Diesel tanken wordt donderdag duurder

Diesel tanken wordt vanaf donderdag opnieuw duurder, dat meldt de FOD Economie woensdagvoormiddag. De maximumprijs voor een liter diesel (B7) zal dan 1,831 euro bedragen, 4 eurocent meer dan vandaag.

 

Meer krantenkoppen in België

Meer regionale treinen is winst op de autosnelweg

TreinTramBus maakt zich zorgen omdat de kans bestaat dat ‘kleine’ stations, zoals dat van Mortsel-Oude God, vanaf eind dit jaar minder frequent bediend zullen worden. Daarom trekken ze nu al aan de bel. Logisch, want voor minder auto’s op de weg, is regionaal treinverkeer cruciaal.

Lees meer »

Fransen gaan massaal stemmen

Bij de tweede ronde van de parlementsverkiezingen in Frankrijk was om 17 uur al 59,71 procent van de stemgerechtigde kiezers komen opdagen. Dat is het hoogste niveau sinds de verkiezingen van 1981, die volgden op de verkiezing van François Mitterand als president.

Lees meer »

“Al na enkele seconden gaat een eerste kleine parachute open”: zo verloopt een duosprong van seconde tot seconde

Voor het eerst is in ons land een parachutesprong in duo dodelijk geëindigd. Hoe verloopt zo’n tandemsprong normaal gezien? Hoelang duurt het? Welke snelheden bereik je? En hoe ervaren is de persoon met wie je springt? Philip Hellemans, veiligheidscoördinator van de Vlaamse Vereniging voor Parachutisten, legt het van naald tot draad uit. “Bijna een minuut lang ben je in vrije

Lees meer »

Diamant voor Dirk en Agnes uit Izegem

Dirk Werbrouck (84) en Agnes Dedeurwaerder (82) uit de Baronielaan werden in het stadhuis van Izegem ontvangen naar aanleiding van hun diamanten huwelijksjubileum.
The post Diamant voor Dirk en Agnes uit Izegem appeared first on KW.be.

Lees meer »

KIJK. Philipsen baalt na nieuwe tweede plaats, ook De Lie (derde) vloekt: “Had de benen om te winnen”

Andermaal nét niet voor Jasper Philipsen in de Tour. De sprinter van Alpecin-Deceuninck moest op de lastige aankomst van de achtste etappe z’n meerdere erkennen in Biniam Girmay, die ook opnieuw een tik uitdeelde in de strijd om groen. “Maar er komen in principe nog vier of vijf kansen”, probeerde Philipsen positief te blijven. Ook die andere Belgische sprinter, Arnaud

Lees meer »

Drie maanden voor gemeenteraadsverkiezingen krijgen lijsten vorm: lokaal kunnen we steeds minder nationaal stemmen

Nog exact drie maanden scheiden ons van de gemeenteraadsverkiezingen. De meeste nationale partijen komen slechts in de helft van de West-Vlaamse gemeenten op onder hun eigen naam. Professor lokale politiek Herwig Reynaert ziet daarvoor verschillende redenen.
The post Drie maanden voor gemeenteraadsverkiezingen krijgen lijsten vorm: lokaal kunnen we steeds minder nationaal stemmen appeared first on KW.be.

Lees meer »

“We willen een barbecue integreren”: omwonenden mogen mee invulling experimentele sociale huisvesting bepalen

Deelmobiliteit, deelgroen, sociale kangoeroewoningen en extra-toegankelijkheid. Het renovatieproject in de Generaal Lemanstraat in Menen van Impuls is zowat in alles een experiment in sociale huisvesting. Omwonenden kregen maandag inspraak in onder andere de invulling van het buurthuis.
The post “We willen een barbecue integreren”: omwonenden mogen mee invulling experimentele sociale huisvesting bepalen appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE SPANJE-FRANKRIJK. Pedri neemt Kroos niets kwalijk en weet het zeker: “Onze Spaanse droom blijft duren”

La Roja versus Les Bleus. In München strijden Spanje en Frankrijk dinsdagavond om het eerste finaleticket op het EK voetbal. De Spanjaarden verschijnen wel gehavend aan de start: ze missen Pedri met een knieblessure en verdedigers Carvajal en Le Normand zijn geschorst. Frankrijk treedt wel op volle sterkte aan. Wie plaatst zich voor de eindstrijd in Berlijn?

Lees meer »

Dood van baby in geparkeerde auto is volgens politie “tragisch incident”: vader (33) weer op vrije voeten

De man die gisteren werd aangehouden na de vondst van een baby in een auto met Belgische nummerplaat in Rotterdam, is vrijgelaten. Het kindje werd in zorgwekkende toestand aangetroffen in de geparkeerde auto op een industrieterrein. Ondanks een poging tot reanimatie overleed de baby niet veel later. De man van 33, volgens de politie de vader van de baby, blijft

Lees meer »