Doodsbedreigingen komen van buiten Europa: gevaar geweken voor scholieren in Nederlandse stad Oss

De politie weet wie er achter de bedreigingen zit van scholieren in de Nederlandse stad Oss (provincie Noord-Brabant). De lagere school is sinds dinsdagochtend gesloten, nadat leerlingen uit het zesde leerjaar foto’s kregen van kogels met hun naam erop. 

Meer krantenkoppen in België

KIJK. Legt ook Vingegaard zich neer bij de dominantie? Deen buigt letterlijk het hoofd voor Pogacar nadat hij hem eerst probeerde te lossen

Op Plateau de Beille toonde Tadej Pogacar voor de tweede dag op rij dat hij bergop niet te kloppen is in deze Tour. Eerste achtervolger Jonas Vingegaard probeerde op 10 kilometer van de top wel om Pogacar onder druk te zetten. Maar een handvol kilometer later had de kopman van Visma-Lease a Bike geen antwoord meer op een versnelling van

Lees meer »

“Nu kunnen we met een gerust gevoel deze aarde verlaten”: cruisekoppel met MS vindt steun bij CD&V rond euthanasie

Patrick Speliers en Chris Aerts vonden vrijdag, net voor hun zelfgekozen afscheid van volgende week, nog een sympathiserend oor bij Sammy Mahdi en Kris Poelaert van CD&V voor hun voorstellen rond de hervorming van de euthanasiewetgeving. “Je kunt zoveel nota’s lezen als je wilt, ze zijn nooit even sterk als een persoonlijk verhaal”, zegt CD&V-voorzitter Sammy Mahdi, die onder de

Lees meer »

Gemeente voorziet zelf geldautomaat: “Machelen verdient dit”

De inwoners van Machelen kunnen opnieuw cash geld afhalen in hun deelgemeente. Het laatste bankkantoor met een geldautomaat verdween een jaar geleden. Getouwtrek met de banksector en hogere overheden leverde niets op dus investeerde de gemeente maar zelf in een automaat. “Al blijven we erbij dat dit eigenlijk geen taak van het gemeentebestuur is”, zegt burgemeester Simon Lagrange.
The

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Algemene Vergadering VN eist dat Rusland zich terugtrekt uit kerncentrale Zaporizja – 5 burgers gedood bij Russische aanvallen in oosten

De VS en Duitsland hebben een Russisch complot verijdeld dat van plan was om de directeur van de Duitse wapenfabrikant Rheinmetall te vermoorden. Dat meldt de Amerikaanse nieuwszender ‘CNN’ donderdag. Rheinmetall is een belangrijke wapenleverancier van Kiev. En staatshoofden en regeringsleiders van de 32 NAVO-landen waarschuwen China voor de steun van Peking aan de oorlog van Rusland tegen Oekraïne. Dat

Lees meer »

“Entertainment staat centraal”: Dries Mertens en Jan Vertonghen stampen gloednieuw voetbalconcept uit de grond

Voetballers Dries Mertens (37) en Jan Vertonghen (37) zetten samen hun schouders onder een gloednieuwe voetbalcompetitie: ‘Masters of Madness’. In het concept nemen 80 mannen en vrouwen verdeeld over acht gemengde teams het tegen elkaar op. Entertainment staat centraal. “Masters of Madness is sneller en eigentijdser dan alle bestaande voetbalcompetities”, zegt Mertens. “We hebben nieuwe spelregels verzonnen, geïnspireerd door alle

Lees meer »

Jan Vertonghen en Dries Mertens stampen gloednieuw voetbalconcept uit de grond: “Entertainment staat centraal”

Voetballers Dries Mertens (37) en Jan Vertonghen (37) zetten samen hun schouders onder een gloednieuwe voetbalcompetitie: ‘Masters of Madness’. In het concept nemen 80 mannen en vrouwen verdeeld over acht gemengde teams het tegen elkaar op. Entertainment staat centraal. “Masters of Madness is sneller en eigentijdser dan alle bestaande voetbalcompetities”, zegt Mertens. “We hebben nieuwe spelregels verzonnen, geïnspireerd door alle

Lees meer »

Reeks nieuwe ingrepen zorgt voor verdere opwaardering recreatiedomein Watewy in Tielt

Recreatiedomein Watewy in Tielt heeft een flinke facelift achter de rug. Recent werden het beachvolleyterrein en de atletiekpiste gerenoveerd, is er een pickleballterrein aangelegd en werd er een nieuw fitnesstoestel geplaatst. Ook de kleedkamers en douches zijn vernieuwd. “We willen deze site, die op termijn eigendom wordt van de stad, blijven opwaarderen”, zegt sportschepen Hedwig Verdoodt (CD&V).
The post

Lees meer »