Colombia gaat 540.000 Venezolaanse migranten legale status geven

Colombia gaat een legale status verlenen aan maximaal 540.000 Venezolaanse migranten die voogdijschap hebben over minderjarigen die in het land verblijven. Dat melden de Colombiaanse migratie-autoriteiten. 

Meer krantenkoppen in België

Average Rob en Omdat Het Kan, de mannen achter ‘On met la patate’: “Misschien wordt onze volgende plaat een lekkere slow. Alles kan, dat is het ding”

En of ze er een patat op hebben gegeven! Average Rob en Omdat Het Kan staan al weken in de Ultratop met hun supporterslied ‘On met la patate’, ze zijn genomineerd voor Radio 2 Zomerhit, spelen op de mainstage van Tomorrowland (en van 41 andere festivals) en nu mogen ze ook nog iets doen voor Zijne Majesteit de Koning. “Wij

Lees meer »

LIVE. Weduwe doodgeschoten brandweerman weigert Joe Biden aan de telefoon, Trump verschijnt met verband rond oor

Donald Trump heeft zaterdagavond een moordaanslag overleefd. De dader werd meteen gedood en lijkt alleen te hebben gehandeld. Er is een onderzoek gestart naar zijn motief. Inmiddels is Trump in Wisconsin tijdens een vierdaags partijcongres officieel aangesteld als Republikeins presidentskandidaat. De uiterst rechtse senator J.D. Vance wordt zijn running mate. Volg hier alle ontwikkelingen rondom het schietincident.

Lees meer »

Rel na lied op Argentijnse spelersbus: geviseerde Fransen dienen klacht in, filmende Fernandez krijgt het aan de stok met eigen ploegmaats

Nog meer commotie na de Copa América. Er is veel te doen rond een lied dat de Argentijnse spelers op de bus na hun eindzege tegen Colombia zongen. In de tekst worden de Afrikaanse roots van het Franse nationale team bespot – een lied dat teruggaat tot de WK-finale van 2022. De beelden werden live uitgezonden op Instagram en zorgen

Lees meer »

Ze ziet er lief uit, maar is dat niet altijd: de Canadese gans. Expert: “Het is nodig om actie te ondernemen”

De grote Canadese gans is een opvallende verschijning aan onze vijvers. Maar zoals de naam al doet vermoeden, kwam deze soort normaal niet voor in België. Hoe is de grote Canadese gans precies tot hier geraakt? Hoe herken je de soort? Moeten we bepaalde voorzorgen nemen? Bioloog Wietse Chanet vertelt meer over de gans: “Wanneer je te dichtbij blijft komen,

Lees meer »

Pros Slachmuylders overleden: de districtsburgemeester die geen homo’s wilde huwen, zat in een Filipijnse cel voor ‘kindermisbruik’

In een ziekenhuis in de Filipijnse stad Tagbilaran op het eiland Bohol is Pros Slachmuylders overleden. Dat bevestigt zijn familie aan onze redactie. De voormalige districtsburgemeester van Berchem zat sinds begin juli opnieuw in de gevangenis op beschuldiging van kindermisbruik, een aanklacht die hij al acht jaar met klem ontkent. Slachmuylders werd 84.

Lees meer »

Negen West-Vlaamse tieners met corona hebben Frans ziekenhuis verlaten

De negen West-Vlaamse jongeren die na een Kazou-kamp (opstapplaats Brugge) in Spanje met corona waren opgenomen in een Frans ziekenhuis, hebben dat inmiddels verlaten. Dat zegt Florence Slock, woordvoerder van Kazou. Wanneer ze precies huiswaarts keren, is nog niet helemaal duidelijk.
The post Negen West-Vlaamse tieners met corona hebben Frans ziekenhuis verlaten appeared first on KW.be.

Lees meer »

‘Pelstag’ houdt ijsberen op veilige afstand van mensen in Canada

De interactie tussen ijsberen en mensen in Canada neemt toe door de klimaatopwarming. De dieren spenderen steeds meer tijd op het land omdat het Arctische zee-ijs smelt. Ze vormen een gevaar voor mensen en andersom schrikken ook mensen de ijsberen af. Een GPS-tracker in de vacht van de beren moet ervoor zorgen dat ze uit de buurt van mensen blijven.

Lees meer »