Eerste druk van Harry Potter uit 1997 verkocht voor ruim 50.000 euro: exemplaar bevat ook fouten

Een eerste druk van ‘Harry Potter en de Steen der Wijzen’ is op een veiling in Schotland verkocht voor meer dan 45.000 pond (omgerekend ongeveer 53.200 euro). Dat heeft het veilinghuis Lyon en Turnbull woensdag bekendgemaakt. 

Meer krantenkoppen in België

Negen uur slaap per nacht, geen zonlicht en dagelijks wodka-tonic: zo blijft ontwerpster Vera Wang (75) eeuwig jong

Je zou het haast niet geloven, maar Vera Wang heeft onlangs haar 75e verjaardag gevierd. Ondanks haar leeftijd straalt de Amerikaanse modeontwerpster nog steeds jeugdigheid uit. Ze ziet er met gemak 20 jaar jonger uit, naar eigen zeggen “zonder de hulp van Zwitserse klinieken, botox of andere ingrepen”. ‘Story’ kijkt terug op haar glansrijke carrière en haar opmerkelijke gewoontes om

Lees meer »

Burgemeester Jan Morbee over ‘Grand Show: Folie Royale”: “Deze show past bij het DNA van Knokke-Heist!”

Tot en met zondag 4 augustus kan je nog terecht op ‘Grand Show: Folie Royale’ in Grand Casino Knokke. Na de première spraken zaakvoerder Ben Van den Keybus én ook burgemeester Jan Morbee de volle zaal toe. “Ons DNA is niet enkel kwaliteit, maar we willen jullie ook een goed gevoel geven”, zegt burgemeester Jan Morbee.
The post Burgemeester

Lees meer »

Prinses Claire (50) niet aanwezig op defilé nationale feestdag

Zondag vieren we feest, want dan is het de nationale feestdag. Naar goede gewoonte vindt op het Paleizenplein in Brussel, aan de voorkant van het koninklijk paleis, het militair en burgerlijk defilé plaats. Dat wordt steevast bijgewoond door de koninklijke familie. Al is er dit jaar een opvallende afwezige: prinses Claire (50), de wederhelft van prins Laurent (60), zou verstek

Lees meer »

Koning Filip is hoopvol na verkiezingen, maar roept op tot “hoogdringende” aanpak van begrotingstekort

Koning Filip ziet na de recente federale verkiezingen mogelijkheden voor politieke partijen en regio’s om toenadering tot elkaar te zoeken. Dat zegt hij in zijn jaarlijkse tv-toespraak naar aanleiding van de nationale feestdag. Nu België op het “Europees strafbankje” zit en onder financieel toezicht staat vanwege buitensporig begrotingstekort, roept de koning ook op dat probleem “hoogdringend” aan te pakken.

Lees meer »

BEKIJK – Wild everzwijn gespot in Heindonk, ver van normale leefgebieden, Agentschap Natuur en Bos: “Het zal dus moeten afgeschoten worden”

Aan de Hamerdijk in Heindonk heeft een bewoner een wild everzwijn gespot. Dat is heel uitzonderlijk. In de provincie Antwerpen komen die vooral voor in de Kempen. Ook het Agentschap Natuur en Bos kon het dier spotten op een wildcamera in de regio. "Maar we willen niet dat de everzwijnenpopulatie daar uitbreidt en het is dus de bedoeling dat het

Lees meer »

Man dood aangetroffen op strand Blankenberge

In Blankenberge is een man van 69 dood aangetroffen op het strand ter hoogte van de Charlierhelling. Strandredders probeerden hem nog te reanimeren, maar alle hulp kwam te laat. Volgens de politie gaat het om een natuurlijk overlijden.

Lees meer »