Dierenopvang van influencer Sofie Senden evacueert dieren na overstroming

Door de hevige regen van dinsdagavond is dierenopvang Lamana van influencer Sofie Senden overstroomd. “We hebben alle dieren geëvacueerd naar droge stallen”, vertelt Senden.

 

Meer krantenkoppen in België

Straks giftige spinnen in huis door de havens? “Verwant van zwarte weduwe heeft zich intussen al gevestigd hier”

Er komen wellicht dagelijks exotische spinnen binnen via de Antwerpse haven. Dat zegt de Antwerpse spinnenexpert Koen Van Keer. Hij pleit bij de overheid dan ook voor een meldpunt en een structurele aanpak, want ze kunnen een gevaar betekenen voor onze gezondheid en voor inheemse dieren en planten. "Zo is de Grote Steatoda, verwant aan de Zwarte weduwe, hier intussen

Lees meer »

KIJK. “Nog veel werk om die twee aan te vallen”: dappere Evenepoel krijgt lik op stuk van Vingegaard, maar heeft geen spijt

Gespeeld, maar niet gewonnen. Remco Evenepoel koos in de laatste bergetappe van deze Tour vol voor het offensief, maar liep op een counter van Jonas Vingegaard. Geen drama: zonder ongelukken in de slottijdrit eindigt hij morgen als derde in zijn eerste Ronde van Frankrijk. “Ik ben superfier op wat ik al gedaan heb, maar ik zou graag afsluiten met een

Lees meer »

Milieumisdrijf vastgesteld op Tomorrowland door gebruik wegwerpbekers: festival riskeert boete van 2 miljoen euro

Milieutoezichthouders hebben afgelopen zaterdag een milieumisdrijf vastgesteld op Tomorrowland in Boom, dat laat het Departement Omgeving weten. Het festival gebruikt deze zomer als enig grootschalig muziekfestival een voorraad wegwerpbekers op, ondanks de wettelijke verplichting om herbruikbare bekers in te zetten. De organisatie riskeert daardoor een boete tot 2 miljoen euro.

Lees meer »

Hollywoodsterren reageren op beslissing van Joe Biden om uit de presidentsrace te stappen: “We moeten dankbaar zijn voor zijn inzet”

“Hij herstelde eerlijkheid, waardigheid en integriteit in het ambt na vier jaar van leugens, misdaad, schandalen en chaos.” Verschillende Hollywoodsterren hebben gereageerd op het nieuws dat Joe Biden zich teruggetrokken heeft uit de race om het Amerikaanse presidentschap. Onder meer Lil Nas X, Cardi B en John Legend lieten van zich horen. “Bedankt voor je leiderschap.”

Lees meer »

Mesthoop van 800 kubieke meter vat spontaan vuur op manege in Dentergem

Een mesthoop van zo’n 800 kubieke meter groot vatte maandag spontaan vuur op manege Kerstenburg langs de Markegemsesteenweg in Dentergem. De schade bleef beperkt, maar het was een werk van lange adem om zo’n hoeveelheid mest grondig te blussen.
The post Mesthoop van 800 kubieke meter vat spontaan vuur op manege in Dentergem appeared first on KW.be.

Lees meer »