DJ Joost (62) uit Merchtem geeft voor het eerst bloed: “Ik wil mijn leeftijdsgenoten aanmoedigen”

DJ Joost uit Merchtem die intussen 62 jaar oud is, heeft voor het eerst bloed gegeven. “Ik wil mijn leeftijdsgenoten aanmoedigen om ook bloed te geven, want op die manier kan je anderen helpen”, zegt Joost. 

Meer krantenkoppen in België

LIVE OLYMPISCHE SPELEN. Minister van Sport maakt duik in de Seine om aan te tonen dat waterkwaliteit oké is, ook burgemeester van Parijs is dat van plan

Parijs maakt zich op voor de dertigste editie van de Olympische Spelen, die plaatsvinden van vrijdag 26 juli tot zondag 11 augustus. In het Belgische kamp heerst de medaillekoorts en ook internationaal staan alle neuzen richting Franse hoofdstad. Volg al het nieuws in aanloop naar de olympiade in onze liveblog hieronder.

Lees meer »

“We hebben haar nog proberen helpen”: voormalig ambulancier Brendon ziet dodelijk ongeval gebeuren

In de Stroombanklaan in Oostende is een oudere dame donderdagochtend rond 10.45 uur overleden nadat ze onder een wagen terechtkwam. Dat gebeurde toen de automobiliste achterwaarts een oprit wilde verlaten. Brandon Janssens, die in de buurt werkt, zag wat er gebeurd was en schoot meteen te hulp. “Ik zag dat de vrouw nog ademde, maar met grote moeite”, doet hij

Lees meer »

Els’ huis stortte 14 jaar geleden deels in, zus Karin zamelt nu geld in voor nieuwe woonst: “Ik betaal nog steeds voor een huis dat ik niet heb”

In 2010 stortte de achterbouw van het huis van Els De Craecker (48) in Steendorp deels in door graafwerken bij de buren. Pas veertien jaar later is het proces achter de rug en krijgt ze 71.000 euro uitbetaald. “Onvoldoende voor een nieuw huis, en ik betaal nog steeds af voor het huis dat ik niet meer heb”, vertelt Els. Zus

Lees meer »

De Vlaamse Waterweg heeft vergunning beet voor heraanleg oevers aan Tuikabelbrug in Dilsen-Stokkem

Na de vergunning voor de linkeroever heeft De Vlaamse Waterweg nv nu ook de vergunning gekregen om de aanloop naar de Tuikabelbrug in Lanklaar op de rechteroever te heraanleggen. Zo kunnen na een studioperiode de nieuwe toegangshellingen aangelegd worden. Die moeten veel toegankelijker zijn door een zachte hellingsgraad. Er wordt ook fel ingezet om de structuren te doen inpassen in

Lees meer »

Triatleet Cis Huyghe kroont zich tot Belgisch juniorenkampioen

Cis Huyghe werd op zijn elfde Belgisch zwemkampioen. Zaterdag volgde de nationale triatlontitel bij de junioren. “Als zwemmer botste ik op mijn eigen limieten. Ik geraakte zogezegd mijn ei niet kwijt, omdat ik te graag fietste en liep.”
The post Triatleet Cis Huyghe kroont zich tot Belgisch juniorenkampioen appeared first on KW.be.

Lees meer »