit de Moerput in Geluwe. Zondag won ze in Beringen het BK mountainbike, dit seizoen meteen al haar derde tricolore. In januari werd ze in Meulebeke verrassend Belgisch kampioen veldrijden bij de junioren. Later won ze ook het BK tijdrijden.
The post Junior Ylken Seynave (17) wint BK mountainbike en pakt

Lees meer »

War Association to Remember herdenkt slachtoffers van bombardement op 21 juli 1944 tijdens WO II in Kortrijk

Op 20 juli werden de 182 slachtoffers van het zware bombardement van 21 juli 1944 herdacht door de W.A.R., de War Association to Remember. Zij eren elk jaar de bemanningsleden van de gecrashte Britse en Australische Lancasterbommenwerpers en de 127 burgerslachtoffers in Kortrijk, Marke en Bissegem.
The post War Association to Remember herdenkt slachtoffers van bombardement op 21 juli

Lees meer »

Rusland stuurt gevechtsvliegtuigen richting Barentszzee: “Om te verhinderen dat Amerikaanse bommenwerpers zouden oversteken”

Rusland zegt dat het gevechtsvliegtuigen heeft laten opstijgen om te verhinderen dat twee Amerikaanse strategische bommenwerpers de grens boven de Barentszzee zouden oversteken, in het noordpoolgebied. “Toen de Russische vliegtuigen naderden, corrigeerden de Amerikaanse strategische bommenwerpers hun traject, weg van de grens met Rusland”, zegt het Russische ministerie van Defensie.

Lees meer »

Spanje bereidt zich voor op temperaturen tot mogelijk 44 graden

Spanje beleeft de eerste warme dagen van deze zomer met temperaturen die mogelijk oplopen tot 44 graden. In Zaragoza, in het noordoosten van het land, stijgt het kwik vrijdag naar alle verwachting tot 42 graden en in Andalusië, in het zuiden, zou het nog heter kunnen worden. Ook in de steden Sevilla en Córdoba kan het vrijdag 44 graden worden,

Lees meer »